Opublikowano piątek o 09:091 dzień Dokładnie moje wrażenia. Nudni przeciwnicy jak idzie o design(szczególnie w porównaniu do ARC) - AI nie oceniam. I bardzo nieczytelne ikonki rzeczy do zbierania, gdzie rysunek nie oznacza niczego, po prostu musisz się nauczyć tony ikonografii. Nie żeby w ARC się nie trzeba było też nauczyć, bo tam też jest to na śmiecia, ale mimo wszystko było to naturalniejsze i jak się najechało na przedmio to opis nie przytłaczał i to co najważniejsze było od razu widoczne(ok tam były inne problemy typu brak informacji na co się rozkłada, ale może właśnie na pierwsze wrażenie tak było nawet lepiej), tu jakbym miał w trakcie gry cały ten opis czytać to bym się zajechał, ikonki są mega małe, co też nie pomaga. Jasne, jak sie będzie więcej grało to się człowiek tego wszystkiego nauczy, ale pierwsze wrażenie robi się tylko raz. Edytowane piątek o 09:111 dzień przez Kangus
Opublikowano piątek o 10:501 dzień Design tej gry mnie odrzuca, te kolorki pstrokate to jednak nie dla mnie.
Opublikowano piątek o 11:441 dzień Chyba najgorsze UI jakie widziałem w "dużym" tytule ever. Design przeciwników nuda, design broni wzorowany na zabawkach NERF, klimat ma menu ale tylko jeśli zignorujemy okienka. No i nie zauważyłem, nic co ta gra wnosi nowego do gatunku extraction shooterów ale może zbyt mało widziałem i ktoś inny się wypowie.Jeszcze ten klaustrofobiczny FOV. Myślałem, że ograniczanie FOVa żeby utrzymać framerate na konsolach skończyło się gdzieś na PS4 ale tu Bungie dalej to rozwiązanie stosuje przenosząc to też do wersji PC. Po przejściu tutaj z innych shooterów czuje się jakbym grał w kasku xdMoże się mylę ale to przejdzie na model free to play po roku.
Opublikowano piątek o 11:481 dzień Poszedłem sobie solo, żeby na spokojnie czytać te opisy i ogarniać grę, skoro pierwsza mapa jest celowo zaprojektowana tak żeby było mało graczy to tym łatwiej sobie tak na spokojnie ogarnąć. Zginę to zginę, przynajmniej nie ma presji na parcie do przodu itp. Wziąlem sobie klasę medyka żeby sobie rzucać tego drona który leczy, więc jak zrobię głupotę typu wejdę w toksynę, albo jakiś granat, to nie musze kończyć runa ;).
Opublikowano piątek o 13:031 dzień Przeczytałem gdzieś, że styl Marathonu przypomina teletext. No kurde, coś w tym jest Edytowane piątek o 13:031 dzień przez wrog
Opublikowano piątek o 14:161 dzień ciekawi mnie czy tworcy arc riders dadzą jakąś zniżke na premierę marathonu :)
Opublikowano piątek o 17:571 dzień Wstępne statystyki zainteresowania betą marathonu sugerują, że nawet nie muszą.
Opublikowano piątek o 19:401 dzień Ja jeszcze próbowałem coś walczyć, ale chyba jednak poległem. Lepiej sobie kolejny raz ARC odpalić, przynajmniej więcej frajdy z interakcji z ludźmi nawet jak już tam nie mam co robić ;). Jeszcze miałem jakieś jaja z mikrofonem, nie chce mi się rozwiązywać problemow bo w demo gram. Edytowane piątek o 19:401 dzień przez Kangus
Opublikowano piątek o 21:241 dzień Słyszeliście drame z tym, że wczoraj gra cenzurowała jak się w czata wpisywało Arc Raiders? Ninja na streamie wpisywał, potem fortnite, counter strike, apex legends i innych nie cenzurowało.Po fixie ponoć normalnie można wpisywać :D.
Opublikowano piątek o 21:311 dzień Oderwałem się na chwilę od Residenta, żeby sprawdzić ten Marathon i musze przyznać, że całkiem spoko to jest. Trudne, wymagające i nie wybaczające błędów, ale wygląda na to, że może być fajna gierka.Na pewno ma jedną zasadniczą przewagę nad Arc Raiders - jest w FPP, a to zawsze plus w gierkach PvP.
Opublikowano piątek o 22:181 dzień Eurogamer.plBungie przygotowuje się do premiery Marathon. Gra wyprzed...Premiera Marathon zbliża się wielkimi krokami..... kiepsko się postarzało. Wczoraj Marathon był na 3 pozycji globalnie, dziś jest na ... 22W PL wczoraj był na 29 pozycji, dzisiaj nie ma go nawet w top100... coś im ten server slam zdecydowanie nie wyszedł na korzyść. Ciekawe czy przesuną premierę i ogłoszą dodatkowe bety, bo kurde no mimo, że mi średnio podeszło to chciałbym żeby to było fajne bardziej PvP które będzie trochę przystępniejsze niż tarkov i inne. Edytowane piątek o 22:221 dzień przez Kangus
Opublikowano piątek o 22:331 dzień Yyyy, no to masz Arc Raiders, najbardziej przystępnego extraction shootera?
Opublikowano piątek o 22:391 dzień 3 minuty temu, Rozi napisał(a):Yyyy, no to masz Arc Raiders, najbardziej przystępnego extraction shootera?Brakło tam słowa FPP :). AR jest spoko, ale PvP w TPP to troche inna para kaloszy + ARC ma tonę swoich problemow(choć Embark w ostatnim czasie zakasał rękawy i mocno wziął się do roboty, ostatni duży patch wniósł naprawdę dużo zmian na dobre, jak to u embarka nie zawsze są w changelogu xD ) które mogły spowodować, że ludzie bardziej nastawienie na PvP wskoczą w Marathona. Jasne innych ekstraction shooterów parę jest, ale ja piszę z pozycji że szkoda mi żeby Marathon zdechł zanim się rozkręci, a zapowiada się że tak może niestety być. Edytowane piątek o 22:411 dzień przez Kangus
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Ogólnie mi się podoba, mam słabość do Bungie od czasu Halo, czuje tam to ich "coś". Stylistyka to kwestia gustu ja jestem zachwycony odwagą wizji developera, jest w tym odwaga albo buta w sumie nie wiem, ale przyjebać takimi kolorami w grze w czasach kiedy więcej niż 4 kolory na raz wywołują agresję graczy no to trzeba... Gameplay - jako ktoś kto nigdy nie grał w extraction shootera to to mi się podoba, co prawda dostaje w kółko jeden wielki łomot od PRO lukdów(już!) ale to też generuje syndrom "jeszcze raz, teraz się uda". w Końcu jak uda się wbić ewakuacje z łupami to jest taki poziom zadowolenia i poczucie zwycięstwa, że głowa mała. Wczoraj wybiło mi drużynę a ja sam kitrając się po kątach po jakimś czasie zdołałem się ewakuować, tłukąc się jeszcze z robotami w punkcie ewakuacji. Jak skończyłem miałem mokre dłonie i tętno 1500. Ogólnie jestem noobem i mam tego świadomość, jak ginę nie jęczę, że "zła gra", kupiłem ją i będę grał co jakiś czas żeby potem próg wejścia( jakby mi się dopiero zachciało kiedyś) nie był bardzo bolesny. Jak ktoś się odbije już teraz to za miesiąc, dwa będzie to gra dla garstki oddanych/ wybranych. Sercem jestem za grą bo fajny projekt, ale rozum mówi, że to nie wyjdzie i z jakimś sensie zdechnie. Pomijam nastroje gdzie lemingi powtarzają jeden frazes: Concorde 3!!!1!!1 Hejt na tę grę jest niewyobrażalnie absurdalny. Można gry nie lubić ale jęczeć o tym non stop...? Interface na początku faktycznie przeraził ale po 6 godzinach można się w tej telegazecie spokojnie połapać. Ikonografii trzeba się nauczyć, fakt. Ogólnie gra do nauczenia. Może powinienem poczekać do premiery ale co tam w tej grze tyle kosztowało? Jak czytam ile na to wydano to hmm...? Chyba, że proces mielenia i ciągłego przebudowywania projektu tyle kosztował. Ogólnie przewiduje bolesny cios dla Bungie, to nie będzie hit. Może niech dadzą kiedyś jakiś deatchmatch to trochę ludzi się skusi lol. A i ciekawe, z dwa razy zabiły mnie randomowe rośliny, wpadłem na jakieś paprocie i mnie sfragowały, nie spotkałem jeszcze się z czymś takim.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 godziny temu, mausenberg napisał(a):w Końcu jak uda się wbić ewakuacje z łupami to jest taki poziom zadowolenia i poczucie zwycięstwa, że głowa mała. Wczoraj wybiło mi drużynę a ja sam kitrając się po kątach po jakimś czasie zdołałem się ewakuować, tłukąc się jeszcze z robotami w punkcie ewakuacji. Jak skończyłem miałem mokre dłonie i tętno 1500.no właśnie najgorsze jest to, ze ta ewakucja jest jakaś taka nijaka, do takiego Arc nie ma nawet podjazdu. Zerowe emocje gdy stoi sie przy tym słupie i czeka na ten okrąg na ziemi, nawet do tej pory nie do konca rozkminiam, czy trzeba stać tam do samego konca, czy np punkt się zamknie sam jesli nie bedę w okręgu, w Arc czlowiek jakoś tak naturalnie wie co ma robic gdy nacisnie przyciski windy, dodatkowo zawsze jest ta adrenalina czy nie zjawi się jakiś robot lub inny gracz który pokusi się o Twoj loot, duze znaczenie ma to ze od poczatku wiadomo gdzie i kiedy zamknięte zostaną windy a w marathon znowu to jakies takie nieczytelne, pojawiają się i znikają te punkty ewakucji bez ładu i składu.Ech.... ma cos ta gra, ale jednoczesnie jest to odczucie, ze nie ma podjazdu do swojej najwiekszej konkurencji.No i lokacja jest ładna ale trudna w orientacji, co chwila trzeba z mapy korzystać, i znowu Arc lepiej to robi, bo jakos naturalnie te lokacje pozwalają nam na latwą orientację w terenie Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez szurubur
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Tia dla mnie ta ewakuacja tutaj jest nudna jak flaki w oleju :). W Arc odpalasz i czekasz aż przyjedzie winda, możesz się skitrać w jakimś pomieszczeniu obok, ale jak się gra w mixach to jest pierwsze miejsce gdzie ktoś moze sprawdzić jak słyszy że jest ekstrakcja, jak wejdziesz do windy to znów mało widzisz z zewnątrz i ktoś cię może zajść, jesteś też odcięty przy używaniu kompa, a tu? Stoisz sobie w polu, zwykle nie miałem wtedy ŻADNEGO zagrozenia - tego nie łapię, mogłoby naturalnie ściągać jakichś przeciwników.A AR ARC same naturalnie ściągają do windy, bo słyszą tę syrenę + specjalnie są postawione, żeby patrolować regiony przy windzie. Więc albo je odstrzelisz albo się próbujesz przed nimi kryć(co też jest tam imho zrobione całkiem fajnie, ja tam wole hornety sobie odpuścić, już nie mówiąc o rocketeerze, waspy to się jeszcze rozwali ;) ).Do tego w Marathonie to zarządzanie apteczkami, ładowarkami i jakimiś leczniczymi innymi, bo na toksyne coś innego na tamto coś jeszcze pokracznego, zawala to plecak i operowanie tym jest takie sobie. W AR jest to dużo prostsze ale i dużo przyjemniejsze w odbiorze, a tu wleziesz na purchawke przypadkiem, jak nie masz antytoksyny to game over ;). Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez Kangus
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Wierze Wam. Ja jako, że nie mam porównania - siłą rzeczy nie porównam do rozwiązań z innych tytułów, dlatego ta ewakuacja z Maratonie mi się zwyczajnie podobała. Pytanie gdzie byli projektanci w Bungie kiedy to projektowano? Dlaczego po tylu latach są tam - porównując, nijakie rozwiązania projektowe? Na co szedł ten gruby hajs w takim czasie? Pogram sobie jeszcze dziś, jutro a potem zobaczymy co to będzie na premierę ale myślę, że będą tam w centrali pić na smutno 5 marca.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja się wciągnąłem. Im więcej gram, tym coraz bardziej doceniam niektóre decyzje Bungie. Gameplay jest naprawdę satysfakcjonujący. W Arcu skupiałem się praktycznie tylko na PVE i dopóki ktoś nie robił problemów, to zaczepki sam nie szukałem. Fajnie teraz pobawić się w extraction shootera nastawionego całkowicie na PVP.