grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Parę miesięcy temu kupiłem na promocji w Euro RTV konsolkę Evercade: Jak widać jest to klasyczna konsolka, tyle że wychodzą na nią non stop kartridże!!! Składanki hitów z Amigi, czy konsol 8/16/32 bitowych. Patrzcie ile tego jest: https://evercade.co.uk/cartridges/ 79 zł jeden kart ze składanką retrohitów (dostępne na Allegro w ole ole/lub stacjonarnie w Euro RTV, jedyny dystrybutor na PL). Fizycznie mamy grę w pudełeczku, z instrukcją. Dla mnie bomba, chce się zebrać wszystko. Firma wydała w 2020 model przenośny, w 2021 model stacjonarny, pod koniec 2022 nowszy model przenośny. Trochę za szybko moim zdaniem wyszedł nowszy model przenośny, ale ja nie o tym. Więcej o konsolce na filmie: granie na handheldzie, a wieczorkiem kontynuowanie rozgrywki na wielkim tv dla kogoś kto już rzyga sandboxami, cinematic experience, to sprzęty idealne. Sam mam stacjonarkę, ale czaję się też na wersje przenośną exp. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Ciekawy sprzęt. Fajnie, że w jakieś homebrew i modyfikacje się nie trzeba bawić. Przydałoby się takie coś dla GB, albo N64. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 6 minut temu, krupek napisał: Przydałoby się takie coś dla GB ale bym brał takie coś, konsola w kształcie GB i co jakiś czas składanka na kartridżu mimo, że mam chińskiego gameboya, to fajnie by było mieć taką kolekcje na półce 44 minuty temu, grzybiarz napisał: Parę miesięcy temu kupiłem na promocji w Euro RTV konsolkę Evercade: Jak widać jest to klasyczna konsolka, tyle że wychodzą na nią non stop kartridże!!! Składanki hitów z Amigi, czy konsol 8/16/32 bitowych. Patrzcie ile tego jest: https://evercade.co.uk/cartridges/ 79 zł jeden kart ze składanką retrohitów (dostępne na Allegro w ole ole/lub stacjonarnie w Euro RTV, jedyny dystrybutor na PL). Fizycznie mamy grę w pudełeczku, z instrukcją. Dla mnie bomba, chce się zebrać wszystko. Firma wydała w 2020 model przenośny, w 2021 model stacjonarny, pod koniec 2022 nowszy model przenośny. Trochę za szybko moim zdaniem wyszedł nowszy model przenośny, ale ja nie o tym. Więcej o konsolce na filmie: granie na handheldzie, a wieczorkiem kontynuowanie rozgrywki na wielkim tv dla kogoś kto już rzyga sandboxami, cinematic experience, to sprzęty idealne. Sam mam stacjonarkę, ale czaję się też na wersje przenośną exp. ogólnie to do wczoraj myślałem, ze tylko jakies starocie z amigi i commodore na to wychodza, a moze tak było na początku jak czytałem recke sprzetu na premiere? Zdziwił mnie ten Duke. A jak jest z dostępnością gier? Wszystkie składanki łatwo dostać, czy nakład wyczerpany i nara, nie robią kolejnych rzutów? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Na emulację N64 sprzęt za słaby, ale odpala gry z PSXa, np. teraz wyszła składanka z 40 Winks, są też Wormsy Armageddony z PSXa. 3 minuty temu, Shen napisał: A jak jest z dostępnością gier? Wszystkie składanki łatwo dostać, czy nakład wyczerpany i nara, nie robią kolejnych rzutów? niestety moje zbieractwo i katalogowanie osiągnęło poziom makymalny: https://gracz.2ap.pl/kategoria/evercade/ Tutaj zrobiłem spis wszystkich kartów jakie mam. Otagowałem te gry by widzieć, co jest z jakiej platformy, czy z którego roku, czy na dwóch graczy 5 z nich niby wycofano, ale dostaniesz je jeszcze u nas w Polsce. Ale np. niedawno szukałem Codemasters Collection i nie było, zamówiłem więc z niemieckiego amazonu. No i nie widzę już na amazonie, ani w PL 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Pewnie mają jakieś czasowe umowy licencyjne i nie oplaca sie odnawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Wyszedł zgrzyt z kolekcją Namco. Nie działa to na konsoli stacjonarnej, a tylko w wersji przenośnej. Licencja nie pozwala. Myślę że nawet i działało, ale po czasie skończyła się licencja i usunęli w firmware możliwość odpalenia na stacjonarce (bo w te gry Namco zagrasz i na obecnych konsolach stacjonarnych, typu PS4, XOne itp.). Także te karty może kiedyś bedą kosztowały milion. Ja sam zacząłem od zakupu konsolki w wersji handheld, tylko po to by mieć wycofany kartdridż. --- Moim zdaniem gry jakie lądują w kolekcji to takie tzw. "hidden gemy", nie oczekujmy że wyląduje tam coś od Nintendo, czy na licencji filmowej. Jednak zapowiedź remastera Djuka (tego DOSowego), to był dla mnie szok, no tego się nie spodziewałem Poniżej limitowana, zapowiedziana i już wyprzedana wersja konsoli: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 (edytowane) No ten Duke to dupę urywa Gra niezapomniana, no i to że tan sprzęt potrafi to udźwignąć to szacun. Zostałem kupiony przez ta konsole Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Assassins_78 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 5 minut temu, Assassins_78 napisał: Zostałem kupiony przez ta konsole czasem jest za 360 zł na promo wersja stacjonarna z jednym padem i kolekcją "Technos Arcade". Może co 2 miechy się zdarza. Na Allegro są używki handhelda za 3 stówki. Warto czasem wchodzić na stronę Euro RTV, bo oni są jedynym dystrybutorem i mają czasem gry taniej niż na Allegro wystawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 2 godziny temu, grzybiarz napisał: Na emulację N64 sprzęt za słaby, ale odpala gry z PSXa, np. teraz wyszła składanka z 40 Winks, są też Wormsy Armageddony z PSXa. niestety moje zbieractwo i katalogowanie osiągnęło poziom makymalny: https://gracz.2ap.pl/kategoria/evercade/ Tutaj zrobiłem spis wszystkich kartów jakie mam. Otagowałem te gry by widzieć, co jest z jakiej platformy, czy z którego roku, czy na dwóch graczy 5 z nich niby wycofano, ale dostaniesz je jeszcze u nas w Polsce. Ale np. niedawno szukałem Codemasters Collection i nie było, zamówiłem więc z niemieckiego amazonu. No i nie widzę już na amazonie, ani w PL Pamiętaj, że część kartów nie jest już produkowana i nie będzie wznowień. Jeszcze jest okazja do kupienia w cenie sklepowej np na euro niektóre są. Namco Collection 1 Namco Collection 2 Technos Collection 1 Oliver Twins Collection Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Jeszcze piko Collection 1 tez wycofali w tym roku. Zbieram wszystko jak leci, mam rocznik 2020, teraz pora na 2021 i np tutaj miałem problem z kupieniem kolekcji codemasters, a niby nie jest wycofana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Fakt zapomniałem. Z jedną miesięcznie kupie do kolekcji. Pare dni temu pełno nowych zapowiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Spoko ten duke 3d ale nie widze przyjemnosci w graniu na tym padzie. Konsolke widzialem w marketach, zawsze myslalem ze to takie gry popier.dolki jak jakies pongi czy pacman. Dziwne ze nie bylo juz tematu o niej na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 18 minut temu, Mejm napisał: zawsze myslalem ze to takie gry popier.dolki jak jakies pongi czy pacman. Pierwszy rok był średni, wydali od razu 10 kartów na premierę, ale były to głównie naprawdę stare gry (te kolekcje Atari to końcówka lat 70, ale w sumie cośtam ogrywaliśmy na naszych Rambo) Dużo gier wydają które np. zaginęły, a nagle zostały dokończone i wydane np. w 2015 roku (jakieś tam Dizzy). Wydają też indyki, które są na Steam po 50 zł Dla mnie te zbieranie kartów, to jak kiedyś gazetki z grami się kupowało - cofam się do lat 90. Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Kupuję wybrane kartridże - bo półka ma tylko 36cm miejsca - a czerwcowym zakupem będzie kart Amigi Obowiązkowym będzie tez drugi kart Amigi czyli Flashback i spółka i to mimo ze Flashbacka mam w cyfrze na Switchu, a Another World na 3DS. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez friedrich Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Godzinę temu, friedrich napisał: Kupuję wybrane kartridże - bo półka ma tylko 36cm miejsca - a czerwcowym zakupem będzie kart Amigi Obowiązkowym będzie tez drugi kart Amigi czyli Flashback i spółka i to mimo ze Flashbacka mam w cyfrze na Switchu, a Another World na 3DS. Fajny zestaw, gdyby miał konsole to bym się nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Ja polecam In The Hunt, fajny trochę zapomniany klasyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Może kogos zainteresuje https://www.pepper.pl/promocje/zestaw-evercade-vs-premium-pack-na-amazonie-685885 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 470 - dobra cena, opyla się. Dodatkowy pad to 100 zł, gry po 80, czyli konsola z jednym padem wychodzi tu za 210 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 O wow, akurat mam stacjonarke i muszę kupić handhelda… ale to jest po prostu inne urządzenie do odpalania gier Evercade czy coś wiecej? Np ma wbudowane emu, gry czy inne bajery? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 https://www.siliconera.com/blazes-super-pocket-handhelds-can-play-evercade-cartridges/ Blaze Entertainment, the company behind the Evercade, announced a line of Super Pocket handheld systems that come with games built-in and can use Evercade cartridges. Each one resembles a Game Boy in terms of shape. At launch, there will be Capcom and Taito editions. These will cost $59/£49/€59 each, and people will see them at Amazon, Argos, Best Buy, Funstock, Game, and Video Games Plus. They are expected to ship out in October 2023. Both versions of the device have 2.8” IPS screens, built-in UIs, and charge via an included USB-C cable. Each one allows you to create save states as you play. There is also an “Easy Mode” options for the titles built into each one. The Capcom one has 12 games, while the Taito one includes 17. Here are the games on the Capcom Edition handheld: 1942 1943 1944 : The Loop Master Bionic Commando Captain Commando Final Fight Forgotten Worlds Ghouls ‘n Ghosts Mega Man (Console Version) Street Fighter II’: Hyper Fighting Strider Wolf of the Battlefield: MERC And these are the Taito games: Bubble Bobble Cadash Chack’n Pop Don Doko Don Elevator Action The Fairyland Story Football Champ Growl Kiki Kaikai The Legend of Kage Liquid Kids The New Zealand Story Operation Wolf Rastan Space Invaders Space Invaders ‘91 (Console Version) Volfied Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 To lipa, jest exp z wbudowanymi grami capcomu, teraz jeszcze dwie inne konsolki z innymi wbudowanymi grami. Oni chcą byśmy kupili wszystkie 3 wersje? Myslalem pierw ze to jakiś projekt typu anbernic ze slotem na karty Evercade. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Gdyby Nintendo coś takiego zrobiło z Gameboyem to bym się chwili nie zastanawiał. Ten wynalazek całkiem fajna cena jak na oficjalny produkt z grami na licencji, nie odbiega jakoś specjalnie od chińczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 sporo tych kartów zapowiedzieli. no i będzie polska cytadela aka nasz Doom z amigi. No i kusi ta gierka co wyjdzie natywnie na konsolę… Full Void, wyglada zajebiscie. Kupię pewnie wszystko jak leci… Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Ahhhhh namówiłeś mnie zamówiłem HH @grzybiarz jest gdzieś pełna lista kartów? edit: już widzę pierwszy post Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Assassins_78 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi