Opublikowano 2 września 20252 wrz A to nie wiem - mam pierdolca na punkcie fizycznych wydań, więc tylko Evercade mnie obchodzi
Opublikowano 2 września 20252 wrz @RafaU się ześmiał, a wyczytałem, że jest wersja na Amigę. Co więcej, działa na emu.Roguecraft DX to wydanie na Evercade.
Opublikowano 16 grudnia 202516 gru Chyba wejde w temat evercade ale strasznie malo dzieje sie tu na forumku? Uznaliscie, ze konsolka nie jest warta zachodu? W lutym wydaja Turricana, Neo Geo 1- 3 tez wydaje sie zajebiste. Konsola ma niograniczony potencjal myslac o ilosci jeszcze neiwydanych gier z Amigi i faktu,ze ciagnie gierki z Psa. Edytowane 16 grudnia 202516 gru przez okens
Opublikowano 16 grudnia 202516 gru Mam, gram - ale preferuję super hiper mega itd Turrican brzmi ciekawie. Ale na ich stronie nie znalazłem - z jakiej są platformy?
Opublikowano 16 grudnia 202516 gru Autor 2 godziny temu, okens napisał(a):Uznaliscie, ze konsolka nie jest warta zachodu?No w dobie tych chińskich retroidow ambernicow gdzie masz to co chcesz niż składanka na której jest coś dobrego a reszta crapy… dałem se spokój. No i miałem chyba z 50 kartridży i nie miałem już miejsca na to. Ale czasem mam myśli by kupić wersję automat mini arcade i zbierać tylko fioletowe carty…
Opublikowano 16 grudnia 202516 gru Ja sobie kupiłem miesiąc temu HyperMegaTech! Super Pocket NEOGEO, który chodził za mną długo. Bardziej na zasadzie ciekawostki i kolejnego elektrozłomu do kolekcji. Nie zamierzam na to zbierać jakiejś kolekcji gier, ale jako sprzęcik właśnie do Neogeo sprawdza się bardzo fajnie i po konsolkę sięgam częściej, niż po Anbernica. Kupiłem pakiet Arcade 1 i dla mnie to taki dedykowany sprzęcik dla konkretnych tytułów z automatów.Chciałem kupić jeszcze Neogeo Arcade 2, ale szybko zniknął ze sprzedaży we wszystkich sklepach. Pytanie dla bardziej obeznanych - jest szansa na kolejne rzuty w przyszłości, czy to właśnie ten element kolekcjonerski i ograniczona liczba egzemplarzy?Rozważałem jeszcze te kartridże z kolekcją gier Duke Nukem, ale nie wiem, czy jest sens w to grać na przenośnym sprzęcie bez dual analogów.
Opublikowano 16 grudnia 202516 gru Autor 1 godzinę temu, Suavek napisał(a):jest szansa na kolejne rzuty w przyszłości,Pewnie, nie jest to wycofany kart.Szukaj na allegro, jakiś Czech może mieć. EvercadeCartridges and GamesEvercade Cartridges offer hundreds of retro classics and curated collections to enjoy. Insert, press start and play! Tu masz listę, Legacy nie są dostępne
Opublikowano 17 grudnia 202517 gru 23 hours ago, okens said:Chyba wejde w temat evercade ale strasznie malo dzieje sie tu na forumku? Uznaliscie, ze konsolka nie jest warta zachodu? W lutym wydaja Turricana, Neo Geo 1- 3 tez wydaje sie zajebiste. Konsola ma niograniczony potencjal myslac o ilosci jeszcze neiwydanych gier z Amigi i faktu,ze ciagnie gierki z Psa.Sprzęt raczej dla zbieraczy, niekoniecznie graczy.
Opublikowano 23 marca23 mar M.in. w EuroRTV jest trochę promocji i np. Hyper Mega Tech! Super Pocket są już od 168zł, co jest chyba najtańszą opcją "wejścia" w Evercade. Wariant NeoGeo co prawda tylko w wybranych sklepach, ale z tego co widzę jest dostępny z odbiorem w wielu dużych miastach. Model Data East jest normalnie z wysyłką.Mnie się ten czarno-złoty pocket NeoGeo bardzo podoba, zarówno wizualnie, jak i funkcjonalnie i bardzo jestem zadowolony z zakupu jakiś czas temu. Z zastrzeżeniem, że ja lubię małe i skromne sprzęty jako ciekawostki. Ale jest to naprawdę prawdziwa "kieszonkonsolka" jeśli chodzi o gabaryty.Ostatnio pogrywam na tym nawet w Duke Nukem 3D Total Meltdown. Tak - na krzyżaku, bez drugiego analoga, ze strafe-owaniem bardzo niewygodnymi przyciskami tylnymi. No i jakoś idzie, nawet jeśli na Piece of Cake. Pierwszy epizod już skończony i ogrywam obecnie Lunar Apocalypse. Mam DN3D dosłownie na każdym współczesnym sprzęcie, włącznie ze Steam Deckiem i Switchem, a tymczasem gram w upośledzoną wersję z PSX na miniaturowym ekranie... I bawię się super. ;) Swoją drogą, ta wersja ma nowe, mocniejsze aranżacje muzyki.Ale wracając, sam sprzęt ma też fajną opcję zapisu w dowolnym momencie do czterech slotów dla każdej gry. No i oczywiście nieskończone "żetony" w grach Arcade, bo to emulacja. Właściwie tylko trybu uśpienia brakuje i może lepszego głośnika. Nie wypowiem się na temat droższych konsol, ale Pocket jest moim zdaniem super i jestem skłonny zabawkę polecić za taką cenę, nawet w formie ciekawostki dla samych wbudowanych gier, jeśli ktoś nie chce dokupować kartridży. Ja kolekcjonować za wiele nie planuję jak co niektórzy, ale obecnie poluję jeszcze na reedycję NeoGeo Arcade Vol.2 i może jakieś pierdółki w promocji jak się trafią.
Opublikowano 25 marca25 mar Evercade planuje wlasnie cos nowego:Time ExtensionThe Company Behind Evercade Just Teased A New ConsoleEnter the Nexus
Opublikowano 25 marca25 mar "Na wszelki wypadek". "Gdyby pierwsza się zepsuła". "Bo tanio". Sam nie wiem. Fajne zabawki, polecam. NeoGeo oczywiście dużo ładniejsza, ale ten Data East też ma trochę gierek, które z ciekawości sprawdzę. Ogólnie jakoś fajniej mi się po ten handheld sięga celem niezobowiązującej zabawy, niż po Anbernica, czy większe handheldy.DN3D obecnie w połowie Lunar Apocalypse i jakoś idzie, pomimo sterowania. Z drugiej strony za dziecka grałem w to na klawiaturze (bez myszy), więc w sumie to nie tak, że gra nie jest do tego przystosowana.Swoją drogą, w Empiku kolekcja Tomb Raider 1-3 za 60zł, gdyby kogoś to interesowało.
Opublikowano 25 marca25 mar Autor Mnie ten automacik alpha kusi. Zebrałbym kolekcje tylko fioletowych cartów, co trochę jest głupie bo sprzedałem je już kiedyś z nawiązką (tzw legacy cart). Chciałbym to zobaczyć w sklepie gdzieś na żywo ale Evercade to tylko w tym RTVeuro wysyłkowo… no i z drugiej strony, po co mi kolejny sprzęt jak mi brakuje czasu i energii?:/
Opublikowano 26 marca26 mar Ja bym bral jak by te carty nie byly takie drogie + presja czasu zeby kupic zanim zniknie z dystrybucji. Moze zainwestuje w Super Pocket z grami Data East.
Opublikowano 26 marca26 mar Ja bym polecił NeoGeo, jeśli masz odbiór osobisty w swoim mieście. Ale Data East też zapowiada się spoko, choć niektóre gierki to już mocne retro. W tej wersji można też wybrać poziom trudności gier Easy lub Normal, ale nie wiem, na czym polegają różnice.Z kartridżami fakt, różnie to bywa. Nie wiem, czy oni robią kolejne edycje, czy nie. Np. NeoGeo Arcade 2 i 3 zniknęło w kilka dni ze sprzedaży, a Arcade 1 był dostępny długo. Duke Nukem długo nie było poza bundlami z konsolą, po czym nagle wróciły do sklepów. Ale są też carty, których już się nie znajdzie w normalnych cenach poza aukcjami.Kwestia co kogo interesuje. Ja nie widzę sensu w kupowaniu dla zasady "do kolekcji", ale te kilka cartów/gierek do niedrogiego sprzętu póki co jak najbardziej mi odpowiada.
Opublikowano 26 marca26 mar Autor 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał(a):Ja bym bral jak by te carty nie byly takie drogie + presja czasu zeby kupic zanim zniknie z dystrybucji.Premierowo to kosztowały 69 zł. Potem chyba 79 zł, a gigacarty coś koło 120 zł?Ale te 7-8 dyszek to cena dobra jak na grę na carcie w pudełku z instrukcją.Co do gier które znikają to najpierw to zapowiadają, wejdź na ich oficjalna stronę i tam masz spis gier, w tym tzw „legacy”. Wiem że np gry codemasters były już dawno legacy, a w Polsce były dostępne od ręki.
Opublikowano wtorek o 15:522 dni Patrząc na te nowe CARTy to i tak fani EV będą zmuszeni na ten, jak nie na nowszy (stacjonarny) sprzęt. Więc albo kolekcja się kończy na 52 carcie, albo zbieramy dalej.
Opublikowano wtorek o 16:032 dni Źle się wyraziłem, puki co powinno być. Widać przecież, że dają coraz bardziej zaawansowane-wymagające gry. Specyfikacja nowego sprzętu - dwa analogi, 4 GB RAM, APU mocniejszy w NEXUSie, nic ci nie świta? Nie chcę z Tobą polemiki niepotrzebnej prawić, ale to widać na dłoni - bez względu czy to zapowiedzieli czy nie.We plan to add a docking station to the NEXUS in the future to facilitate entertainment. The docking station will be an extension of the handheld; we are considering abandoning the stationary console design.
Opublikowano wtorek o 16:132 dni A co mi ma świtać? Że coś kiedyś może w końcu jednak ostatecznie się zmienić w kwestii kompatybilności? Oczywiście, że może i niewykluczone, że tak będzie, ale na tę chwilę jest oficjalne potwierdzenie, że carty z grami N64 będą działać na wszystkich dotychczasowych sprzętach, włącznie z pierdółkowatą kieszonkonsolką za 170zł. Czy będą działały dobrze, to już inna sprawa, biorąc pod uwagę, że nawet gry GBA czy PSX potrafią przyciąć.Zresztą, podejrzewam, że nawet gdyby poszli w "nową generację", to potencjalnych retro i indie gierek do sprzedania, które spokojnie pójdą na obecnych sprzętach jest jeszcze tyle, że nowy sprzęt wcale nie musi oznaczać od razu śmierci starego.
Opublikowano wtorek o 16:172 dni Ja nie piszę/mówię o uśmierceniu sprzętu. To jest rozwój Dodadzą nowy kolor cartów (albo i nie) i napiszą że wymaga XXXX i tyle Zresztą czas pokaże.
Opublikowano wtorek o 16:172 dni Nie wiem, czy ktoś tu próbował, ale Broken Sword jest rzeczywiście broken na Evercade. Wygląda fatalnie, długie ładowania między ekranami a nawet pauzy przed specjalnymi animacjami czy kwestiami dialogów. Grałem 5 minut i już mi wystarczy. 🙁
Opublikowano wtorek o 16:202 dni @dominalien takich gier jest od groma. Ostatnio na ich forum zapytali dlaczego taki Colin McRae (chodziło o EVSD) nie może być na ich karcie, napisali że to nie wina pojemności - tylko że sprzęt jest niewystarczający.