Opublikowano 1 września1 wrz Zaskoczenie że nie będzie edycji royal jak to mają w zwyczaju te naciągacze. Fajna gra mam nadzieje że kiedyś znajde czas na replay no ale teraz bez szans że znowu w to wpakuje 100h
Opublikowano 1 września1 wrz No tak wspominali w wywiadach z tego co kojarze że chcą od tego odejść. Przy ogrywaniu byłem pewny że będzie bo przecież tam pod koniec gry przez miesiąc nie ma co robić xD
Opublikowano 1 września1 wrz W sumie troche szkoda, bo ze wszystkich gier, które dostały royal edycje, to akurat metaphorowi by sie to przydało najbardziej, żeby dopracować ostatnią ćwiartkę gry.
Opublikowano 1 września1 wrz Teraz są zajęci mocno Personami, robią trzy naraz (zaliczam też tą Suavkową część:)), a to więcej, niż przez ostatnie 11 lat.
Opublikowano 1 września1 wrz Godzinę temu, devilbot napisał(a):Ciekawe czy switch 2 też będzie miał 60fps.Jak "też"? Na premierę / demo to chodziło tragicznie na Decku. Czyżby połatali? Tam było ciężko momentami 30 utrzymać.
Opublikowano 1 września1 wrz 7 minut temu, DarkStar napisał(a):Jak "też"? Na premierę / demo to chodziło tragicznie na Decku. Czyżby połatali? Tam było ciężko momentami 30 utrzymać.Na premierę gra działała w 60 FPS na steam decku. Pisałem że demo źle chodziło i jeszcze przed premierą dostało patcha.ZOBACZYMY JAK NA SWITCHU 2Ale to już spotkamy się w temacie s2 bo nie będę jebał tej super gierki tutaj za to, że wychodzi na eksponacie muzealnym
Opublikowano 1 września1 wrz Widzę, że bateria się wręcz topi. Powyżej 20W, Deck musi być wyczuwalnie ciepły i wyć wentylatorami, które można zagłuszać dźwiękiem z głośników. Całe 1,5h gry I nie ma tam 60 fps, chyba tylko w zamkniętych lokacjach (widzę jakiś dungeon) i tylko czasem. W mieście dropi poniżej 40. Dla mnie ważna jest też kultura pracy i ogólny user experience, dlatego jednak jestem zainteresowany tą wersją Switchową.
Opublikowano 1 września1 wrz 6 minut temu, DarkStar napisał(a):Widzę, że bateria się wręcz topi. Powyżej 20W, Deck musi być wyczuwalnie ciepły i wyć wentylatorami, które można zagłuszać dźwiękiem z głośników. Całe 1,5h gry I nie ma tam 60 fps, chyba tylko w zamkniętych lokacjach (widzę jakiś dungeon) i tylko czasem. W mieście dropi poniżej 40. Dla mnie ważna jest też kultura pracy i ogólny user experience, dlatego jednak jestem zainteresowany tą wersją Switchową.Czy granie na desce od której drętwieją ręce na wyblakłym snuzacym ekranie to ta słynna kultura pracy i ogólny user expirience?Dałem wam szansę z tym steam deckiem żebyście walczyli jak lwy z 5 letnim technologicznym dziełem gabena.No ale nie ma się co bać na bank będzie 60 klatek.
Opublikowano 1 września1 wrz 1 minutę temu, devilbot napisał(a):Czy granie na desce od której drętwieją ręce na wyblakłym snuzacym ekranie to ta słynna kultura pracy i ogólny user expirience?FissionGrip, absolutna cisza podczas pracy, 1080p, natychmiastowe usypianie i wybudzanie, brak grzebania w opcjach graficznych, brak OCD związanego z obserwowaniem OSD (to u mnie personalnie, ale zawsze jak zaczynam nową grę na Decku to się tym zajmuję, jak to na PC).Czemu musisz robić system wars w każdym wątku gdzie ktoś tylko wspomni o Switchu 2?
Opublikowano 1 września1 wrz Teraz, DarkStar napisał(a):Czemu musisz robić system wars w każdym wątku gdzie ktoś tylko wspomni o Switchu 2?Przecie napisałem że napisze jak coś w temacie s2 po wyjściu gry zeby nie robić tu trzody to ty zacząłeś temperatury mierzyć i napięcie.2 minuty temu, DarkStar napisał(a):FissionGripPoproszę 2 kg plastikowego gówna żeby moja konsola byla wygodna
Opublikowano 1 września1 wrz 3 minuty temu, devilbot napisał(a):Poproszę 2 kg plastikowego gówna żeby moja konsola byla wygodnaJprdl... Steam Deck OLED waży 640g, Switch 2 waży 534g z podłączonymi joyconami, FissionGrip waży 98g, czyli Switch 2 z gripem jest o 8g lżejszy niż Deck.https://youtu.be/QjsYPH1EC7M?si=N-w2C94aCmfkOQGZ&t=161Nie wiem czemu daję się łapać dziś i biorę w tym udział, chyba pierwszy raz na tym forum. Po prostu mnie irytujesz od niedawna, bo wykolejasz wątek Switcha 2, teraz wchodzę do wątku Metaphora i to samo, bo ktoś się ucieszył, że zagra w gorszą wersję na Switchu.
Opublikowano 1 września1 wrz W każdym razie metaphor ma potencjał na wersję royal z dodatkowymi grywalnymi towarzyszami typu ta króliczyca itpKto wie czy nie wyjdzie taka wersja za rok.
Opublikowano 1 września1 wrz Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Teraz są zajęci mocno Personami, robią trzy naraz (zaliczam też tą Suavkową część:)), a to więcej, niż przez ostatnie 11 lat.Nie musisz zaliczać, bo to chińczyki głównie robią z Black Wings, nie główny team.Framerate frameratem, gram w 60+ a i tak się zmuszam, żeby przez to wszystko przebrnąć...Jestem w lochu fabularnym z wymuszonymi "elementami skradankowymi". Jak kamera wzbiła się w górę i pokazała labirynt w jednej sekcji, to 10 sekund później byłem już na pulpicie i włączyłem inną grę...Ni chuja nie wiem, czemu Metaphor mi "nie kliknął". Niby Personka w świecie fantasy, niby jest tam wszystko co lubię, włącznie z systemem walki, jak i trochę fajnych rozwiązań, których w Personkach brakowało, a jakoś nie mam poczucia grania dla frajdy i przyjemności, a przynajmniej nie stale. Sinusoida ostra.Zaraz zaczynam dłuższy urlop, to może się zmuszę, przysiądę i wreszcie to skończę, ale trzeba będzie przeboleć kilka segmentów.
Opublikowano 1 września1 wrz Grało mi się zajebiście ale fabularnie trochę mnie rozczarowało rozwinięcie wątków.Były momenty w tej grze gdzie był vibe jak w etrian odyssey i myślałem sobie, że pójdzie to dalej w tę stronę albo w stronę końcówki xenoblade 2 jakoś bardziej ale nic z tego nie wyniknęło. Tak samo był świetny motyw fabularny w drugim mieście potem już nic takiego nie było.Trochę niedosyt.
Opublikowano 1 września1 wrz U mnie niektóre dungeony męczyły bułe no i ta końcówka do poprawy, ale ogólnie fajna gra z najlepszym motywem muzycznym bitki w historii gier. No ale z rpgów na milion godzin to licze że xenoelfy mnie rozjebią na atomy i będe miał nową serie do nadrabiania