Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metaphor: ReFantazio

Featured Replies

Opublikowano

Zaskoczenie że nie będzie edycji royal jak to mają w zwyczaju te naciągacze. Fajna gra mam nadzieje że kiedyś znajde czas na replay no ale teraz bez szans że znowu w to wpakuje 100h /

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 109,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra była niesamowicie wciągająca, cały dzień bym w nią grał. Niemniej, mogę jednocześnie przyznać, że jak na tak powalający hype, jest trochę niedosyt, jak to się rozwinęło. Niedosyt po bodaj 120 godz

• Dziwnie się czyta ogqozo. Opcje są dwie: albo został shakowany przez JaskinieTerragrinoweMarvela albo udar. 

• 30 francuzów bez pieniędzy w przerwie na rogalika wpierdoliło tego metaphora i wysrało

Opublikowano

To potwierdzone, że nie będzie nigdy "royala"?

Opublikowano

No tak wspominali w wywiadach z tego co kojarze że chcą od tego odejść. Przy ogrywaniu byłem pewny że będzie bo przecież tam pod koniec gry przez miesiąc nie ma co robić xD

Opublikowano

W sumie troche szkoda, bo ze wszystkich gier, które dostały royal edycje, to akurat metaphorowi by sie to przydało najbardziej, żeby dopracować ostatnią ćwiartkę gry.

Opublikowano

Teraz są zajęci mocno Personami, robią trzy naraz (zaliczam też tą Suavkową część:)), a to więcej, niż przez ostatnie 11 lat.

Opublikowano

a tu zaraz czas zacząć rimejkowanie p1 i 2 banderas

Opublikowano
Godzinę temu, devilbot napisał(a):

Ciekawe czy switch 2 też będzie miał 60fps.

Jak "też"? Na premierę / demo to chodziło tragicznie na Decku. Czyżby połatali? Tam było ciężko momentami 30 utrzymać.

Opublikowano
7 minut temu, DarkStar napisał(a):

Jak "też"? Na premierę / demo to chodziło tragicznie na Decku. Czyżby połatali? Tam było ciężko momentami 30 utrzymać.

Na premierę gra działała w 60 FPS na steam decku. Pisałem że demo źle chodziło i jeszcze przed premierą dostało patcha.

ZOBACZYMY JAK NA SWITCHU 2

Ale to już spotkamy się w temacie s2 bo nie będę jebał tej super gierki tutaj za to, że wychodzi na eksponacie muzealnym

Opublikowano

Widzę, że bateria się wręcz topi. Powyżej 20W, Deck musi być wyczuwalnie ciepły i wyć wentylatorami, które można zagłuszać dźwiękiem z głośników. Całe 1,5h gry thumbsup I nie ma tam 60 fps, chyba tylko w zamkniętych lokacjach (widzę jakiś dungeon) i tylko czasem. W mieście dropi poniżej 40. Dla mnie ważna jest też kultura pracy i ogólny user experience, dlatego jednak jestem zainteresowany tą wersją Switchową.

Opublikowano
6 minut temu, DarkStar napisał(a):

Widzę, że bateria się wręcz topi. Powyżej 20W, Deck musi być wyczuwalnie ciepły i wyć wentylatorami, które można zagłuszać dźwiękiem z głośników. Całe 1,5h gry thumbsup I nie ma tam 60 fps, chyba tylko w zamkniętych lokacjach (widzę jakiś dungeon) i tylko czasem. W mieście dropi poniżej 40. Dla mnie ważna jest też kultura pracy i ogólny user experience, dlatego jednak jestem zainteresowany tą wersją Switchową.

Czy granie na desce od której drętwieją ręce na wyblakłym snuzacym ekranie to ta słynna kultura pracy i ogólny user expirience?

Dałem wam szansę z tym steam deckiem żebyście walczyli jak lwy z 5 letnim technologicznym dziełem gabena.

No ale nie ma się co bać na bank będzie 60 klatek.

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

Czy granie na desce od której drętwieją ręce na wyblakłym snuzacym ekranie to ta słynna kultura pracy i ogólny user expirience?

FissionGrip, absolutna cisza podczas pracy, 1080p, natychmiastowe usypianie i wybudzanie, brak grzebania w opcjach graficznych, brak OCD związanego z obserwowaniem OSD (to u mnie personalnie, ale zawsze jak zaczynam nową grę na Decku to się tym zajmuję, jak to na PC).

Czemu musisz robić system wars w każdym wątku gdzie ktoś tylko wspomni o Switchu 2?

Opublikowano
Teraz, DarkStar napisał(a):

Czemu musisz robić system wars w każdym wątku gdzie ktoś tylko wspomni o Switchu 2?

Przecie napisałem że napisze jak coś w temacie s2 po wyjściu gry zeby nie robić tu trzody to ty zacząłeś temperatury mierzyć i napięcie.

2 minuty temu, DarkStar napisał(a):

FissionGrip

Poproszę 2 kg plastikowego gówna żeby moja konsola byla wygodna

Opublikowano
3 minuty temu, devilbot napisał(a):

Poproszę 2 kg plastikowego gówna żeby moja konsola byla wygodna

Jprdl... Steam Deck OLED waży 640g, Switch 2 waży 534g z podłączonymi joyconami, FissionGrip waży 98g, czyli Switch 2 z gripem jest o 8g lżejszy niż Deck.

https://youtu.be/QjsYPH1EC7M?si=N-w2C94aCmfkOQGZ&t=161

obraz.png

Nie wiem czemu daję się łapać dziś i biorę w tym udział, chyba pierwszy raz na tym forum. Po prostu mnie irytujesz od niedawna, bo wykolejasz wątek Switcha 2, teraz wchodzę do wątku Metaphora i to samo, bo ktoś się ucieszył, że zagra w gorszą wersję na Switchu.

Opublikowano

W każdym razie metaphor ma potencjał na wersję royal z dodatkowymi grywalnymi towarzyszami typu ta króliczyca itp

Kto wie czy nie wyjdzie taka wersja za rok.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Teraz są zajęci mocno Personami, robią trzy naraz (zaliczam też tą Suavkową część:)), a to więcej, niż przez ostatnie 11 lat.

Nie musisz zaliczać, bo to chińczyki głównie robią z Black Wings, nie główny team.

Framerate frameratem, gram w 60+ a i tak się zmuszam, żeby przez to wszystko przebrnąć...

Jestem w lochu fabularnym z wymuszonymi "elementami skradankowymi". Jak kamera wzbiła się w górę i pokazała labirynt w jednej sekcji, to 10 sekund później byłem już na pulpicie i włączyłem inną grę...

Ni chuja nie wiem, czemu Metaphor mi "nie kliknął". Niby Personka w świecie fantasy, niby jest tam wszystko co lubię, włącznie z systemem walki, jak i trochę fajnych rozwiązań, których w Personkach brakowało, a jakoś nie mam poczucia grania dla frajdy i przyjemności, a przynajmniej nie stale. Sinusoida ostra.

Zaraz zaczynam dłuższy urlop, to może się zmuszę, przysiądę i wreszcie to skończę, ale trzeba będzie przeboleć kilka segmentów.

Opublikowano

Grało mi się zajebiście ale fabularnie trochę mnie rozczarowało rozwinięcie wątków.

Były momenty w tej grze gdzie był vibe jak w etrian odyssey i myślałem sobie, że pójdzie to dalej w tę stronę albo w stronę końcówki xenoblade 2 jakoś bardziej ale nic z tego nie wyniknęło.

Tak samo był świetny motyw fabularny w drugim mieście potem już nic takiego nie było.

Trochę niedosyt.

Opublikowano

U mnie niektóre dungeony męczyły bułe no i ta końcówka do poprawy, ale ogólnie fajna gra z najlepszym motywem muzycznym bitki w historii gier. No ale z rpgów na milion godzin to licze że xenoelfy mnie rozjebią na atomy i będe miał nową serie do nadrabiania