Skocz do zawartości

Wydania specjalne - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 8.06.2025 o 21:53, Nomen dubium napisał(a):

Vita spokojnie "wybroniłaby się" jako osobny specjal, tak samo jak PSP - niekoniecznie sprzedażowo, ale merytorycznie jak najbardziej bo gier nań nie brakowało, tyle tylko że w odróżnieniu od PSP kładła większy nacisk na indory, a nie "duże" produkcje.

okladka-01.png

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 81,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Kolejne wydanie specjalne ukaże się w okolicach 20 marca i będzie to PC Extreme (z naciskiem na MS-DOS lata 80. i 90.). Start przedsprzedaży w środę ok. 10:00, ale póki co prośba o pomoc w wybo

• Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;).  20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak

• Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). 

Opublikowano

Czekam na Xboxa i N64.

Xbox można połączyć z 360 i pojawia się problem. Z 360 można spokojnie zrobić osobny numer, Xbox pierwszy to chyba za mało na cały numer.

Opublikowano
19 minut temu, iluck85 napisał(a):

Czekam na Xboxa i N64.

Xbox można połączyć z 360 i pojawia się problem. Z 360 można spokojnie zrobić osobny numer, Xbox pierwszy to chyba za mało na cały numer.

Juz mamy 124 strony zaplanowane i z polowa napisana jak nie lepiej :) Mowa o pierwszym Xboksie oczywiscie.

28 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

okladka-01.png

Najs, tylko juz mam to przepraktykowane, ze czarne okladki najgorsze :D Znaczy wygladaja OK, ale w druku max ciezary - kazda kreska, jakies slady pakowania z drukarni - wszystko widac.

Opublikowano

@Perez To nieźle, bo sprzetowo wystrzelił Xbox- net, dysk itd. Ale grami to chyba ciężko, bo jednak trochę było „kozaków” ale dużo multi.

Będzie jakieś miejsce na wspominki? Chętnie bym coś skrobnął na temat złamani zasady „tylko PlayStation” :)

Opublikowano
1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):

@Perez To nieźle, bo sprzetowo wystrzelił Xbox- net, dysk itd. Ale grami to chyba ciężko, bo jednak trochę było „kozaków” ale dużo multi.

Będzie jakieś miejsce na wspominki? Chętnie bym coś skrobnął na temat złamani zasady „tylko PlayStation” :)

A to podpytam Majka, bo on prowadzi, czy jakieś plany na wspominkowe teksty są.

Opublikowano

Za złamanie zasady "tylko PlayStation" powinno być kamieniowanie, a nie wspominki. Szanujmy się.

Opublikowano

Szanujmy konkurencję za twardy dysk, net i granie online.

Opublikowano
4 hours ago, iluck85 said:

Skoro o Saturnie się dało to tym bardziej da się o Xboxie. Gier na wyłączność miał całkiem sporo.

Opublikowano
14 godzin temu, Perez napisał(a):

A to podpytam Majka, bo on prowadzi, czy jakieś plany na wspominkowe teksty są.

Podpytałem również.

Proponuję założyć temat, ale ten specjał nie ma swojego tematu na dzisiaj.

Zróbmy jak przy Amidze- gdzie napisałeś żeby podesłać. Jak będzie coś ciekawego to się wybierze i wrzucić można. Tylko jak będzie wiadomo co i kiedy, temat powstanie, to się rzuci haslo.

Opublikowano
17 hours ago, iluck85 said:

Żartujesz Lucek? Pamięć chyba nie ta. Pierwszy Xbox miał sporo exów konsolowych. I nie tylko konsolowych. Materiału na pewno nie zabraknie

Opublikowano

Stricte exy na Xboxa to dużo nie pamiętam, ale pamiętam że gry multi lepiej chodziły.

Opublikowano
1 minute ago, iluck85 said:

Stricte exy na Xboxa to dużo nie pamiętam, ale pamiętam że gry multi lepiej chodziły.

Halo, Halo 2, Splinter Celle (no były to właściwie inne gry niż na PS2/GCN), KotOR 1 i 2, Forza Motorsport, Ninja Gaiden, PGR 1 i 2, Half-Life 2, Morrowind, Panzer Dragon, Jade Empire, Riddick, Doom 3, Oddworldy Munch i Stranger, Conker, RalliSporty 1 i 2, Dead or Alive 3, Fable, Otogi 1 i 2

Opublikowano

Doom, Splinter, HL2 to nie exy, porty z PC. Kotor wyszedł chwilę przed wersja na PC.

No z 10 gier bym wymienił. Sporo tytułów nie znam, bo nie grałem w szachy czy rugby.

Liczę gry które tylko wyszły na Xboxa i tylko na Xboxa. Nie liczę wydania gry na inną konsole kilka lat później. Stricte co się pojawiło tylko na Xbox i nie było tego na PS2/GC.

Opublikowano
5 minut temu, iluck85 napisał(a):

Liczę gry które tylko wyszły na Xboxa i tylko na Xboxa. Nie liczę wydania gry na inną konsole kilka lat później. Stricte co się pojawiło tylko na Xbox i nie było tego na PS2/GC.

No ale w każdym specialu masz multiplatformy. MGS 1 i 2, FFVII też wyszły na PC.

Opublikowano
8 minutes ago, iluck85 said:

Doom, Splinter, HL2 to nie exy, porty z PC. Kotor wyszedł chwilę przed wersja na PC.

No z 10 gier bym wymienił. Sporo tytułów nie znam, bo nie grałem w szachy czy rugby.

Te gry które wymieniłem nie wyszły na żadne inne konsole ówczesnej generacji

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

No ale w każdym specialu masz multiplatformy. MGS 1 i 2, FFVII też wyszły na PC.

No to wiemy, ze te gry wyszły potem na inne sprzęty. Trudno zrobić numer z 20 exami i zapełnić tym numer na 100-120 stron. Multi się pojawia.

Piekne czasy, wybierało się sprzęt dla konkretnych gier. Dzisiaj wszystkie sprzęty i wszystko na wszystkim .

Tak czy siak ja pamiętam zakup Xboxa, te gry które mną targały. Dużo nie ukończyłem wtedy, takie Jade Empire bym chętnie dziś pocisnął w nowej oprawie.

Opublikowano

Ja kupiłem konsolę bo nie było mnie stać na ciągłe aktualizacje komputera. No ale to też wynikało z faktu zacofania i biedy Polski - nie kupowało się czegoś z poziomu xx60 i w górę tylko jakieś gówno z niskiej półki i za dwa lata był płacz xd

Gry były ważne ale nie na pierwszym miejscu. Wybrałem Xboxa bo miał Halo i HL2 oraz świetne wersje GTA. Nad PS2 też się zastanawiałem bo mnie GoW kusił ale jak kumpel odpalił San Andreas i działało to gorzej niż na moim marketowym GF4 MMX to od razu zrezygnowałem z tej konsoli. Gacek też kusił bo był śmiesznie tani na tle konkurencji ale brak kluczowych multiplatform był sensownym argumentem. Miałem wcześniej DC i wiedziałem z czym to się je, wkładasz płytkę i grasz niczym się nie martwiąc.

Opublikowano

Jak pisałem wcześniej- ja byłem pctowcem, potem wybrałem konsole sony i z xboxami nigdy mi nie było po drodze. Dlatego speciala chętnie przytulę, choć pewnie tematy które w nim by były czytałem już nie raz gdzieś indziej.

Opublikowano

Dawać mi tego Xboxa. Spaniała sprawa i czekam mocno. Oczywiscie, że powinny się tam znaleźć recki multiplatform bo wiele z nich deklasowało wersje z PS2. Jest o czym pisać i będzie dobrze. Liczę na okładkę z DoA3/4 albo Ninja Gaiden Black.

Opublikowano

Na Xboxa były też gry które miały wyjść na DC, np. Gunvalkyrie, czy sequele gier z platformy Segi jak Crazy taxi 3, Jet Set Radio Future i Sega GT 2002, o Shenmue 2 z angielskim dubbingiem nie wspominając. Wyszło też DoA Xtreme beach volleyball spicy

Opublikowano

No właśnie, Sega po upadku DC wrzuciła na Xboxa sporo fajnych gierek. Do tego dochodzą gry nieco już zapomniane, nieudane exy jak Dino Crisis 3, gry tylko na Japonię, plus oczywiscie petardy które już wymieniliście (Halo, Splinter, Ninja, Fable itd.)

Bardzo się cieszę że tym razem Xbox. W szóstej generacji postawiłem na PS2 a potem Gacka. Xbox mnie nie interesował bo miałem całkiem spoko komputer, na którym poznałem pierwsze Halo, Splinter Cella i Fable. Nie dziwię się że macie już zaplanowane 124 strony, jest o czym pisać bo konsolka miała trudny start (wiadomo zły Microsoft, śmierdzi pecetem itp.). No i ten online, dysk, joypad gigant i inne takie.

Już widzę te piękne okładki z Halo, Splinterkiem, Ninja Gaiden, PGR, Fable i KOTOREM :)

Opublikowano

A właśnie, jak już @aux wrzucił temat okładek, to jakie macie typy? Zobaczymy, na ile się pokrywają z naszymi projektami.

Opublikowano
1 minutę temu, Perez napisał(a):

A właśnie, jak już @aux wrzucił temat okładek, to jakie macie typy? Zobaczymy, na ile się pokrywają z naszymi projektami.

CONKER!!! Albo możecie tego nie wydawać.