Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ależ ten tryb BattleRoyale to gówno.Nie mówię, że liczyłem na coś o czystości i perfekcji PUBG, ale k#rwa tak bezczelnej zżynki z tego gównianego Warzone to się nie spodziewałem.Tu wszystko wygląda jak skopiowane z CoDa - ten zapowiadacz rzucający komunikaty o jakichś misjach i kontraktach, ten różnokolorowy, fortnajtowy loot, wysypujący się na podłogę, jakieś powroty z dupy, loadouty, boosty umiejętności, radary, naloty - k#rwa, nawet czołgiem można jeździć.Nie dam rady rozegrać więcej niż ten jeden meczyk - nie tędy droga i nie tak się robi Battle Royale - tych wszystkich rzeczy w tym trybie nie powinno być, żadnego radaru, żadnych czerwonych kropek, żadnych "misji" - jedyną powinna być eliminacja wszystkich innych i wygrana w meczu - tyle.Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził, ale wyszło typowe gówno dla dzisiejszego odbiorcy.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Najlepsze, że oni przecież mieli już jedno - nieudane - podejście do battle royale. Sam tego nowego trybu testować nie będę póki co, bo zupełnie nie tego od Be eFa oczekuję. Ale jeśli faktycznie to taka kicha jak mówisz, to tym bardziej żenujące i mam nadzieję, że ewentualne fiasko w tym obszarze nie wpłynie na dalszy rozwój szóstki oraz przejścia do wydania kolejnej odsłony czy spin offa na wzór CoD-ów, gdzie po Modern Warfare 3 przestałam już ogarniać co jest czym w tej serii.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ta mapa z polem naftowym to jakaś prowokacja Respisz się i od razu możesz strzelac w typa przejmującego punkt 200m dalej,żadnych osłon, budynków nic. Sobek City to jebany majstersztyk przy tym.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No ta mapa to takie typowe pole, mapa pod pojazdy latające i naziemne no i pod kamperke co się skitra na górce gdzieś. Liczę na tę drugą bardziej, która ma wyjść w listopadzie, ciekawe 2 sumie czy będzie jedną mapa na miesiąc skór póki co tak wygląda harmonogram. Ale ważniejsze, że naprawili w końcu te widoczność przez zwalona ekspozycję, teraz jest dużo lepiej.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Startując z bazy samolotem lub helikopterem zostajecie automatycznie zestrzeleni przez AA z bazy przeciwnika Komedia pomyłek ta nowa mapa, to nawet śmieszne nie jest.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. https://www.reddit.com/r/Battlefield/s/BQt4y3M30HXDDDGodzinę temu, Wredny napisał(a):Ależ ten tryb BattleRoyale to gówno.Nie mówię, że liczyłem na coś o czystości i perfekcji PUBG, ale k#rwa tak bezczelnej zżynki z tego gównianego Warzone to się nie spodziewałem.Tu wszystko wygląda jak skopiowane z CoDa - ten zapowiadacz rzucający komunikaty o jakichś misjach i kontraktach, ten różnokolorowy, fortnajtowy loot, wysypujący się na podłogę, jakieś powroty z dupy, loadouty, boosty umiejętności, radary, naloty - k#rwa, nawet czołgiem można jeździć.Nie dam rady rozegrać więcej niż ten jeden meczyk - nie tędy droga i nie tak się robi Battle Royale - tych wszystkich rzeczy w tym trybie nie powinno być, żadnego radaru, żadnych czerwonych kropek, żadnych "misji" - jedyną powinna być eliminacja wszystkich innych i wygrana w meczu - tyle.Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził, ale wyszło typowe gówno dla dzisiejszego odbiorcy.Pewnie, róbmy wszystkie gry jak to mityczne PUBG (czajenie się w krzakach i wyłapanie kulki z chuj wie skąd na końcu, cudo), bez innowacji, bez niczego. Ja wiem, że w pewnym wieku refleks spada, ale może spróbowałbyś się przestawić, a nie jęczał jak stara kurwa przy premierze KAŻDEGO Battle Royale. Mam wrażenie, że czytam ten post po raz kolejny, fortnajtowy loot, napisy na ekranie, misje bla bla bla, tylko skillowe sranie w krzokach się liczy, realizm!
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. @Rozi Cytując klasyka "w dupie byłeś i gówno widziałeś".Ja nie piszę o jakimś niesamowitym tempie rozgrywki, więc nie wiem, po kij mi z refleksem wyjeżdżasz?Ja piszę o tym bzdurnym hałasie w trybie, gdzie tylko strzałów i kroków powinieneś nasłuchiwać, a tu jakieś jeb "kontrakt" (oczywiście w towarzystwie równie upierdliwego napisu na ekranie), jeb "eskortuj ziomka, który teraz świeci się jak psu jajca na mapie" (oznaczanie przeciwników na mapie w trybie BR - kisnę), wtedy dopiero jest łatwo o "kulkę ch#j wie skąd", kiedy masz taki śmietnik w audio.Co jak co, ale refleks trzeba mieć lepszy w PUBG, bo tam sprawy nie załatwi za ciebie auto-aim, jak tutaj czy w CoDzie.Nie wiem, z której dupy masz informacje o graniu w PUBG, ale "sranie w krzakach" jest w każdej grze, w której masz opcje kładzenia się na płasko.Gra się w to, jak w normalnego shootera z tą tylko różnicą, że gracz nie jest traktowany jak debil i nie ma spamowania bodźcami audiowizualnymi co 5 sekund - wystarczy przejrzysta grafika i krystalicznie czyste audio, przekazujące najważniejsze informacje, które powinieneś umieć wyławiać, dzięki słuchawkom - tyle."Innowacje" no k#rwa, niesamowite nowinki - praktycznie plagiat z Warzone - szczyt oryginalności i innowacyjnościPoki co to nie widziałe drugiej takiej gry jak PUBG, więc jakie "wszystkie"? Jak na razie to widzę Warzone 2.0, które z kolei mimo pseudo-militarnej otoczki bardziej wzoruje się na Fortnite.Innowacyjne to by było, gdyby wyjebali ten radar, wsparcie satelitarne, naloty i inne gówna z normalnego multi typu ten czołg i rozrzucili po polu walki tylko podstawowe rodzaje broni, a zbierałoby się do nich dodatki, a nie jakieś boosty i kolorowe gówna rodem z Fortnite.Tryb Battle Royale powinen trzymać w napięciu i dawać dodatkowy boost adrenalinki, a nie być kolejną wariacją na temat zwykłego multi.No ale czego ja wymagam w dzisiejszych czasach - ma być efekciarsko, głośno i się błyszczeć...
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Nie pisałem, że ten BR jest innowacyjny nigdzie, tylko, że wolę nowe rzeczy w grach, a nie robienie wszystkiego pod jeden schemat.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Zamiast silenia się na innowacyjność (której BTW tutaj nie ma za grosz) i dopierdalaniu niepotrzebnych (i psujących rozgrywkę tego typu) bajerów, ja osobiście wolałbym próbę doszlifowania jak najbardziej surowej formy BR (a taką niestety tylko PUBG prezentuje, więc nie mam za bardzo jak powoływać się na coś innego).Takie coś tylko FPP z tym gunplayem (mimo, że zanieczyszczonym aim-assistem), z tym movementem, ze zniszczeniami - to byłoby coś zajebistego, no ale Warzone chyba generuje CoDowi ciężarówki dolarów, więc nie powiem, że jestem jakoś specjalnie zaskoczony kierunkiem, w który poszło EA, choć mogę przyznać, że jakaś tam iskierka nadziei się tliła, skoro tak bardzo lansują się powrotem do militarnych klimatów w multi to mogłem się łudzić, że tryb BR też potraktują poważniej.No cóż, najwyraźniej trzeba pogodzić się z faktem, że już chyba nigdy nie powstanie inna gra BattleRoyale, która będzie spełniała moje wysokie wymagania
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. H1z1 było podobne do pubg ale umarło. Ten battleroyale to będzie tylko magnes dla dzieciaków by chciały zagrać w pelniaka więc nie liczyłbym na to, ze będzie to dopracowany tryb.Już raz próbowali i jak zainteresowanie spadlo do zera to wyciągnęli wtyczkę z serwerów.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Myślałem, że to ich BR będzie do pobrania osobno, a to już jest zawarte w grze? Pograłem chwilę i wróciłem na podbój. Rozgrywka jak w BR nie dla mnie. Tylko teraz niech ktoś mi wyjaśni jak cod z taką samą zawartością zajmuje 300 GB, a to tylko ponad 80 GB?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. I serwery dalej tak samo gówniane się trafiają jak przed updatem, niegrywalne lagi przy pingu 25 w kazdej rozgrywce na nowej mapie, ewidentnie serwery nie wyrabiają takiej ilości pojazdów, widoczności itd.Ale ta nowa mapa to kek straszny, milion snaiperow i jak nie masz czolgu to powodzenia xDOgólnie w bardzo, bardzo złym kierunku to idzie po równi pochyłej. Witają Cie wielkie ekrany KUP BATTLE PASS, Battle pass extra w ogóle 109zł kosztuje Do tego 5 wyzwań tygodniowych jest w battle royale, no chyba się ktoś tam lekko w główkę uderzył. No i ta fatalna nowa mapa.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. no i nie zmienili tych 6000 tysiecy u mechanika bardzo zły ten nowy sezon, battle pass jakiś taki niemrawy, mam wrażenie, że CoD jakoś lepiej to robił, dodatkowo dużo wyzwań które zmuszaja niejako do grania w te nowe tryby. Menu gry jeszcze bardziej nieczytelne, faktycznie teraz to wszystko zalatuję troche takim "mamy coda w domu".Nowa mama dupy nie urwała.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To tyle z tych obietnic xd Dobrze, że sprzedałem grę, zanim zostałem wydymany. Przestałem się łudzić, że to będzie klasyczny Battlefield już krótko po premierze. Idą ostro w stronę monetyzacji i nie zdziwie się, jak multi zejdzie na drugi tor, tak jak w konkurencyjnej serii, a cała para pójdzie w BR......które jest bardzo fajne, wygląda, działa i rusza się jak Warzone (XD), ale ma kilka fajnych różnic (ulepszanie broni w trakcie meczu, wolniejszy movement, ogień burzy zabijający przy wejściu w niego). Dziś udało się nawet wygrać mecz w duo, nawet transporter opancerzony nie pomógł chłopom w ostatnim okręgu, po tym jak dostali nalot na papę Oczywiście te rakowe zrzuty własnych broni muszą być (skórki się same nie sprzedadzą), ale chociaż nie ma tam żadnych perków. No i każda klasa odgrywa jakąś rolę, więc warto grać różnymi.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W ogóle ta nowa mapa jest wg nomenklatury twórców "duża" - tak ogromna, że między bazami jest ok 700 metrów Zasięg stingera to 800m, samoloty po 10s normalnego lotu wylatują poza obszar mapy, albo są lockowane z respa przez automatyczne AA. Do tego niektóry góry z jakiegoś bardzo ważnego powodu się palą, więc nie dość że strzela do Was 10 snajperów z góry naprzeciwko, kampiący z nimi czołg to jeszcze góra się pali. Flankować oczywiście nie można bo od razu jesteśmy poza obszarem walki. Przykro się patrzy jak szybko to zdechnie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Rozegrałem dwa mecze w Redsec (czwórki i duet) i duet nawet wygrałem z jednym zabójstwem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Fajny ten Battle Royale. Przenikanie/spadanie przez podłogi, śmieszne animacje, zabijanie za twardą osłoną... No fajna zabawa, a rozegrałem tylko jeden mecz. Raczej nie wrócę, ale dzięki za staranie (żart).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Zaliczyłem 9 na 10 cotygodniowych wyzwań do przepustki , jednego nie mogę zaliczyć a mianowicie wielokrotne zabójstwo 5x w zespołowym Dm, miałem nawet serię po 5 killi i nic nie zaliczyło ktoś wie jak to ugryźć ?