Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy wydawca PSX Extreme

Featured Replies

Opublikowano

PE z czasów advertigo. Kanał hiva.

Wrzucam bo tak dziś skakałem po filmach i na to natrafilem.

• Odpowiedzi 415
  • Wyświetleń 48,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Upiłem się ze szczęścia i trzeźwieję. I nie jest to przenośnia. Numer 320, choc magazyn był rentowny, miał być pożegnalny. Z różnych względów a też ja wyszedłem z taką inicjatywą. Kiedyś o tym opowiem

• No i co tam, jakiś tort by pasowało odpalić za ten pierwszy rok     Dzięki wielkie forumku, piękny to był rok, zleciało ekspresowo i pozostaje mieć nadzieję (plus wspomóc to pracą), że kolej

• Myślę, że każdy mimo wszystko doceniłby z czasem, że to skończyło się na naszych zasadach, godnie zamykając ponad 25 lat na rynku, niż gdyby pewnego dnia ktoś po prostu odciął wtyczkę, bo zarobione na

Opublikowano

Perez jeszcze młody dynamiczny perspektywiczny chłopaczek. Kto by wtedy pomyślał, że to przyszły rekin biznesu i zbawca PSX Extreme

Opublikowano
  • Autor

Porobili ludzie kariery na jutubie, a człowiek siedzi i pakuje te czasopisma w domowym kąciku. A taki potencjał był!

Opublikowano

Trochę smutne, że w sumie nikt z redakcji i chyba w ogole z pism growych, nie wybił sie na youtube. Myszaq miał chyba najwieksze predyspozycje do tego, w telewizji troche działał, ale teraz to nawet nie wiem co chłop porabia poza ogladaniem dziwnych filmow.

Opublikowano

HIV miał jakiś pomysł na ten swój kanał, regularnie wrzucał materiały, ale gdy wtedy popularne były majnkrafty i let's play z GTA V to on się zajmował vlogami i gameplay'ami z Drive Cluba czy Infamous. Od razu się okazało, że takim contentem jest zainteresowana tylko garstka ludzi, zapewne głównie czytelników PE. Lubię wracać do tych vlogów, niektóre nadal są ciekawe z perspektywy czasu, jak ten o przyszłości cyfrowej dystrybucji. Jednak rok 2014 to już czasy dużo słabszej sprzedaży czasopism i widocznie młodsza publika już nie kojarzyła kto to jest Tomasz Kozieł.

Inna sprawa, że z tego co pamiętam, to pierwszy vlog był dosyć szeroko rozreklamowany w sieci na portalach growych - kojarzę nawet artykuł "Graczu, czy chcesz oglądać vlogi dziennikarzy growych" na stronie Komputer Świat - i ten faktycznie miał najwięcej wyświetleń, a później HIV reklamował się jedynie na ppe za pomocą blogów i tutaj na forum, a każdy kolejny vlog miał coraz mniejszą widownię, więc widocznie mało komu te pierwsze materiały przypadły do gustu.

Edytowane przez Grześ

Opublikowano
9 godzin temu, Shen napisał(a):

Myszaq miał chyba najwieksze predyspozycje do tego, w telewizji troche działał

Do dzisiaj mam ból dupy do samego siebie o to, że usunąłem z dysku wszystkie odcinki Game Time bo "szkoda miejsca, a jak będę chciał to przecież obejrzę w necie" :/

Opublikowano
10 godzin temu, Shen napisał(a):

Myszaq miał chyba najwieksze predyspozycje do tego, w telewizji troche działa

Gametime wyszlo za wcześnie. Pamiętasz te pranki przed odcinkiem? Kurde śmieszne to było.

Ural też prowadził np Jama prowokatora - zaczynał na PPE i potem miał swój kanał, bo ściera niby nie chciał tego (wspierać).

Opublikowano
25 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Jama prowokatora

Nora prowokatora. Tyle ze to nie byl strona o gierkach xD

Opublikowano
14 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

PE z czasów advertigo. Kanał hiva.

Wrzucam bo tak dziś skakałem po filmach i na to natrafilem.

W jakich latach była tam redakcja PE? Trzeba przyznać że smutno to miejsce wyglądało xD zwłaszcza jak się ma w pamięci redakcje w Katowicach. I ten gameroom, do którego trzeba wchodzić przez pokój innego pisma. Założę się, że przychodzili tam ciągle i prosili, czy możecie być nieco ciszej.

Tak z ciekawości, jak to aktualnie wygląda, jest jakaś redakcja z krwi i kości, czy też to chata Pereza, bo i tak każdy już gra u siebie w domu?

Opublikowano
4 minuty temu, Manor napisał(a):

W jakich latach była tam redakcja PE?

Chyba od 2011 do teraz, czyli od momentu kiedy PE od grupy 69, z pomoca MECENASA Oboslita, przejelo ad vertigo i pojawil sie Perez. Ta willa zawsze mi sie z nim kojarzy.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Manor napisał(a):

W jakich latach była tam redakcja PE? Trzeba przyznać że smutno to miejsce wyglądało xD zwłaszcza jak się ma w pamięci redakcje w Katowicach. I ten gameroom, do którego trzeba wchodzić przez pokój innego pisma. Założę się, że przychodzili tam ciągle i prosili, czy możecie być nieco ciszej.

Tak z ciekawości, jak to aktualnie wygląda, jest jakaś redakcja z krwi i kości, czy też to chata Pereza, bo i tak każdy już gra u siebie w domu?

Od 2011 do jakoś 2019, bo potem jak PE trafiło do Łapusza do też się miejscówa przeniosła (archiwa etc.). Miejsce spoko, ot chata, która zamiast chatą stała się biurem, bo tam jeszcze przed PE była redakcja Teraz Rocka. Ja tam z sentymentem wspominam: jakieś redakcyjne nasiadówy na końcówkach, kilka(naście) imprez okolicznościowych (święta itp.).

Obecnie już głównie zdalnie, jednak większość pracuje z chaty lub PE to bardziej dodatek, więc nawet nie bardzo byłoby jak przyjeżdżać, bo są inne rzeczy do ogarniania w ciągu dnia.

Opublikowano
34 minuty temu, Perez napisał(a):

Obecnie już głównie zdalnie

A PPE ma swoją siedzibę?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, grzybiarz napisał(a):

A PPE ma swoją siedzibę?

A to już trzeba ekipy PPE pytać :)

Opublikowano

Fajnie, że byliście na Festiwalu Komiksu w Łodzi. Ale nie cholery nie widziałem tam zgreda albo miałem pecha. Za to byłem na wykładzie z Koso (i archonikiem) )

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Basior napisał(a):

Fajnie, że byliście na Festiwalu Komiksu w Łodzi. Ale nie cholery nie widziałem tam zgreda albo miałem pecha. Za to byłem na wykładzie z Koso (i archonikiem) )

O, też byłem na tym wykładzie :) Co do ekipy - to mniej był wyjazd redakcyjny, bardziej pod kątem stoiska. Z osób z red byłem ja i Maciek Zabłocki trochę.