Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Mi się chyba najbardziej podoba Renoir fajnie się zmienia jako postać w trakcie trwania gry.

Edytowane przez mario10

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 154,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• Jestem po pierwszym akcie i zastanawiam się czy odpaliłem ten kafelek co trzeba w gamepassie. Od pierwszej zapowiedzi nie mogę uwierzyć, że są ludzie, którzy zostali przyciągnięci tą paskudną oprawą g

Opublikowano
2 minuty temu, mario10 napisał(a):

Mi się jako postać chyba najbardziej podoba Renoir fajnie się zmienia jako postać w trakcie trwania gry.

spoiler

Ich jest dwóch, on się nie zmienia Cell Ten który robi ekspedycji jesień średniowiecza na plaży jest namalowany przez Aline, ten w pulowerku to Renoir spoza obrazu.

Opublikowano

W sumie racja ale tak czy inaczej to dla mnie taka postać, która mocno mi zapadła w pamięć z drugiej strony w tej grze nie ma słabych postaci bo wszystkie są świetne. Trzeba by było zrobić drugie przejście.

Opublikowano

Renoir i Gustave to świetnie zagrane postacie, nawet jeśli dla rozgłosu zatrudniono 2 hollywoodzkich aktorów, którzy wpadli do studia na jeden dzień i nagrali na szybko swoje kwestie, bo wiadomo, że ich czas kosztuje.

Ale ja mimo wszystko wolałbym, żeby na Game Awards zostali wyróżnieni aktorzy tacy jak Starr i English, którzy siedzą w branży giereczkowej od dłuższego czasu, pracują za o wiele mniejsze stawki niż Serkis i Cox, a i tak wykonują kawał świetnej roboty.

Opublikowano

Dla mnie z kolei liczy się tylko jakość tego, co zrobili. Ba, Starr i English są voice actorami więc mieli łatwiej od tradycyjnych aktorów, bo znają specyfikę tej pracy i różnicę między występami na ekranie a podkładaniem głosu. Cox to w ogóle debiutował Gustavem w VA, więc jeśli już to tym bardziej należy mu się pochwała. Trochę jak z aktorami filmowymi i teatralnymi - niby jeden i drugi to aktor, ale jednak ich praca się różni i nie da się nimi swobodnie żonglować oczekując takiej samej jakości występu w medium, w którym na co dzień się nie poruszają.

Opublikowano

Najważniejsze, że całość im wyszła fenomenalnie bo gra jest dla mnie największym zaskoczeniem od czasu Returnal )

Opublikowano

Nie gram w takie gry zazwyczaj ale fabularnie sztos no i styl tej gry mocno mnie wciągnął. Jednak nie robiłem w tej gierce nic więcej.