Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Dla Gustawa jest chyba pierwszy. W sensie chyba dosłownie w pierwsze "otwartej" lokacji od razu po wejściu możesz iść do przodu i do tyłu, i jak pójdziesz do tyłu to jest tam pierwszy mim ze strojem bagiety dla Gustawa. W każdym razie był to chyba pierwszy strój.

• Odpowiedzi 465
  • Wyświetleń 21,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

Udało się komuś walnąć 'królową' w wiosce Gestrali? Mi się odechciało na razie, a najwięcej udało mi się chyba 12 razy uniknąć pod rząd (ona zabija na 1 hita, chyba niezależnie od lvlu/skilli). Pierwszy opcjonalny przeciwnik którego odpuściłem, ale spróbuje jeszcze później D

Edit:
Na ukrytej arenie Gestrali, po każdej wygranej opłaca się zakładać te pikto które zdobywamy (bonusy do walki w pojedynkę) i wtedy walka z 4 przeciwnikiem jest sporo łatwiejsza. Mi się udało go pokonać Maelle z założonymi wspomagaczami do walki w pojedynkę (mam na niej założoną broń z 'ogniem' to na start zaczynałem od parowania i podpalenia przeciwnika, a póżniej miks zmiany postawy ofensywna/defensywna + zwiększanie podpalania).

W tych walkach też można korzystać z eliksirów uzdrawiania (ale żeby się odnowiły to trzeba wrócić do ogniska, jak je zmarnujemy), z eliksirami jest dosyć prosto (na normalu).

Opublikowano

Nie, wraz z levelem ta walka jest do przeżycia. Zresztą, gra jeszcze daje okazję przekonać się i nawet popróbować tej walki, ogólnie mówiąc, raczej sam zobaczysz w trakcie gry, jeśli będziesz zainteresowany.

Opublikowano

Ja trzymam się zasady, że jak jestem na hita od zwykłego ciosu, to odpuszczam, szkoda się denerwować, później można przecież wrócić.

Opublikowano
6 minut temu, Rotevil napisał(a):

Ja trzymam się zasady, że jak jestem na hita od zwykłego ciosu, to odpuszczam, szkoda się denerwować, później można przecież wrócić.

Wystarczy nie dać się trafićCell

Opublikowano

"Siatkówka" na plaży banderas Takiej chwili wytchnienia potrzebowałem po emocjonalnej demolce z końcówki pierwszego aktu. Btw, zabawne że SE od czasu FFIX nie potrafiło zrobić normalnej mapy świata, a tu randomy z Francji dały nam coś takiego bez najmniejszego problemu. Śmigam sobie teraz od wyspy do wyspy i szukam ukrytych lokacji.

Opublikowano

Jak sobie przypominam, że za prawie 3 bomby latałem w Final Fantasy XVI po rynnach bez mapy świata, nie mając żadnego wpływu na rozwój postaci, a ekwipunek różnił się tylko nieznacznie atakiem i obroną, to żal mi się robi squarebalon

Opublikowano

Polecam zakupić Sciel, długie włosy na mapie świata xD gachigasm

Jak coś to po zrobieniu questa dla jakiejś postaci, dla Słoja, dla potworka bez miny, albo tego co rośnie w małym Bourgeonie, jak się pojawia akcja, żeby zaatakować to śmiało można z tego co się orientuje. Wypadają różne zasoby ;)

Opublikowano

Spoiler alert, jest też efekt niemordowania tych stworków. Na razie nie wiem, czy ostatecznie jakiś wielki, powiedziałbym, że tak czy siak wpływ na grę jest podobny i mały.

No, poza uczuciem przyzwoitości, że nie zabiłeś typka co sobie tylko stał grzecznie, bydlaku.

Opublikowano

Luminy mi są potrzebne, muszę je mieć wszystkie! xD

Opublikowano

Ja zabiłem tylko tego duszka z tą miną co mu trzeba przynieść, pozostałych szkoda mi ruszać [

Opublikowano

Nie ma to wpływu na zakończenia to najważniejsze

Opublikowano

Ta ukryta arena ładnie uczy parowania, bez niego ani rusz. Ostatni gość na arenie padł, przy nim ci trzej poprzedni to straszne leszcze.

Opublikowano

Wiecie jak będziemy wyglądać jak skończymy?

Spoiler

image.png

Takie gry to raz na dekade

Opublikowano

Nie ma co smutać, tylko czekać za kolejnym hiciorem od Sandfall. Możliwe, że wzorem Bloobera i ich SH2 to będzie dopiero początek genialnych gier, a najlepsze dopiero przed nami :)

Btw, ale muszą ich tam pizdy teraz boleć w Square Enix, że to nie oni wypuścili tę grę. Ciekawe czy dalej będą sobie i nam wciskać kit, że turowe erpegi są passe.

Opublikowano

Wiadomix, chłonę powoli :D Jeszcze 1 aktu nie skończyłem, a na sejwie 13h xd

Opublikowano

Oj dawno mi się tak przyjemnie nie grało, ja już zaczynam poważnie rozważać L4 na przyszły tydzień kekw