Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

NIC sie nie stanie jak je zabijesz, nagroda za questa bedzie mniejsza I type.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 49,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

Ile czasu zajęło wam skończenie, i czy jest jakiś moment w którym blokuje się możliwość biegania po świecie? Jestem właśnie na etapie walki z Władcą Masek poziom 29, na liczniku +/- 25h i patrząc na mape zbliżam się do monolitu i zastanawiam się czy to nie jest dobry moment na pozwiedzanie innych miejscówek i podlevelowanie, tym bardziej że typ dość mocno mnie leje :D

Opublikowano

65h zeby zdobyc komplet trofikow, a story mozesz spokojnie skonczyc I wrocisz na mape NIC sie nie blokuje przed Ng+.

Opublikowano

Ja nie skończyłem i mam z 90h, a u Ciebie ofsajd to chyba kwestia nie zwiedzania opcjonalnych miejscówek i dlatego niski poziom.

Opublikowano

No leciałem z fabula bo tak mnie historia wciągnęła :D w takim razie wracam na dół mapki i będę czyścić pozostałe miejscówki.

Opublikowano
20 minut temu, michu86- napisał(a):

Panowie dopiero zacząłem przygodę, nie czytam poradników, opisów i nawet tego co tu piszecie bo chce po prostu zawsze 1 przejście mieć w jak największym stopniu samodzielne.

Natomiast jedno mnie bardzo nurtuje spotkałem już 2 przyjazne teoretycznie stworki (oba białe), którym trzeba pomóc w jakiś sposób. Np przynieść kule do łańcucha i po tym jak to się zrobi dostaje się coś od tego stworka ale również można z nim walczyć. No i ja dwukrotnie spełniłem prośbę tych stworków ale potem z nimi walczyłem i je pokonałem.

To ma duże znaczenie czy im pomożemy czy też nie, czy po pomocy je zaatakujemy? Boje się, że to może mieć jakoś dziwnie duże znaczenie i mnie to niepokoi. Chciałbym to wiedzieć mimo że unikam spoilerow jak ognia to to mi nie daje spokoju ;)

Nie jakieś wielkie, ale coś jest, jest postać, która ocenia, czy je zamordowałeś czy nie (nie jestem pewien, czy bierze wszystkie pod uwagę, chyba nie wszystkie). Postac ta jest w małej lokacji w górach dostępnej dopiero z lataniem. Poza satysfakcją niemordowania niewinnych, nagrodą która jest duża ale nie wyjątkowa, i danym dialogiem w danym miejscu, nic więcej się nie dzieje z tym. Tę postać też można zabić i coś dostać, albo po zakończeniu wątku dalej i tak zaatakować i zamordować.

Gra też liczy czy im pomogles, jest osiągnięcie za pomoc wszystkim. W tym aspekcie nie ma znaczenia, czy je już po wykonaniu zadania zamordowałeś.

Opublikowano

Co za debil wymyślił ten szkarłatny las, że nie mogę znaleźć ostatniego miecza, żeby aktywować coś w tej lokacji, a jeszcze kolorystyka się zmienia i słabo tam co widać.

Opublikowano

Kurde, chyba przekoksowałem te moje postacie, bo idę jak przecinak w tym Lumiere dafuqDobrze założone luminy i piktosy swoje robią, że żadni tam przeciwnicy nie są mnie w stanie zaatakować.

Opublikowano

Tjery mnie męczy o zagranie, napisze ktoś w skrócie jak się w to gra? Czy ktoś to organicznie nie znosi jrpgów będzie się w to dobrze bawił? Jestem absolutnym lajkonikiem w tej dziedzinie, ale na filmikach niczym się to od takich Final Fantasy nie różni jak dla mnie lol

Opublikowano

Graj, nie pierdol.

Opublikowano

Jestem przed końcówką i nie chce by ta gra się kończyła. Cudowny tytuł, jeden z lepszych w jakie w ogóle grałem.

Wszystko co najlepsze w tym tytule było już tutaj opisywane wielokrotnie ale chciałem tylko dorzucić swoją cegiełkę.

10/10 bo wątpię by zakończenie mnie rozczarowało.

Opublikowano

Ending gry

Spoiler

Da się jakoś sprawdzić zakończenie Verso? Bo wybrałem Maelle, a jak wróciłem pod wieżę, to już nie widzę tego starego?

Opublikowano
2 minuty temu, Faka napisał(a):

Ending gry

Spoiler

Da się jakoś sprawdzić zakończenie Verso? Bo wybrałem Maelle, a jak wróciłem pod wieżę, to już nie widzę tego starego?

Mozesz chyba zaladować save przed walką z bossem i trzeba wygrac jeszcze raz

Opublikowano
37 minut temu, Shen napisał(a):

Mozesz chyba zaladować save przed walką z bossem i trzeba wygrac jeszcze raz

I niby te zakończenie:

Spoiler

Z Verso to jest true ending? Jednak dla mnie ten "matrixowy" świat Maelle jakoś bardziej do mnie przemawiał.

Opublikowano
13 minut temu, Faka napisał(a):

I niby te zakończenie:

Spoiler

Z Verso to jest true ending? Jednak dla mnie ten "matrixowy" świat Maelle jakoś bardziej do mnie przemawiał.

Spoiler

No jak popierasz bycie pizdą i zycie w iluzji, zamiast zmierzenie się z truamą i normalne życie to ok.

Opublikowano

Jedno muszę oddać grze, zarąbisty pomysł z tym, żeby tytuł gry dawać w tekstach piosenek. Zostaje w mózgu jak nic.

To będzie spory downgrade teraz, jeśli w Final Fantasy w kluczowych scenach nie będą chórki podśpiewywać "Final Fantasy, trouble de rature, courbera Eiffel...". A jak zginiesz w walce, to nie będzie chórku "o-o, Final Fantasy...".

Kurna, każda gra powinna to mieć. W dramatycznym momencie GTA VI, chcę chórek śpiewający "Grand Theft Auto, lala Grand Theft Auto"...

Opublikowano

Ogólnie obydwa endingi są mega depresyjne, ale równie satysfakcjonujące. Fabuła na najwyższym poziomie. Aż ciężko uwierzyć, że scenariusz napisała babeczka, dla której to była pierwsza większa robota w tej dziedzinie. Chylę czoła hi

Opublikowano
5 minut temu, Pix napisał(a):

ciężko uwierzyć, że scenariusz napisała babeczka, dla której to była pierwsza większa robota w tej dziedzinie. Chylę czoła hi

Utalentowanych ludzi dużo, tylko ciężko się przebić. Bibliotekarz mi ostatnio polecił trylogie fantasy, podobno jakiś hit, w dwa dni 600 stron pykło. Napisała to jakaś 19 letnia Chinka i to był jej debiut. Za drugą książke już zgarneła Nebule, za najlepsza ksiazke fantasy.

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał(a):

Utalentowanych ludzi dużo, tylko ciężko się przebić. Bibliotekarz mi ostatnio polecił trylogie fantasy, podobno jakiś hit, w dwa dni 600 stron pykło. Napisała to jakaś 19 letnia Chinka i to był jej debiut. Za drugą książke już zgarneła Nebule, za najlepsza ksiazke fantasy.

Nieźle. Dasz znać co to za trylogia konkretnie?

Opublikowano

I skończone, zajebiste zakończenie. Scenki jak z połączenia gier fromsoftu + kodżima. Gra absolutnie 14/10.

93 lvl na koniec, chyba trzeba było robić więcej rzeczy z bonusem 20% niki a wątpię że coś jeszcze na mapie pominąłem. Dobije się w endless tower.

Opublikowano

33 minuty temu, Shen napisał(a):

Spoiler

No jak popierasz bycie pizdą i zycie w iluzji, zamiast zmierzenie się z truamą i normalne życie to ok.

spoiler z zakończenia

*Jak popierasz holokaust, żeby uszczęśliwić garstkę ludzi, to ok.

Trzymaj, poprawiłem Ci :)

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Główny wątek z 30-35h, jak chcesz zrobić wszystko to +60.