Opublikowano piątek o 19:041 dzień Autor Moja podomkaPo 13 godzinach, bardzo solidny souls-like. Dziwie się trochę tym ocenom 6-7. Niczego tu w sumie nie brakuje póki co. Zobaczymy jak dalej. Ale jest wysoka szansa, że koło Lies of P, będzie to najlepszy souls-like nie od FromSoft.
Opublikowano piątek o 20:241 dzień Ja mam zastrzeżenia co do lokacji, szczególnie ta zimowa jest chyba do tej pory najgorsza, zbyt rozległe są i nie bardzo chce mi się przez to je eksplorować, gra łatwo traci przez to tempo rozgrywki, są momenty znużenia.
Opublikowano piątek o 20:411 dzień Autor Nie ma tragedii z tą zimową, fakt, że się zrobiła zbyt jakby otwarta i płaska, ale zwiedza się spoko, ma fajne smaczki i 'questy'.
Opublikowano piątek o 21:011 dzień 2 godziny temu, messer88 napisał(a):Jedyny minus że się Chinka tak nie brudzi jak postać w BB właśnie.Nie jest źle.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Jak gra się ma w stosunku do Wukonga dla tych co ograli już obie?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Poza chińskim settingiem nie mają nic wspólnego. W moim przypadku wukong gdzieś zostawiłem w 4 chapterze bo usypiacz momentami okropny szczególnie chapter 3. A tutaj chińska pani Wuczang ciężko się oderwać bo świetna eksploracja i walka.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W wukongu masz mniejsze możliwości budowania postaci, grasz cały czas tym kijem, ale sam feeling walk był lepszy niż w wuchangu, irytują mnie te zamulone animacje leczenia i podnoszenia się z ziemi postaci, chyba większość śmierci w grze mam przez to. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Rotevil
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Dotarłem do pani komandor Honglan i widzę, że trzeba będzie uczyć się grać na nowo i ogarnąć parowanie, bo poziom trudności ze spaceru po parku podskoczył ze 3 oczka wyżej. Do tej pory unik - magia zdawało przy każdym bosie.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 1 godzinę temu, messer88 napisał(a):@Paolo de Vesir fajne majteczki?ale się wpijają sit on my face aniołku
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Chyba wleciały też jakieś patche, bo mogę teraz komfortowo grać w 4K bez przycięć, no i ładnie to wygląda
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jestem teraz w takim ptasim lesie, ROZJEBANE jaka pokrętna lokacja.Mario a lubisz soulsy? Pytam bo nie kojarzę Ciebie z tematów takich gier a akurat od tej możesz się szybko odbić.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 4 godziny temu, messer88 napisał(a):Poza chińskim settingiem nie mają nic wspólnego.W moim przypadku wukong gdzieś zostawiłem w 4 chapterze bo usypiacz momentami okropny szczególnie chapter 3. A tutaj chińska pani Wuczang ciężko się oderwać bo świetna eksploracja i walka.Mnie sie Wukong podobał, ale nie ma podejścia do np. Lies of P i fakt faktem był mega wtórny pod koniec.Jeszcze w kolejce czeka Kazań i DLC do P, potem pewnie zaatakuje Wuchanga.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Khazan super gierka, bardzo fajny system tam jest walki. Jakby nie natłok innych gier to cisnąłbym ng+ inną bronią.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. @messer88 Szczerze chyba wolę soulslike od samych soulsów :) Świetnie mi się grało w Niohy, Lies of P, Sekiro, nawet spoko w Dark Souls 3, ale już Demons Souls nie skończyłem. Jeszcze Elden Ring przede mną, ale obawiam się trochę open world ale na pewno spróbuję. Lubię takie gry dlatego mnie zainteresowała a jeszcze małpa do ogrania.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Dla mnie Khazan jest o połowę za długi a ta powtarzalność kilku i tych samych mobkow zabijają tą gierkę. Lokacje też mega nudne i powtarzające się. Oczywiście system walki fajny ale to jedyny plus tego tytułu. Wu Kong fajny ale nie powstał jeszcze soulslike nie od FS co by byl wstanie zbliżyć się do LoP.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 31 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Mnie sie Wukong podobał, ale nie ma podejścia do np. Lies of P i fakt faktem był mega wtórny pod koniec.Jeszcze w kolejce czeka Kazań i DLC do P, potem pewnie zaatakuje Wuchanga.Rób DLC LoP, ostatni boss to jest masterpiece wśród bossów w soulsach, póki go nie znerfią, ale chyba nie zrobią tego. Gra już chyba ogarnięta, za szybko grałem i mam przyzwyczajenia z khazana do agresywnej gry, a tu trzeba spokojnie, unik, jeden cios i tak w kółko. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Rotevil
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. a jak w tej grez się w ogole paruje? Blokiem też? ani jedno parry mi jeszcze nie weszło...
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Deflect z drzewka skilli, blokujesz w odpowiednim momencie i kontratak r1 normalnie
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. nie widziałem nigdzie tego, ale może za krótko pograłem, poszedłem w cieżki topór.Troche przeraża mnie to, że piszecie, że gra jest prosta, a mniej zabija po parnassia razy każdy boss po drodze...
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Bo topór może nie mieć tego skilla. Longsword ma z pewnością w drzewku. W każdej chwili można za darmo sobie zmieniać drzewko i punkty przy kapliczce.