Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Peak korean gaming, podoba mi się jak szybko pracują i słuchają graczy. To samo z mountami, ludzie prosili o więcej i są.

Dłuższe latanie też super sprawa. No coś wspaniałego ta gra.

Opublikowano

Co cieszy, że na bieżąco ogarniają feedback i elegancko QoL, nawet ten beznadziejny początek można by było przebudować w ramach jakiegoś patcha 2.0 (Starfield to to nie jest, że nie da się niczego należycie wyprostować) xd

Aczkolwiek Pearl Abyss wszelakie feedbacki dostawał już we wcześniejszych playtestach i nic z tym nie robiło do momentu, jak oczywiście zrobił się raban przy premierze.

Opublikowano
2 minuty temu, Antihero_ napisał(a):

Aczkolwiek Pearl Abyss wszelakie feedbacki dostawał już we wcześniejszych playtestach i nic z tym nie robiło do momentu, jak oczywiście zrobił się raban przy premierze.

No nie wiem, jakiś recenzent mówił, że mieli specjalnego discorda, gdzie zgłaszali różne rzeczy i gra day1 wyglądała inaczej, niż przed premierą.

Opublikowano

classic

Ostatni patch niestety naprawił problem i już się sztabka nie respawnuje przy kominku :/.

Opublikowano

Zanim będę miał wolne i w końcu odpalę Crimsonka to do tej pory wszystkie bugi i exploity ponaprawiaja D

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że był taki bug. Ukradłem kilka sztabek od npc, wrzuciłem do banku i teraz tylko odbieram procenty.

Opublikowano
28 minut temu, Shen napisał(a):

No nie wiem, jakiś recenzent mówił, że mieli specjalnego discorda, gdzie zgłaszali różne rzeczy i gra day1 wyglądała inaczej, niż przed premierą.

To raczej się nie wyklucza. Bardziej wynikało z tego, że dość późno zaczęli się zabierać za feedback, ale szapoba za to, że jednak jak działają z feedbackiem, to porządnie.

W ogóle czasy ładowania po najnowszym patchu fsg

Opublikowano

Ja dzisiaj wszedłem do Excavatrona. Trzy razy mnie zmasakrował podczas gdy ja mu nie zadałem praktycznie żadnych obrażeń (mam wrażenie, że miecz się wręcz odbija). To był znak, aby robić wątek główny, więc się ulotniłem. )

Jak rozumiem warto główny wątek pociągnąć aż nie będę miał obozu i możliwości przyzywania towarzyszy.

Opublikowano
4 minuty temu, DarkStar napisał(a):

Ja dzisiaj wszedłem do Excavatrona. Trzy razy mnie zmasakrował podczas gdy ja mu nie zadałem praktycznie żadnych obrażeń (mam wrażenie, że miecz się wręcz odbija). To był znak, aby robić wątek główny, więc się ulotniłem. )

Jak rozumiem warto główny wątek pociągnąć aż nie będę miał obozu i możliwości przyzywania towarzyszy.

Pokonałem go w drugim chapterze. Ulepsz sobie i naostrz broń. No i wez jakies grillowane mieso.

Opublikowano

Ktoś tu pisał chyba o jakiejś mocy która pozwalała go oślepić/oszołomić i wtedy można było go przez chwilę atakować.

Opublikowano
10 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Ktoś tu pisał chyba o jakiejś mocy która pozwalała go oślepić/oszołomić i wtedy można było go przez chwilę atakować.

No ten skill to jest najlepszy w całej grze chyba. Blinding Flash combo.

Opublikowano

Nie grałem, ale po tym co widzę to mam wrażenie że ta gra to w końcu prawdziwy sandbox, a takich mało. Open worldy open worldami ale praktycznie w niczym od lat nie czułem swobody oprócz Tears of the Kingdom - gra daje systemy, graczu - baw się. Wymyślasz coś i działa, jak myślisz, że coś będzie interaktywne to jest. Ostatnie GTA które było w moim odczuciu sandboxem to GTA III(nie grałem w VC i SA), a potem miałem wrażenie że mimo że są te mini gierki i mini aktywności to nijak w tych grach nie czuję tej kreatywnej swobody co w starych częściach. I nie, to nie wiek jest problemem. W GTA III jak był autobus to wsiadałeś i byłeś kierowcą autobusu, był radiowóz to odbierałeś komunikaty z radia policyjnego itp, w GTA V za to były akcje typu jedna laweta działa bo do questa inna nie, ciągnik jakiś jest, brony są obok i nie działają, nie da sie ich podpiąć pod ciągnik itp itd. Mam wrażenie ze za starych czasów rockstar po prostu by takiego ciągnika nie wrzucił do gry. Tu patrzę na te gameplaye i mam wrażenie że chcą dać swobodę zabawy.

A to:

1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Peak korean gaming, podoba mi się jak szybko pracują i słuchają graczy. To samo z mountami, ludzie prosili o więcej i są.

Dłuższe latanie też super sprawa. No coś wspaniałego ta gra.

Tylko potwierdza moje odczucia. Wyczaiłeś coś co jest w odczuciu fajne? Baw się tym, proszę bardzo.

Opublikowano

Też kompletuję sobie tę czarną zbroję, jeszcze nie caly set ale wygląda świetnie, brakuje mi hełmu. Chciałbym też jakiś fajny 2h sword, chyba wybiorę się na północ, bo podobno tam jest jakiś extra. Ale fajne jest to, że te bronie można sobie dowolnie ulepszać tymi fragmentami otchłani, coś jak runy na broń w W3 i w sumie z każdej można zrobic unikatową, bo wystarczy wyciągnąć te elementy z innej i włożyc do tej, która bardziej pasuje, np pod względem wyglądu.

20260329042137_1.jpg20260329030252_1.jpg

Opublikowano

Chujowo rozwiązane te dodatkowe postacie, wchodzę do miasta, to mnie zmusza do zmiany na Kliffa, ekwipunku żadnego nie mam dla Damiane, bo nie moze nosic tego co Kliff, przez co juz odstaje mocno. Szkoda, bo ten pistolet i rapier fajne combo

Opublikowano
17 minut temu, Shen napisał(a):

Chujowo rozwiązane te dodatkowe postacie, wchodzę do miasta, to mnie zmusza do zmiany na Kliffa, ekwipunku żadnego nie mam dla Damiane, bo nie moze nosic tego co Kliff, przez co juz odstaje mocno. Szkoda, bo ten pistolet i rapier fajne combo

Mogli dać wybor na poczatku ktora postac chcemy.

23 minuty temu, Qbon napisał(a):

Też kompletuję sobie tę czarną zbroję, jeszcze nie caly set ale wygląda świetnie, brakuje mi hełmu. Chciałbym też jakiś fajny 2h sword, chyba wybiorę się na północ, bo podobno tam jest jakiś extra. Ale fajne jest to, że te bronie można sobie dowolnie ulepszać tymi fragmentami otchłani, coś jak runy na broń w W3 i w sumie z każdej można zrobic unikatową, bo wystarczy wyciągnąć te elementy z innej i włożyc do tej, która bardziej pasuje, np pod względem wyglądu.

20260329042137_1.jpg20260329030252_1.jpg

Skad ta tarcza?

Opublikowano
18 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Skad ta tarcza?

Jeden z questów pobocznych z Hermann, chyba baron dawał ale nie pamiętam. Jest bossik i tarcza z niego, też z nią biegam.

Opublikowano
22 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Skad ta tarcza?

Z bossa z pobocznego questa dla rodu Serkisów.

Opublikowano

Potwierdzam, boss "Staglord" - miejscówka jak z jakiegoś Dark Souls (nie ta ze zdjęcia, tutaj rybacka wioska pod okupacją piratów) i fajna tarcza w nagrodę.

19d31740c0513-screenshotUrl (1).png

Opublikowano

Miejscówki w tej grze banderas

20260329172936_1.jpg20260329173027_1.jpg20260329174318_1.jpg

Opublikowano

19d3a4895fe80-screenshotUrl.jpg

Po wielu dniach bezsennej wojaży ...

Mamy to! XD

Opublikowano

Jednak Blinding Flash to nie jest najlepszy skill na dmg w grze, jest nim atak kamiennym filarem.

Opublikowano

W ogóle dla PS5 naprawili wydajność pod względem grafiki, już nie ma ponoć takiego rozmazanego gówna, bo pamiętam, że ja to miałem rozmazane jak chuj kitajca. Nie wiem, bo ja przesiadłem się niedawno na Pro, więc nie mam jak sprawdzić.

Opublikowano

Tak jak trochę robiłem sobie podsmiechujki z tej gierki tak coraz częściej myślę czy by nie kupić.

Miło sie o niej czyta.

To jest jedna z tych gier gdzie jest o czym podyskutować.

W dobie prostych oskryptowanych gierek które same się przechodzą i możesz napisać kurier już jedzie a na koniec przeszedłem jest to gra ciekawa i nietuzinkowa.

Opublikowano

Szranc zmienia zdanie o crimson desert? Musiałem sprawdzić, czy kiszak sie wypowiedział na ten temat i faktycznie pawel

Zrzut ekranu 2026-03-29 183649.png