Opublikowano wczoraj o 09:41 1 dzień Pakuj też artefakty w większą ilość życia i wytrzymałości, bo to najbardziej się przyda na początku.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Nom tak chociaż z 5 do staminy i życia na początku przygody, double jump, rolka i dash do odblokowania też jak najszybciej. I już będzie dużo łatwiej. No na początku ulepszaj bronie, zbroje podstawowe za pomocą rud metali i skór aż do momentu gdy zaczną być wymagane "kostki" otchłani. Skanuj otoczenie niebieskim światłem jak jesteś gdzieś wysoko, znajdziesz punkty do szybkiej podróży i jeszcze więcej kostek (z wyzwaniami).Aha, karmić zwierzaki można wiecej niż raz. Garfield się oswoił po drugim mięsku
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja o kotwiczce to zapomniałem zupełnie i czasem muszę spaść podczas wspinaczki bo mi staminy zabrakło. Póki co to prawie nic w umiejętności pakowałem, bo artefakty poszły w zdrowie i wytrzymałość. Plus kilka w zbroję.Edit: Gdzie/jak mam zrobić tą misję dla obozu? Na mapie- obóz i trójkąt nic tam nie ma żeby kogoś wysłać. A tutaj też nic się nie da samemu zdziałać.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Jak wam idzie meblowanie domu? Simsy i workshop z Falloutów to to nie jest. Póki co nie ogarnąłem czy da się coś ustawić na zewnątrz chatki, w jej obejściu. W środku jakoś zapycham pomieszczenia bo nachomikowałem trochę wyposażenia ale przydało by się coś postawić na zewnątrz aby to jakoś wyglądało a gra na to nie pozwala. Albo robię coś źle.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Tak człowiek sobie gra i nawet nie zwraca uwagi, jak wiele rzeczy z ogólnopojętego QoL zostało tu dodane/poprawione.Noc nie jest teraz tak ciemna, jak na początku, wiec na spokojnie można misje wykonywać nawet taką porą (wcześniej szukałem wyra, żeby przyspieszyć czas), po wykonaniu wyzwania, związanego z artefaktem, ten odblokowuje się automatycznie, a teleporty dodatkowo zyskały oznaczenie za pomocą efektów cząsteczkowych, które unoszą się nad nimi, dopóki ich nie aktywujemy.Pewnie jest tego więcej, ale tak jak napisałem na początku - człowiek nawet nie zwraca uwagi.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gdyby to ode mnie zależalo to zrobił bym nocne niebo dużo ciemniejsze (bo jest zbyt niebieskie w środku nocy) oraz dużo większy Księżyc. Bo ten co jest teraz to nie wygląda jak widziany gołym okiem ale jak ze zdjęcia z telefonu na zoomie x1 Albo dali by możliwość ustawienia ciemności nieba w opcjach, aby się dało zrobić prześwietlone lub ultra mega czarne jak w pierwszej Dogmie.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No właśnie takie było od premiery, ale w nocy nic nie dało się zrobić, więc uważam, że zmiana na plus.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To dziwne bo gram od premiery z HDRem i też uważam że jest bardzo jasna od początku względem innych gier.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Prawdziwe nocki to były w Dragons Dogmie, tutaj to co najwyżej wieczorki mamy
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nocki są ciemne, jak jest deszcz, jasne, jak jest czyste niebo.Według mnie ok, ale jak jest czyste niebo, jednak powinny być nieco ciemniejsze.Różnica między nocą w deszczu, a zwykłą nocą w tej grze jest nieco komiczna :D.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Licznik konsoli wskazuje 84 godziny gry, ale z całą pewnością jest ich grubo powyżej dziewięćdziesięciu. Po takim czasie sądziłem, że zbliżam się do końca — nic bardziej mylnego. Odkryłem zupełnie nowe tereny: swoiste połączenie NieR: Automata z Horizon Zero Dawn — i tam przepadłem na długie godziny.Byłoby tego więcej, ale genialne Absolum odciągnęło mnie od Crimson Desert na trzy dni. A mapa wciąż skrywa wiele tajemnic. Niesamowita gra.Dość powiedzieć, że przedwczoraj, podczas dłuższej sesji, udało mi się dwukrotnie rozładować DualSensa, a nie ruszyłem ani jednej misji fabularnej.Oswoiłem też kilka zwierzaków — urocza i całkiem pomocna opcja. O ile w pierwszych godzinach gry walczymy z niewielkimi grupkami bandytów, o tyle w późniejszych etapach na ziemi dosłownie leżą dziesiątki ciał.I tu mała podpowiedź: puszyste kociaki znajdziecie blisko naszej bazy, w przystani rybackiej. Jeśli macie wystarczającą ilość suszonych ryb, jest spora szansa, by w jeden dzień oswoić kociaka — głaskanie plus karmienie.Darkbringer ulepszony do maksymalnego poziomu. Podobnie topowy naszyjnik. A złota w banku tyle, że nawet w ewentualnym dodatku nie będzie jak tego wydać.Ach, i co zabawne — póki co zdobyłem raptem… trzy osiągnięcia.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Zacząłem wysyłać ludków na misję. Najpierw ci z questów i dwóch do ochrony dworu, żeby trochę grosza zarobili.Da się to skipować przy ognisku? Póki co i tak nie mogę, bo mój Kliff jest za bardzo wypoczęty.@Sylvan Wielki o skubany, ile hajsu. Ja nawet tysiaka nie mam, a sztabkę tylko jedną 😂
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Sądzę, że 3–4 sztabki wystarczą na całą grę, a sporą część z nich można znaleźć w świecie gry. Najdroższą rzeczą, jaką widziałem w sprzedaży, była księga za 999 srebrnych monet od wiedźmy. Reszta kosztuje zwykle kilka–kilkanaście srebrników, rzadko trafia się coś za kilkadziesiąt.Z gotówką nie jest źle, w każdym razie. Natomiast pracowników nie mam zbyt wielu, ale widać, że Pywell ich nie oszczędza.Co do nocy – pełna zgoda z Wrednym. Miałem jedną czy dwie misje poszukiwawcze, bohater był wypoczęty, więc nie poszedł w kimę, i niemal nic nie było widać. Jak tylko mogę, przesypiam – jak natura nakazała – tę porę doby. Gra raczy gracza tak pięknymi widokami, że szkoda marnować je na ciemność.A te zawody łucznicze faktycznie dostały nerfa. Po premierze w trzecim podejściu było 10–8 dla przeciwnika, a teraz 10–4 dla mnie – i to bez większego wysiłku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Można oszukiwać i brać to z największym ryzykiem i robić manualny save chwile przed naliczeniem zysku/straty, mi się nie chciało w to jebać i mam na najniższy procent, kasy i tak mam dość na wszystko.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wsadziłem te 2 sztabki do banku i zobaczę co z tego wyjdzie. Z moim szczęściem to nic, a i pewnie jeszcze stracę na tym.