Opublikowano poniedziałek o 08:012 dni Tutaj koło Iglicy Mądrości. Jeśli zabiłeś czarnego wilka w zadaniu pobocznym dla rodziny Celeste to na mapie zaznacza się 19 legendarnych zwierząt. @PiotrekP Edytowane poniedziałek o 08:032 dni przez Lochu
Opublikowano wczoraj o 10:32 1 dzień @PiotrekP, Ty grasz na PS5 (zwykłej)? Bo u mnie wszystko spoko wygląda na konsoli, ale jak zrobię screenshota to zawsze jakiś ciemny w chooy jest.
Opublikowano wczoraj o 10:41 1 dzień @Wredny tak, na zwykłej PS5. Chodzi o ustawienie obrazu TV. Zmieniłem trochę opcje w nim i jest niemal jak na screenach, te może nawet ciut jaśniejsze są.
Opublikowano wczoraj o 10:47 1 dzień "Ustawienia obrazu TV"? A to nie jest tak, że musi być coś w konsoli, bo tak na chłopski rozum to co mają ustawienia obrazu TV, jak źródło sygnału i to gdzie pstrykasz screenshota jest na konsoli?
Opublikowano wczoraj o 11:01 1 dzień Mi się zawsze wydawało że jak w tv sobie dasz jaśniej/ciemniej to konsola czy też ustawienie gry tego nie rozpoznaje.Ale miałem tak z RDR2- screeny tu wrzucone to była ciemnica, a ja na TV widziałem to normalnie.
Opublikowano wczoraj o 11:04 1 dzień TV można mieć nawet wyłączony bo screeny są przechwytywane z konsoli. Chodzi o to by mieć dobrze skalibrowany TV bez upiększaczy, dzięki temu wyświetla obraz idealnie taki jaki wysyła konsola.
Opublikowano wczoraj o 11:14 1 dzień TV na bank nie ma u mnie nic do rzeczy, bo na tym samym TV gram w Forza Horizon 6 na XSX i tam screenshoty wychodzą 1:1 takie jak to, co widziałem w grze.Muszę mieć coś skopane w ustawieniach przechwytywania obrazu na PS5.
Opublikowano wczoraj o 11:18 1 dzień TV na bank nie ma u mnie nic do rzeczy, bo na tym samym TV gram w Forza Horizon 6 na XSX i tam screenshoty wychodzą 1:1 takie jak to, co widziałem w grze.Muszę mieć coś skopane w ustawieniach przechwytywania obrazu na PS5.sprawdź ustawienia hdr na konsoli (te 3 plansze).
Opublikowano wczoraj o 16:55 1 dzień Też ten hdr zmieniałem żeby te symbole były niewidoczne i potem raz klik żeby było je ledwo widać. Mój tv to już mający ponad 5 lat samsung i na wyjściu konsoli mam ustawiony jakiś tryb "HDR+", co zmienia mi obraz.Tutaj z nim Tutaj bez
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Pozmieniałem, przez chwilę wydawało się, że jest OK (jak sprawdzałem zdjęcia na podglądzie galerii w konsoli), ale później wyłączyłem grę i znów jakoś ciemniej.Ale to chyba tylko Crimson Desert tak u mnie ma, bo nie przypominam sobie, żeby inne gry mi tak przekłamywały obraz
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Czyli coś w grze musi też chyba być. Mi gdzieś 2 przedmioty zniknęły, nie pamiętam żebym sprzedawał, chyba że z rozpędu jak się złomu z wrogów pozbywałem u sprzedawcy. Z czego jeden to te rękawiczki złodzieja, co z questu wpadały.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 16 hours ago, Wredny said:Pozmieniałem, przez chwilę wydawało się, że jest OK (jak sprawdzałem zdjęcia na podglądzie galerii w konsoli), ale później wyłączyłem grę i znów jakoś ciemniej.Ale to chyba tylko Crimson Desert tak u mnie ma, bo nie przypominam sobie, żeby inne gry mi tak przekłamywały obraz Z tego co widziałem gra ma zasadniczo 2 z 3 suwaków którymi ustawisz efekt. Pierwszy to maksymalna jasność, drugi to średnia jasność, trzeci jasność UI.Ja aktualnie ogrywam AC:Shadows i tam też jest jakiś dziwny HDR, jak dla mnie jest niewystarczająco jasno, za to może być bardzo ciemno. Po twoich zrzutach wnioskuję, że możesz mieć podobny problem z CD. może być tak, że jeśli pierwszy suwak ustawisz "legitnie", zgodnie ze specyfikacją twojego TV, maksymalną jasność osiągniesz tylko w drobnych, najjaśniejszych punktach sceny. Żeby to zmienić, musisz podkręcić ekspozycję, która przesunie ci średnią jasność w kierunku najwyższej możliwej jasności. Jeśli będzie za jasno, zmodyfikuj wartość na pierwszym suwaku, podkręcając tę wartość możliwe że rozciągniesz granicę pomiędzy średnią jasnością, a najjaśniejszym punktem ekranu zwiększając zakres w górnych zakresach.
Opublikowano 8 minut temu8 min Jak go sobie na wzór tego Dantego zrobiłem Kliffa i dopakowałem armor i miecz- jest moc i fun. Wpadam między wrogów i jest sieczka niczym w DMC.