Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ah co za giereczka <3 , rdr2 vibe tylko w formacie fantasy. Dopiero 2 h za mną ale już mostu widziałem przynajmniej kilka miejscówek które musze odwiedzić. Zero kagańca, żyjesz jak chcesz a nie pan developer kazał. Na pro wygląda i działa bardzo dobrze (balanced bez v-sync). Narąbałem drzewka, zarobiłem pare groszy, narazie mocny feel menela który nic nie ma i zbiera co mu wpadnie w ręce, coś takiego miałem ostatnio w fallout 3/4.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Dwa miecze nawet widowiskowe na bandytów. Jak się wpada między nich i ogląda taniec śmierci. Ogarnąłem obóz i wysłałem ludków na misje ochrony żeby kasę do obozu zarabiały. Fajnie, że robią to w kółko i nie trzeba za każdym razem od nowa ich wysyłać. Teraz mam rozbudować, żeby więcej ludków przyjąć (misja po zaniesieniu kwiatków do domu).
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 40 minut temu, Alpha Trion napisał(a):Zero kagańca, żyjesz jak chcesz a nie pan developer kazał.Tyle że to nieprawda. Aby pchnąć dalej eksplorację czy progres, musisz rozwijać fabułę, a co za tym idzie, wykonywać sporo przymusowych bzdurnych zapychaczy rodem z MMO, na które nie masz ochoty.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A, czyli standardowo, no nic, narazie mi sie gra fajnie, na coś takiego czekałem
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie no możesz iść gdzie chcesz od samego początku. Nic cię nie ogranicza. Dotarłem do najdalszych zakątków mapy będąc chyba w chapterze 5
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ogranicza cie tylko to, że prawie każdy z jakiegoś niewiadomego powodu chce ci tam wpierdolić
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teoretycznie świat można zwiedzać od startu, ale dostęp do wielu miejsc ograniczają blokady środowiskowe. Potrzebujesz konkretnych zdolności, jak na przykład niszczenie tych magicznych ścian, a wiele mechanik czy miejsc aktywuje się dopiero wraz z postępem w historii. Mnie ta gra ostatecznie znudziła i odpuściłem ją w szóstym rozdziale. Jest tu tyle irytujących rzeczy, że przestałem czerpać z rozgrywki jakąkolwiek przyjemność. A rzadko mi się zdarza, żebym nie kończył rozpoczętego tytułu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 10 minut temu, Rooofie napisał(a):Ogranicza cie tylko to, że prawie każdy z jakiegoś niewiadomego powodu chce ci tam wpierdolićtylko w Demeniss
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 24 minuty temu, Rooofie napisał(a):Ogranicza cie tylko to, że prawie każdy z jakiegoś niewiadomego powodu chce ci tam wpierdolićNiby można uciec, ale czy o to chodzi? Zawsze jest szansa że trafisz na teleport, który później się przyda.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 hour ago, Rooofie said:Ogranicza cie tylko to, że prawie każdy z jakiegoś niewiadomego powodu chce ci tam wpierdolićNo ja myslalem ze jak juz do zamku w Hernand mnie wpuscili jak zmienilem łachy, to sie przebiore gdzies w krzakach w stare ciuchy i bedzie git. Nie bylo :)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Tak, można uciec od tych przeciwników, generalnie ich pole widzenia jest tak słabe, że trzeba w nich wpaść żeby zaczęli cię ścigać. Niemniej, gra w której głównym atutem jest eksploracja nie powinna tego utrudniać w tak bezsensowny sposób. Na początku jesteśmy jakiś totalnym randomem a ściga na straż całego państwa i nie jest to w żadnym stopniu wyjaśnione dlaczego.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kekłem trochę jak ukradłem stojący wóz, odjechałem z 5m i czerwony okrąg zniknął. Obok z 4 typów i mieli na to wywalone.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak kogoś interesuje szybkie zakończenie misji "Za lepsze jutro" u Carla w obozowisku, to jest świetny sposób. Można zaoszczędzić mnóstwo czasu. Chodzi o dostarczanie surowców, pożywienia itp. do obozowiska. Sposób wymaga posiadania w każdej kategorii już paczek w obozowisku, wystarczy podczas oddawania wybrać opcję "pakowanie zasobów obozowiska" (L3) wybrać kategorie która jeszcze jest niezakończona (zadanie) i spakować jak najwięcej się da. Następnie po lewej stronie mamy ten spakowany towar na handel, wybieramy opcję wycofaj, zasoby wracają do obozu i od razu po tym oddajemy jeden przedmiot pożywienia. Przydzieli nam do obozowiska tyle paczek ile przygotowaliśmy chwilę wcześniej na handel. Np. pożywienie do zakończenia zadania potrzebuje aż 50 000 paczek.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 godziny temu, Alpha Trion napisał(a):No ja myslalem ze jak juz do zamku w Hernand mnie wpuscili jak zmienilem łachy, to sie przebiore gdzies w krzakach w stare ciuchy i bedzie git.Nie bylo :)Oj też się zdziwiłem.
Opublikowano 15 minut temu15 min Pare miłych słów o crimson od naszego rodakahttps://www.gamesradar.com/games/rpg/crimson-desert-and-clair-obscur-expedition-33-dont-copy-other-aaa-games-the-witcher-3-director-says-so-they-stand-out-in-an-industry-filled-with-people-focused-on-how-to-make-money/
Opublikowano 3 minuty temu3 min Crimson Desert and Clair Obscur: Expedition 33 don't copy other AAA gamesNo chyba nie do końca. Crimson Desert jest wręcz naszpikowany pomysłami z innych tytułów. Czerpie garściami z Zeldy, sporo z RDR2, gier Musou, a nawet z Dragon’s Dogma. Dorzucili nawet podobną mechanikę przełączania postaci rodem z GTA V.