Opublikowano poniedziałek o 08:014 dni Tutaj koło Iglicy Mądrości. Jeśli zabiłeś czarnego wilka w zadaniu pobocznym dla rodziny Celeste to na mapie zaznacza się 19 legendarnych zwierząt. @PiotrekP Edytowane poniedziałek o 08:034 dni przez Lochu
Opublikowano wtorek o 10:323 dni @PiotrekP, Ty grasz na PS5 (zwykłej)? Bo u mnie wszystko spoko wygląda na konsoli, ale jak zrobię screenshota to zawsze jakiś ciemny w chooy jest.
Opublikowano wtorek o 10:413 dni @Wredny tak, na zwykłej PS5. Chodzi o ustawienie obrazu TV. Zmieniłem trochę opcje w nim i jest niemal jak na screenach, te może nawet ciut jaśniejsze są.
Opublikowano wtorek o 10:473 dni "Ustawienia obrazu TV"? A to nie jest tak, że musi być coś w konsoli, bo tak na chłopski rozum to co mają ustawienia obrazu TV, jak źródło sygnału i to gdzie pstrykasz screenshota jest na konsoli?
Opublikowano wtorek o 11:013 dni Mi się zawsze wydawało że jak w tv sobie dasz jaśniej/ciemniej to konsola czy też ustawienie gry tego nie rozpoznaje.Ale miałem tak z RDR2- screeny tu wrzucone to była ciemnica, a ja na TV widziałem to normalnie.
Opublikowano wtorek o 11:043 dni TV można mieć nawet wyłączony bo screeny są przechwytywane z konsoli. Chodzi o to by mieć dobrze skalibrowany TV bez upiększaczy, dzięki temu wyświetla obraz idealnie taki jaki wysyła konsola.
Opublikowano wtorek o 11:143 dni TV na bank nie ma u mnie nic do rzeczy, bo na tym samym TV gram w Forza Horizon 6 na XSX i tam screenshoty wychodzą 1:1 takie jak to, co widziałem w grze.Muszę mieć coś skopane w ustawieniach przechwytywania obrazu na PS5.
Opublikowano wtorek o 11:183 dni TV na bank nie ma u mnie nic do rzeczy, bo na tym samym TV gram w Forza Horizon 6 na XSX i tam screenshoty wychodzą 1:1 takie jak to, co widziałem w grze.Muszę mieć coś skopane w ustawieniach przechwytywania obrazu na PS5.sprawdź ustawienia hdr na konsoli (te 3 plansze).
Opublikowano wtorek o 16:552 dni Też ten hdr zmieniałem żeby te symbole były niewidoczne i potem raz klik żeby było je ledwo widać. Mój tv to już mający ponad 5 lat samsung i na wyjściu konsoli mam ustawiony jakiś tryb "HDR+", co zmienia mi obraz.Tutaj z nim Tutaj bez
Opublikowano wtorek o 21:182 dni Pozmieniałem, przez chwilę wydawało się, że jest OK (jak sprawdzałem zdjęcia na podglądzie galerii w konsoli), ale później wyłączyłem grę i znów jakoś ciemniej.Ale to chyba tylko Crimson Desert tak u mnie ma, bo nie przypominam sobie, żeby inne gry mi tak przekłamywały obraz
Opublikowano środa o 07:282 dni Czyli coś w grze musi też chyba być. Mi gdzieś 2 przedmioty zniknęły, nie pamiętam żebym sprzedawał, chyba że z rozpędu jak się złomu z wrogów pozbywałem u sprzedawcy. Z czego jeden to te rękawiczki złodzieja, co z questu wpadały.
Opublikowano środa o 14:462 dni 16 hours ago, Wredny said:Pozmieniałem, przez chwilę wydawało się, że jest OK (jak sprawdzałem zdjęcia na podglądzie galerii w konsoli), ale później wyłączyłem grę i znów jakoś ciemniej.Ale to chyba tylko Crimson Desert tak u mnie ma, bo nie przypominam sobie, żeby inne gry mi tak przekłamywały obraz Z tego co widziałem gra ma zasadniczo 2 z 3 suwaków którymi ustawisz efekt. Pierwszy to maksymalna jasność, drugi to średnia jasność, trzeci jasność UI.Ja aktualnie ogrywam AC:Shadows i tam też jest jakiś dziwny HDR, jak dla mnie jest niewystarczająco jasno, za to może być bardzo ciemno. Po twoich zrzutach wnioskuję, że możesz mieć podobny problem z CD. może być tak, że jeśli pierwszy suwak ustawisz "legitnie", zgodnie ze specyfikacją twojego TV, maksymalną jasność osiągniesz tylko w drobnych, najjaśniejszych punktach sceny. Żeby to zmienić, musisz podkręcić ekspozycję, która przesunie ci średnią jasność w kierunku najwyższej możliwej jasności. Jeśli będzie za jasno, zmodyfikuj wartość na pierwszym suwaku, podkręcając tę wartość możliwe że rozciągniesz granicę pomiędzy średnią jasnością, a najjaśniejszym punktem ekranu zwiększając zakres w górnych zakresach.
Opublikowano środa o 17:581 dzień Jak go sobie na wzór tego Dantego zrobiłem Kliffa i dopakowałem armor i miecz- jest moc i fun. Wpadam między wrogów i jest sieczka niczym w DMC.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Mam orełka, dopiero po 90h odkryłem że można oswajać dzikie zwierzęta jak lisy, borsuki itp.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Niekoniecznie - po prostu wcześniej nie było takiej opcji i dodali w patchu (dlatego liczę, że kiedyś dodadzą oswajanie kobiet).
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Te aktualizacje zniechecaja mnie do grania, za duzo fajnych rzeczy dodaja.i następna https://crimsondesert.pearlabyss.com/pl-PL/News/Notice/Detail?_boardNo=94
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A jak jest z większymi zwierzętami? Niedźwiedzie, lwy można oswajać?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Lochu napisał(a):A jak jest z większymi zwierzętami? Niedźwiedzie, lwy można oswajać?kilka patchy temu wprowadzilihttps://www.ign.com/wikis/crimson-desert/All_Special_Mounts_-_Taming_and_Location_Guide
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Niech jeszcze chmury poprawią, bo (przynajmniej) na bazowej PS5 wyglądają przeważnie jak w trzeciej Mafii, niezależnie od trybu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. To już na premiere pisałem, że lepiej w niebo nie patrzec xd a gram na prosiaku
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Chmury mają ten sam problem co te z AVATAR Frontiers of Pandora i faktycznie lepiej w górę nie patrzeć
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W ogóle te wolumetryczne chmury to zazwyczaj rozpikselowane gówno. Tęsknie za takimi dojebanymi skyboxami jak na przykład były w takiej starej gierce Rage Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Rooofie