Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano

Początek zajebisty.Pierwszy galop konikiem robi wrażenie.Hdr na mega poziomie już widać,oj fajnie wrócić do tych klimatów.Jaram się

• Odpowiedzi 835
  • Wyświetleń 56,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

• Marzyłbym by specjalnie dla takich makdrajwów były w grze sytuacje niekomfortowe przy których takie jednostki uciekają do innego pokoju chowając namiocik przed znajomymi Zdecydowanie syndrom ukr

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał(a):

To serio instaluje się ponad godzinę?

Bo takie rewelacje wyczytałem w sieci.

U mnie 37 minut, plus jakieś 4 minuty patch pobierało.

Póki co 2 godzinki, pierwsze zlecenie od łowcy głów, trochę po mapie pojeździłem i pozbierałem surowców. Stara dobra Tsushima, tylko ładniejsza.

Dark się jakoś zmienić kamerę podczas jazdy na koniu? Bo się ten tryb kinowy z pasami odpala.

Opublikowano
43 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

U mnie 37 minut, plus jakieś 4 minuty patch pobierało.

Póki co 2 godzinki, pierwsze zlecenie od łowcy głów, trochę po mapie pojeździłem i pozbierałem surowców. Stara dobra Tsushima, tylko ładniejsza.

Dark się jakoś zmienić kamerę podczas jazdy na koniu? Bo się ten tryb kinowy z pasami odpala.

R3

Opublikowano

Tylko jap. No ale ja mam zasadę, że zawsze gram w języku odpowiadającym miejscu osadzenia akcji.

Gracie na standardowym poziomie trudności, czy coś wyżej? Ja odpaliłem na tym oczko wyższym i o ile w prologu parę razy dostałem oklep od grupki zwykłych przydupasów, tak później szło mi już lepiej, gdy nabrałem nieco wprawy. I tak do momentu, aż zacząłem się mierzyć z bandziorami z listów gończych - ci zdejmują mnie na 1-2 hity i nie wiem czy jest sens tryhardować. Chyba nawet puchara za to nie ma?

Opublikowano

Nie ma Trofików za poziom trudności, po 2 godzinach jednak daje oczko wyżej bo wciąga gra mocno. Piękne scenerię i widoczki a walka soczysta tym razem na kilka rodzai broni.

Opublikowano

Ja gram z angielskim dublażem i na najwyższym poziomie trudności. Jest trudno, ale czy kobietka 60 kg dałaby radę silnym chińskim bandytom? No właśnie, czyli jest realistycznie.

Opublikowano

Dobra, nie wiem o co tu chodzi i jakiej magii używają w tym SuckerPunch, ale byłem przekonany, że od początku gra jest ustawiona w tryb performance, bo tak płynnie wszystko działało, ale zerknąłem a tam niby Quality w 30fps.
Z ciekawości zmieniłem na ten RT i na razie nie widzę potrzeby zmieniać na coś innego, bo w życiu nie widziałem tak płynnych 30 klatek - mam wręcz wrażenie, że gra śmiga w dużo wyższej wartości i to na bazowej PS5obama.
W Silent Hill f, przełączając na Quality miałem pokaz slajdów, a tu dałbym sobie rękę uciąć, że gram w 60fps.

Opublikowano

Tak samo się zdziwiłem tam na początku idąc przez wioskę że to w quality było. U mnie lethal i jap dublaż.

Opublikowano

W takie tytuły trzeba grać z oryginalnym audio, nie ma dwóch zdań. Dodatkowym plusem grania po japońsku jest to, że nie mam pojęcia czy aktorzy wypowiadają swoje kwestie dobrze czy drewnianie : )

Opublikowano
6 minut temu, janol napisał(a):

W takie tytuły trzeba grać z oryginalnym audio, nie ma dwóch zdań. Dodatkowym plusem grania po japońsku jest to, że nie mam pojęcia czy aktorzy wypowiadają swoje kwestie dobrze czy drewnianie : )

Co znaczy oryginalne audio? Ta gra powstała w USA.

Opublikowano

Dokładnie - oryginalne audio w tym przypadku oznacza "angielskie" - podobnie jak w Tsushimie głosu i twarzy użycza amerykański obywatel, pochodzenia azjatyckiego, więc japoński jest tylko nałożonym dubbingiem.
O ile jednak Tsushimę przeszedłem bez wyrzutów sumienia po angielsku, bo fajnie były akcenty podrabiane, tak tutaj jestem w kropce.
Dorosła Atsu nie ma tego udawanego japońskiego akcentu, co trochę wybija mnie z wczuwki, a z kolei jej dziecięca wersja po angielsku to jakiś skrzeczący chłopiec, którego nie da się słuchać.
Z ciekawości dociągnąłem z sieci polski dubbing, no ale k#rwa NIE - poziom teatralnej sztuczności wyjebany poza skalę.

Spróbuję grać z japońskim, zwłaszcza że ostatnio tak grałem w Silent Hill f, tyle że tam mało co mówią i przeważnie nie w trakcie akcji, a tu pewnie będzie ciężko nadążyć z czytaniem.

Opublikowano

Ja tam wogóle nie lubię polskiego dubbingu, nie licząc kilku wyjątków z Wiedźminem na czele. I podobnie jak Wredny Tsushime też ograłem w większości po angielsku, tak tutaj od razu wleciał japoński.

Opublikowano

Jakoś wiele tego czytania nie ma, no a jap jednak mi tu pasuje mocno. To nie KCD2 gdzie jednak tekstu i gadania jak się gdzieś wjeżdża jest cała masa i czeski odpadał.

Opublikowano

Czy w polskich napisach można wyłączyć te opisy dzwięków, ktore są podawane w nawiasach? Strasznie to irytujące.

Opublikowano

Chyba w żadnych nie można, bo w angielskim też mam (gasp) i tego typu wtrącenia.

Opublikowano
9 minut temu, Wredny napisał(a):

Chyba w żadnych nie można, bo w angielskim też mam (gasp) i tego typu wtrącenia.

To zapewne przydatny ukłon dla ludzi niedosłyszących, ale imo powinni dać opcję zwykłych napisów kinowych. No nic trzeba się przyzwyczaić.

Opublikowano

Mnie zawsze wkurza jak dają milion opcji dostępności, a brak podstawowych.

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Muzyka wymiata.

Oj tak, muza robi fantastyczną robotę - czuć w niej czasem trochę taki westernowy vibe - w ogóle historia lekko przypomina mi styl Tarantino (prezentacja bad guyów, motyw zemsty).

Opublikowano

Yup, od pierwszych minut miałem westernowe skojarzenia. Do tego to obozowanie, grzanie jedzenia nad ogniskiem - mocny RDR-vibe.

A tak w ogóle do posiadaczy wersji fizycznej - też mieliście w pudełku "książeczkę" Ghost of Tsushima Director's Cut?
Bo już się przestraszyłem, że ktoś złą płytę wsadził do pudełka^^

Opublikowano

Czyli mamy podobne skojarzenie, ja też tam czuję klimacik RDRa. Polatałem kilka godzin w nocy jeszcze, póki co rewelacja.

Podoba mi się to, że nie ma najebane tych znajdziek i różnej maści śmieci do odkrywania (aż tak dużó) - wiadomo, trochę tego jest, ale wszystko ze smakiem. Śmigasz sobie na jakąś górkę, wyciągasz lunetę, odkrywasz miejscówki i z bananem na gębie galopujesz to odkryć:)