Jump to content

Ghost of Yōtei

Figuś

Recommended Posts

Ooo, czyli zupełnie nowe story, a nie kontynuacja historii Jina. Dla mnie nawet lepiej, bo jedyneczkę ładnie zamknęli. Trochę szkoda że jednak protagonistka, ale cóż - SP ma po GoT u mnie spory kredyt zaufania.

Edited by Cedric

Hahahaha, babę wpierdolili, nie żebym się tego nie spodziewał. Dobrze, że akcja się dzieje 300 lat po jedynce, bo jeszcz scenariusz zakładałby, iż główna protagonistka to córka pionka mongolskiego, którego zabił Jin, a on sam zginąłby na początku gry, kopnięty przez konia.

• Upvote 1
  • Haha 4
  • Sad 1

Got na pierwszym traileru szału nie robił.

Ta gra to pewniak, wszystko tam będzie pełne artyzmu i chirurgicznie dopracowane. 

Ostatnio wróciłem do Jina, tam nawet animacje historii malowane pędzlem są zachwycające. Walka wśród pływających lampionów na wodzie. Wszystko jest piękne.

Edited by Rtooj
1 minutę temu, Bielik napisał(a):

Ta grafika to taka stylizowana, czy mi coś na oczy pada? Momentami z ujęć to nawet nie wygląda jak TPP.

Wygląda to bardzo podobnie do pierwszej części. Inna mapa bo z górą pośrodku ale ta trawa/kwiaty/wiatr jak 1:1 z GoT. Nie ma w tym nic złego, ale klepią na tych samych/lekko ulepszonych assetach a pomiędzy nimi jest 5 lat i giga PS5 pro.

Akcja gry dzieje się w początkach 1600 roku kiedy to szogun przejął władzę i zaczął się okres Edo. Mega okres na wykorzystanie w grze.

Baba samuraj? Były wojowniczki Onna-Bugeisha, więc jest to fakt autentyczny. Było ich sporo.

• Upvote 1