Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Kurcze, no nikt się nie spodziewał. Chyba jednak musimy jeszcze troszkę poczekać z tymi potężnymi Blooberami :(

• Odpowiedzi 525
  • Wyświetleń 28,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę wczoraj pogiercowałem i gierka jak na razie trzyma moją uwagę. Główną gwiazdą tutaj na pewno jest atmosfera i Kraków w stanie rozkładu, no nie da się być Polakiem i nie dodać sobie oczka do oce

• U mnie już trwa eksploracja huty zbrodniarza Lenina. Im dłużej gram, tym jest coraz lepiej. Walka się rozkręca przy większych zadymach, dochodzą nowe gadżety, łączenie się przeciwników to naprawdę fa

• No i finito po 17 godzinach spędzonych z Cronosem. Na początku tej przygody myślałem, że wtopiłem 280zł, ale na szczęście póżniej gra rozwija skrzydła i dostarczyła mi kilkanaście godzin wspaniałej ro

Opublikowano

ta Eurogamera mnie przyhypowała chociaż muszę poczekać na pudełko do piątku

GIENEK LIS TO FAJFUS

Opublikowano
  • Autor

Po godzinie klimat super, ale walka i strzelanie to kapiszon imo fest kekw Chyba nie ten ziomek co przy sajlencie pomagał xd

Opublikowano

Nie zebym sie nabijal ale przejscie ze Sneka do Cronosa moze byc bolesne z tego co piszecie. Moglem poczekac i zagrac w odwrotnej kolejnosci frog

Opublikowano

Typy grają już godzinę i jednocześnie piszą na forum, też przez godzinę, maszyny. Nie ma to jak paczkomat w piątek, potem odpieczętowywanie, a potem pamiątkowe zdjęcia do kroniki i do backloga.

9 minut temu, Szermac napisał(a):

Po godzinie klimat super, ale walka i strzelanie to kapiszon imo fest kekw Chyba nie ten ziomek co przy sajlencie pomagał xd

Silent Hill without a fog?

Opublikowano

taki komentarz mnie zaciekawił:

this game is way too hard, 2 hits and you die. Not to mention limited ammo. When more than 1 enemy comes after you it becomes impossible to progress. I deleted the game and got a refund. I was disappointed.

co się tam musi dziać:) jeszcze bardziej hyped na piątek hype

Opublikowano

Na chłodno bez podniety. Klimat mega, grafika i optymalizacja bardzo dobre ( ponad 100fps na full z wyłączonym RT, stutter nieodczuwalny ). Walka ssie pałkę i już wiem, że albo powinno być jej malutko, albo wyjebać całkowicie i zrobić samo uciekanie jakieś przed potworami. Tu by idealnie pasował jakiś Nemezis. Nie spodziewałem się też że chciałbym w sumie dubbing PL w tej grze. Mam poczucie, że by siadł nieźle i nie chodzi nawet o miejsce akcji. W Returnal mi pasował bardzo i takie samo wrażenie mam tutaj, że by było git.

Czy gra bliżej 7 czy 8 okaże się później, ale na razie mocne 8.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, nero2082 napisał(a):

Nic szczególnego. Potwór gąbka, drewno poruszanie i pistolet na kapiszony P

Prolog fajny, buduje napięcie i ciekawość.

Opublikowano
7 minut temu, nero2082 napisał(a):

Chyba się domyślam nawet w którym momencie odpadł.

Opublikowano
  • Autor

W ogóle mam wrażenie, że gra jest brzydsza od SH2, ale nie wiem czy to wina grafy czy głównego art designu, który no jest średni, to nie taki retro futuryzm jak w tych najlepszych.

Opublikowano

Taka cozy gierka dla rozluźnienia z tego co widzę, zagra się w październiku dla lepszego klimatu, będzie spatchowane i może trochę tańsze drinks

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Chyba się domyślam nawet w którym momencie odpadł.

Jakiś Każul

Opublikowano
6 minut temu, messer88 napisał(a):

Słaba walka i strzelanie dla mnie pass, zagra się za 100 kiedyś tam.

Słaba to może nie, jest po prostu okej jak na standardy gatunku. Ale klimat jest zajebisty, te klatki schodowe z nabazgranymi komunikatami czy miasto w gruzach robią robotę. Widać, że doświadczenie z SH im służy.

Opublikowano

Dobra, do tych co grają to napiszcie mi, że śmierdzi chvujem a w spoiler wrzućcie, że jest gitares, potężne blubery dostarczyły potężny klimat i potężny gunplay bo dopiero w niedzielę wracam z urlopowego wyjazdu balon

Tak czy owak przeklikałem trochę recek na necie i jest jak być miało, wszystko to czego się człowiek spodziewał jest na miejscu. A oceny? Wiadomo gdzie ma je każdy szanujący się człowiek acz szkoda, liczyłem, że będzie potężne 83+.

Opublikowano
32 minuty temu, Tralalala napisał(a):

Dobra, do tych co grają to napiszcie mi, że śmierdzi chvujem a w spoiler wrzućcie, że jest gitares, potężne blubery dostarczyły potężny klimat i potężny gunplay bo dopiero w niedzielę wracam z urlopowego wyjazdu balon

Tak czy owak przeklikałem trochę recek na necie i jest jak być miało, wszystko to czego się człowiek spodziewał jest na miejscu. A oceny? Wiadomo gdzie ma je każdy szanujący się człowiek acz szkoda, liczyłem, że będzie potężne 83+.

Będzie Pan mega zadowolony.

Opublikowano

Przypominam, że to survival-horror, a gry z tego gatunku dostają raczej średnie oceny, chyba że nazywają się Resident Evil.
Są strony, które remake'owi Silent Hill 2 dały 6 czy 7/10, więc nie przejmowałbym się ocenami zbytnio (chyba, że pracujecie w bloober team to wtedy wiadomo - słaba sprawa takie traktowanie).

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

W ogóle mam wrażenie, że gra jest brzydsza od SH2, ale nie wiem czy to wina grafy czy głównego art designu, który no jest średni, to nie taki retro futuryzm jak w tych najlepszych.

Skoro gra wychodzi na Switcha 2 to czego oczekiwałeś? Nowej generacji? dunno

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Walka ssie pałkę i już wiem, że albo powinno być jej malutko, albo wyjebać całkowicie i zrobić samo uciekanie jakieś przed potworami.

Czyli to samo co w rimejku SH2, ale przynajmniej teraz można to oficjalne napisać i nie zostać zwyzywanym przez psychofanów że się dostrzegło jakieś wady w ich idealnej grze. Czytam w recenzjach że w grze jest spory padding czyli też powtórka z rozrywki, najebane setki wrogów żeby rozciągnąć maksymalnie czas gry. Tak więc odpuszczam, ogram w abonamencie, aktualny styl robienia gier przez Bloobera mnie męczy - robia grę o strukturze symulatora chodzenia na 5 godzin które robili kiedyś, ale teraz wjebują tam setki gąbkowatych wrogów żebyś grał 15 godzin. Taka formuła się sprawdza tylko jak walka jest dopracowana, a tego nie potrafią.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Dobry dzień dziś, dwa potężne 70 na meta, Cronos i Golf. Mnie samym designem kupili, wyrwie się niedługo na promce albo uzywke od jakiegos wyscigowca.