Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

19 godzin temu, Pierre Deck napisał(a):

Ps

Jaka bron uzywacie? U mnie sztylet i mlot

dopakowany mocą javelin (oszczep) robi niezłą czystkę, amunicji też sporo także fajna opcja

• Odpowiedzi 619
  • Wyświetleń 33,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i finito po 17 godzinach spędzonych z Cronosem. Na początku tej przygody myślałem, że wtopiłem 280zł, ale na szczęście póżniej gra rozwija skrzydła i dostarczyła mi kilkanaście godzin wspaniałej ro

• Lecę teraz na NG+ i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że za drugim razem Cronos smakuje jeszcze lepiej. Na NG+ dochodzi wybór poziomu trudności normal/hard. Wiadomo, że jest trochę łatwiej, bo już

• Trochę wczoraj pogiercowałem i gierka jak na razie trzyma moją uwagę. Główną gwiazdą tutaj na pewno jest atmosfera i Kraków w stanie rozkładu, no nie da się być Polakiem i nie dodać sobie oczka do oce

Opublikowano
  • Autor

Ja to muszę Wam powiedzieć, że strasznie w to lamie kekw to ja byłem tymi co dawali 7 chyba xd

Opublikowano
46 minut temu, nero2082 napisał(a):

dopakowany mocą javelin (oszczep) robi niezłą czystkę, amunicji też sporo także fajna opcja

Czekaj, czekaj bo cos mi sie wlasnie przysnilo. Wydaje mi sie ze w dowolnym momencie gry kiedy jestesmy przy stacji mozemy zresetowac ulepszenia, czy nie? To by wiele ulatwialo woot

Opublikowano
1 minutę temu, MEVEK napisał(a):

Wydaje mi sie ze w dowolnym momencie gry kiedy jestesmy przy stacji mozemy zresetowac ulepszenia, czy nie?

Nie ma takiej opcji.

Javelin jest spoko, ale zadaje małe obrażenia, nawet maksymalnie ulepszony. Później jest fajniejszy karabinek do dyspozycji i na NG+/hard często ratuje sytuacje.

W ogóle na NG+ fajna jest zabawa z ostatnim bossem. Przygotowałem się do skurczybyka najlepiej, jak potrafiłem: wszystkie bronie na maksa ulepszone, amunicji po korek, jakieś pociski wybuchowe, pociski do kuszy (tutaj to odpowiednik bazooki), a i tak na oparach jechałem pod koniec walki i musiałem się ratować ostatnimi nabojami w pistolecie. Jakby Bloobery jakiś tryb hardcore dorzucili w patchu, to pewnie z parę atomówek można byłoby na niego zrzucić, a i tak walka skończyłaby się na pięści xD

Opublikowano

To moze jest jakies skalowanie do tego co mamy aktualnie w kieszeni ?

Opublikowano

Wiecie co mnie jedynie wkurza? Że wypada nam amunicja do broni, której nie mamy w ekwipunku. Walczyłem z bossem w kościele dopakowanym pistoletem i shotgunem a dostawałem amunicję do karabinu. Skończyło się na pustych magazynkach do moich broni i chyba 15 pociskami do oszczepu. Walka mogła zakończyć się tylko w jeden sposób flag_of_truce

Opublikowano

Każda broń da się zresetować za 100 "energi|", odzyskujemy wtedy wszystkie punkty energii które wydaliśmy na ulepszenia.

Opublikowano
3 minuty temu, flaczki napisał(a):

Każda broń da się zresetować za 100 "energi|", odzyskujemy wtedy wszystkie punkty energii które wydaliśmy na ulepszenia.

Faktycznie, najlepsze jest to, że nie zauważyłem tej opcji przechodząc grę trzy razy : ( No ale nawet nie rozważałem takiego wariantu, tylko ulepszałem to, co akurat miałem pod ręką. Z tym, że teraz wpisałem na szybko i tam jest podobno 1000 pkt za pierwszy reset, a póżniej ta wartość się zmniejsza.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
23 minuty temu, flaczki napisał(a):

Wlasnie cos pamietalem. Zaraz robie savea przy stacji i pobawie sie z inna bronia. Po kombinuje ktora lepsza banana

Opublikowano
53 minuty temu, Michu_M napisał(a):

Wiecie co mnie jedynie wkurza? Że wypada nam amunicja do broni, której nie mamy w ekwipunku. Walczyłem z bossem w kościele dopakowanym pistoletem i shotgunem a dostawałem amunicję do karabinu.

no i to był właśnie ten moment gdzie się przesiadłem na karabin, jak tylko zobaczyłem że sporo ammo do tego dropuje dalej

Opublikowano
  • Autor

Co mi nadal przeszkadza i to jest raczej nie do przeskoczenia dla mnie, to to jak ta gra wygląda, tak od strony artu. Strasznie mi się nie podoba xD Ta paleta barw, miejscówki, wszystko obstrzone w tym żółto-brązowym kolorze. Nie ma tak na dobrą sprawę na czym zawiesić oka imo i stwierdzić - wow, ale ładne. Wiem, że taki akurat kierunek obrany, ale no brzydko xd Pod koniec huty już miałem momentami serio dość tego na co się patrzyłem od godziny.

Ale fabułka się zaciaśnia i jest dość ciekawa, twisty z czasem zawsze na propsie D

Opublikowano
11 minut temu, Szermac napisał(a):

Co mi nadal przeszkadza i to jest raczej nie do przeskoczenia dla mnie, to to jak ta gra wygląda, tak od strony artu. Strasznie mi się nie podoba xD Ta paleta barw, miejscówki, wszystko obstrzone w tym żółto-brązowym kolorze. Nie ma tak na dobrą sprawę na czym zawiesić oka imo i stwierdzić - wow, ale ładne. Wiem, że taki akurat kierunek obrany, ale no brzydko xd Pod koniec huty już miałem momentami serio dość tego na co się patrzyłem od godziny.

Ale fabułka się zaciaśnia i jest dość ciekawa, twisty z czasem zawsze na propsie D

Wolisz prawdziwe kolory tamtych czasów? :)

lel.png

Opublikowano

Pierwszy raz się spotykam z sytuacją, że im dalej tym czuje coraz większy niepokój i lekko dygam. Zawsze w takich grach to się dzieje na początku zwykle.

24 minuty temu, Szermac napisał(a):

No to mnie zaskoczyłeś. Nawet sobie nie wyobrażam, żeby gra miała wyglądać inaczej.

Opublikowano

U mnie nadeszla gesta mgla. Nie widze wlasnej du.py. To nie moze byc przypadek.. to juz musi byc blisko szpitala szekle

I love this Game wub

Opublikowano

Ja dalej kręcę się po kombinacie i coraz mocniej wkręca mi się klimat tej historii. Zwykle w grach nie lubię czytać notatek pozostawionych po kątach, tak tutaj poznaję te skrawki historii Gienków, Arturów i innych przodowników pracy z ciekawością.

Trochę denerwuje mnie żonglerka inwentarzem, bo czasami specjalnie ganiałem z powrotem do safe roomu, żeby coś zostawić w skrzyni, żeby tylko wrócić się po cenny łup, ale niech będzie, że to gatunkowy standard.

Dla fanów survival horrorów to jest pozycja obowiązkowa. Jestem niezmiernie ciekaw jak to jest być kimś spoza naszego pięknego kraju i grać w grę osadzoną w tak unikalnych okolicznościach.

Opublikowano

Poza latarka jest jeszcze jedna rzecz która powinni zmienić/poprawić. Mianowicie przedmioty ktore wyrzucamy z inventarza znikają od razu po usunięciu. Jest to trochę liche, bo cos co sie chwilowo nie nadaje moze sie przydać za sekund kilka. Niestety znika bezpowrotnie verymad I tak jest juz wystarczająco ciężko, a tu jeszcze śrubę podkręcają shout

P.S

@Czokosz jest wyjaśnienie kim my w ogóle jesteśmy i jak wyglądamy bez kostiumu/hełmu ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

No to mnie zaskoczyłeś. Nawet sobie nie wyobrażam, żeby gra miała wyglądać inaczej.

No to raczej jasne, że kwestia gustu itd.

Mi się po prostu nie podoba to co widzę, a nie że chciałbym aby wyglądała inaczej, tak jak mówisz ;)

Opublikowano
8 minut temu, MEVEK napisał(a):

jest wyjaśnienie kim my w ogóle jesteśmy i jak wyglądamy bez kostiumu/hełmu ?

Tak, wszystko jest wyjaśnione.

1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

Pod koniec huty już miałem momentami serio dość tego na co się patrzyłem od godziny.

W Hucie to kolorystyka jak na Marsie im wyszła.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Gierka rewelacja. 9/10

Idealne polaczenie Silent Hill z Dead Space.

Swietna fabula, przyjemny gameplay i mega lokacje. Nie spodziewalem sie, ze az tak dobrze bedzie sie to przechodzic

Screenshot_20250909_232206_Chrome.jpg

20250909232136-01K4R5KXJR2BN7ECV16SF1H1X3.jpg