Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

ostatnia scena po napisach shok

już ukończone (ending B) no i jak dla mnie całościowo na poziomie Dead Space więc cenię to naprawdę wysoko

ale dwójki raczej nie będzie

Wccftech
No image preview

Cronos: The New Dawn Has Sold 200K Units so Far, and Ther...

Bloober Team said that Cronos: The New Dawn has sold 200K units in the first three days. There's no plan for a sequel right now.
  • Odpowiedzi 658
  • Wyświetleń 35,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Platyna w Cronosie to była czysta przyjemność. Nie jest trudna i wydaje mi się, że można byłoby ją wbić przechodząc gierkę dwa razy, ale ja to rozbiłem na trzy przejścia i nie żałuje, bo dzięki temu m

• No i finito po 17 godzinach spędzonych z Cronosem. Na początku tej przygody myślałem, że wtopiłem 280zł, ale na szczęście póżniej gra rozwija skrzydła i dostarczyła mi kilkanaście godzin wspaniałej ro

• Lecę teraz na NG+ i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że za drugim razem Cronos smakuje jeszcze lepiej. Na NG+ dochodzi wybór poziomu trudności normal/hard. Wiadomo, że jest trochę łatwiej, bo już

Opublikowano

Drugi boss pokonany, poszło łatwiej niż z pierwszym. Mega mi się podobają te podróże w przeszłość. Coś podejrzewam o co może chodzić z tymi esencjami, ale ciii. Teraz przede mną szpital, ładnie mnie nakręciliście. shotgun

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

Kronosik własnie zapukał do moich drzwi

8zWudaW.jpeg

szkoda, że dopiero w sobotę konkretniej pogram :/

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Mi ze 2h zostalo do konca ale to juz na jutro sobie zostawiam. Raz to ja w cale nie chce konczyc. Ale jak juz to z przytupem a do tego musze wypoczacdrinks

Opublikowano

Pograłem godzinę i jest mocne, pozytywne wow. Bardzo mi się podoba ten kameralny początek: przeciwników jest niewielu i głównie chłonie się klimat: tak powinien zaczynać się każdy horror, a nie od razu wesołe pif paf, widać że Bloobery kumają bazę. Nie zawsze chce mi się czytać wszystkie notatki w takich grach, ale tutaj wertuję wszystko, fakt że przygoda rozgrywa się w Polsce pięknie podbija wrażenia dla nas - graczy z Cebulandii - swojsko brzmiące imiona, znajomy wystrój lokacji, masa walających się gadżetów z PRLu (telefony z tarczą, stare magnetofony itp). Chyba nie do końca rozumiem narzekanie na power broni, jak dla mnie pistolet brzmi mocarnie i czuć że ma wystarczającego kopa (zwłaszcza przy korzystaniu z naładowanego strzału), w porównaniu do tego początkowego gówna na koperytka z RE4R to jest mega spoczko, przeciwnicy też ładnie reagują na obrażenia i wzorem Dead Space można sobie poskakać na ich ścierwach :) Pytałem wcześniej jak się ma Cronos do Daymare, no i widzę, że w ogóle nie ma co porównywać, tutaj faktycznie czuć że budżet nie wyniósł 200zł.

Jak na ten moment jest tu wszystko czego potrzebowałem: rewelacyjny design, dobrze zachowany balans międz eksploracją i walką (chociaż zakładam, że później się to zmieni na korzyść rozwałki), konieczność umiejętnego zarządzania ekwipunkiem + liczenie się z każdym pociskiem. Oj wleci dłuższa sesyjka z soboty na niedzielę, zarwana nocka included.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jestem po szpitalu i wow. Kapitalnie to zrobili. Ta gra ma wszystko czego potrzebuje w swoim gatunku.

Opublikowano

zrobię pauzę i pewnie będę grał drugi raz bo fajnie będzie to przejść mając te informacje które mam..

dla tych co jeszcze nie przeszli to polecam :

• wyczyszczać lokacje na maxa, a szczególnie szukać kotów i drzwi z łańcuchami do przecięcia (myślałem że robiłem to dogłębnie a jednak tylko 4 komiksy zebrane na 10)

• tylko charged shoty mają sens, pojedyncze strzały tylko na te małe gówienka

• ja w to grałem na słuch (na słuchawkach) i nie dałem się złapać tym kurwiom wrośniętym w ścianę a takich akcji jest sporo

• dopakować sobie moc jakiejś spluwy na max jak najszybciej (potem upgrade'y drożeją), ja miałem pistola, shotguna i karabin dobrze dokręcone i wszystkie się przydawały po równo

• nie cieszyć się że macie dużo ammo, to raczej oznacza że grubsza akcja przed wami xd

Opublikowano
5 godzin temu, nero2082 napisał(a):

zrobię pauzę i pewnie będę grał drugi raz bo fajnie będzie to przejść mając te informacje które mam..

dla tych co jeszcze nie przeszli to polecam :

• wyczyszczać lokacje na maxa, a szczególnie szukać kotów i drzwi z łańcuchami do przecięcia (myślałem że robiłem to dogłębnie a jednak tylko 4 komiksy zebrane na 10)

• tylko charged shoty mają sens, pojedyncze strzały tylko na te małe gówienka

• ja w to grałem na słuch (na słuchawkach) i nie dałem się złapać tym kurwiom wrośniętym w ścianę a takich akcji jest sporo

• dopakować sobie moc jakiejś spluwy na max jak najszybciej (potem upgrade'y drożeją), ja miałem pistola, shotguna i karabin dobrze dokręcone i wszystkie się przydawały po równo

• nie cieszyć się że macie dużo ammo, to raczej oznacza że grubsza akcja przed wami xd

Dodalbym jeszcze, ze po zdobyciu elektrycznych boltow warto nimi strzelac w beczki, karnistry, te male grzyby wybuchajace i zielone poczwary z grzybem na plecach, co wybuchaja zblizajac sie do nas.

Mamy ich nieograniczona ilosc i pozwalaja sporo zaoszczedzic ammo

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Skończone, moje zdanie o historii nie zmieniło się. Jak Blubery przyinwestują w scenarzystów to ich następna gierka będzie już totalnym bangerem. Bardzo dobrze wydane pieniądze, najadłem się Cronosikiem.