Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Jasne, że odwlekam nieuniknione, ale póki mogę to korzystam. Na Xa też staram sie kupować gry na nośniku, nawet jeśli jest to jedynie instalka. Gracze powinni mieć wybór, a Microsoft ten wybór zabiera. Tyle dobrze, że ich wersja cyfry jest zdecydowanie dwa poziomy wyżej od konkurencji.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 28 minut temu, Czoperrr napisał(a):To kiedy powrót na łono PlayStation?Prędzej czy później, ale nie ukrywam, że to 4.5K na start - PROsiak, napęd, jakieś dwie gierki. Więc duża inwestycja.Sony na razie i tak na urlopie od robienia gier, więc pewnie jeszcze sobie poczekają na mój powrót.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie wiem po co w ogóle następca generacja, jak z tej nie wyciśnięto zbyt wiele i jeszcze sporo ciekawych gier mogłoby wyjść. Dostaną trochę więcej mocy, kolejne gry z wymuszonym ray tracingiem? No i co z tego, nadal szkielet będzie jak z PS4, a na gry będzie się czekało latami. Kiedyś generacje trwały krócej, bo 5 lat, ale przeskok generacyjny był ogromny. Nawet w trakcie trwania generacji różnice między grami wydanymi na początku i na końcu ich istnienia były ogromne. Teraz? No nie spodziewam się opadu szczęki jak zobaczę PS6.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Najlepsze jest to ,że przeskok mocy będzie jeszcze mniejszy niż z PS4 na PS5 a budżet zeżre RT. Gry na PS5 w takim wypadku będą pewnie wychodzić przez całą generację PS6 tylko w mniejszej rozdzielczości i bez RT.Totalnie bezjajeczne to wszystko.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Może i beznadziejne ale jak się excele zgadzają i biznes się kręci to my możemy sobie tylko ponarzekać bo i tak decydują masy, które to kupują.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No z tymi masami to bym nie przesadzał, bo jak były dane z USA stronę temu, masy, szczególnie te młode mają coraz bardziej wywalone na konsole. Nowe konsole będą, bo być musza, bo wciąż mają te stabilną bazę jakiś 200 milionów użytkowników którzy je kupują. Ale nikt nie jest specjalnie nimi podekscytowany, ani producenci, ani gracze, ani developerzy. Przeskoku żadnego nie zaoferują, ale podobnie jak z wymianą GPU w komputerze, dzięki wymianie przynajmniej stare gry będą działać w lepszej jakości. Taka jest już ta mało ekscytująca rzeczywistość w której żyjemy.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. ray tracing i HDR, na chuj to żyje? zaorać, zakopać, zapomnieć i uwolnić potencjał
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Z tą różnicą, że gry z PS4 czy PS5 wciąż będą potrzebowały patcha pod PS6 aby wyciągnąć topkę z tych gierek (albo chociaż rozwiązania które miał MS dla starszych gier i którego to już nazwy nawet nie pamiętam), a przy PC zmieniasz kartę i suwaczki od razu na maksa w prawo. Dlatego coraz więcej osób skłania się ku PC, bo konsole się tymi PC-tami już stały. Nawet jeśli w lekko upośledzonym wydaniu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Mi się nie podoba ta multiplatformowość Wolałbym, żeby nasze korporacje walczyły o kasę wydając sztos gierki, a nie szukały po prostu większego rynku zbytu dla swoich średniaczków i remaków remasterów. Mam chociaż nadzieję, że fizyki przetrwają. Ale jeśli nie, to też idę w kombo PC + konsolka Nintendo w następnej generacji. Jak już mam ściągać gierki cyfrowo, to najsensowniejsze będzie tu kryterium ceny.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. I tak będą musiały walczyć o naszą kasę, bo im więcej gier na rynku tym przecież większa konkurencja. Przenosi się ona po prostu na inną płaszczyznę i skupi się na rywalizacji o czas i pieniądze graczy.