Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Podsumowując kilka ostatnich dni mundialu: masakra z tymi wynikami, kilka punktów w typerze mi uciekło przez gole w końcówkach Generalnie zaskoczony jestem remisem Hiszpanii z Republiką Zielonego Przylądka, Szwajcaria też straciła punkty na własne życzenie z Katarem. Maroko fajnie się zaprezentowało z Brazylią, w szoku jestem, jak Ekwador przegrał z Wybrzeżem Kości Słoniowej. Niespodzianką jest też wysoka wygrana Szwecji - nie wiem, czy oni są tak mocni, czy Tunezja tak tragiczna. Szacun dla Japonii, bo bardzo ładnie się pokazali z Holendrami. To samo, jeśli chodzi o Egipt w starciu z Belgią. Niemcy pewnie rozbili Curacao - dla debiutantów najważniejsze jest jednak to, że strzelili faworytom gola. No i muszę przyznać, że nie spodziewałem się też tego, że Nowa Zelandia tak ładnie pogra i zremisuje z faworyzowanym Iranem.Dziś ciekawe starcie Francji z Senegalem. Jak dam radę to może jeszcze Irak z Norwegią bym obejrzał, bo jestem ciekawy, jak Haaland i spółka się zaprezentują i czy rzeczywiście mogą być czarnym koniem imprezy. Nocne mecze odpuszczam - obejrzy się rano skróty.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Przed startem byłem ciekawy czy murzyny z kontynentu matki wreszcie coś pograją zamiast znowu być idiotami na boisku mimo, że tradycyjnie papier wskazuje na coś innego. RPA wydaje się mieć za słabą kadrę - brak kontaktu z futbolem europejskim. D.R. Kongo zawsze kogoś tam w Europie ma, bo tam gra się w futbol i jest ich po prostu wystarczająco dużo. Kiedyś Shabani Nonda, jeszcze niedawno Mbokani. Pytanie zawsze takie samo - czy zdecydują się/podejmą próbę na myślenie? Poza tym Senegal (on już chyba umie w dyscyplinę taktyczną od czasu 2018 i bekowych goli wbijanych między innymi nam), WKS - wygrana z Ekwadorem dobrze wróży. Dotychczas najlepiej generalnie prezentowała się tak naprawdę tylko Ghana, która bardzo często jest najsłabsza na papierze, a prezentuje dyscyplinę taktyczną, której brak gwiazdorom z z ligi angielskiej czy francuskiej. Liczę, że wreszcie nie będą bekowym tłem, szczególnie w perspektywie tego, że druga liga reprezentacji w ramach aktualnego formatu mistrzostw ma dużo większe szanse zaistnieć na mundialu (większe okienko na błędy). Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez ciwa22
Opublikowano 33 minuty temu33 min No może tu będą gole. W sumie Francja ma na papierze najlepszy atak.