Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 16 minut temu, Piechota napisał(a):To raz jeszcze, żebyśmy mieli pewność: ocenę dla gry wystawiłem swego czasu w retrorecenzji i jest to dla mnie (nostalgiczne, mocno związane z ważnym czasem w życiu, ale wciąż) 7. Zupełnie nie dziwiłoby mnie 6 u Ciebie, Croc to bardzo specyficzna produkcja. Natomiast remaster uważam za wzorcowy. W ramach "remastera" (nie remake'u!) jest to idealny wzór odświeżenia tytułu z lat 90., jak dowolny Tomb Raider z pakietu I-V. Jeśli czegoś brakuje, no to właśnie drugiej gry w pakiecie, ale druga gra to zupełnie inna bestia. Oczywiście, można porównywać z Crashem i Spyro, ale to są ewenementy (i remake'i jednakowoż), nie sądzę, by inne platformówki z PS1 miały się doczekać takiej operacji. Natomiast miesiąc wcześniej był Glover, remaster bezmyślny, niesprawny, wstydliwy. Croc naprawił Croca (w sensie sterowania), dodał niesamowitą ilość materiałów okołomuzealnych. Chyba pisałem to w recenzji, ale jeśli wznowienie zawstydza emulator, to już wystarczająco uzasadnia jego zakup. W moich oczach, platformiary beznadziejnej ^^ Ale widzę, że istnieje właśnie spory rozstrzał w krytycznym odbiorze Croca, jest to dla mnie kompletnie zrozumiałe :)Adamie, szanuję oczywiście Twoje zdanie, ale pominąłeś kwestię ceny. Moim zdaniem ten remaster absolutnie nie jest warty ponad 120 zł i to jest mój główny zarzut. Gdyby dorzucili dwójkę nie miałbym żadnego problemu. W samego uroczego Kroczka grało mi się całkiem przyjemnie. Krótkie, ale dobrze przemyślane poziomy to coś, co sobie bardzo cenię w platformówkach.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 godzinę temu, Pix napisał(a):Adamie, szanuję oczywiście Twoje zdanie, ale pominąłeś kwestię ceny. Moim zdaniem ten remaster absolutnie nie jest warty ponad 120 zł i to jest mój główny zarzut. Gdyby dorzucili dwójkę nie miałbym żadnego problemu.W samego uroczego Kroczka grało mi się całkiem przyjemnie. Krótkie, ale dobrze przemyślane poziomy to coś, co sobie bardzo cenię w platformówkach.120 zł pewnie też bym nie dał (ten wieczny problem "grania za darmo" u recenzentów), ale przy promce -25% już bym nie miał wyrzutów sumienia
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 49 minut temu, Piechota napisał(a):120 zł pewnie też bym nie dał (ten wieczny problem "grania za darmo" u recenzentów), ale przy promce -25% już bym nie miał wyrzutów sumienia W sumie można zrobić eksperyment i w najbliższym numerze recenzenci musieliby zapłacić za gry z własnej kieszeni. Ciekawe, czy oceny poleciałyby w dół? Ciekawe, czy ktoś w ogóle napisałby recenzję?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Firma Verbatim zauważyłaby nagły skok obrotów w tej części Europy.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 29 minut temu, oFi napisał(a):Majówka zapowiada się SZAMPAŃSKOKostki gitarowe Hetfielda dorzucają teraz do ikstrima?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Generują się, max do 12.00 powinny być. Melduję, że u mnie na koncie nie ma numeru 232
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. PDFa też nie ma, ale numer już odebrany i przeglądnięty. Papier jakiś inny w dotyku się wydaje.
Opublikowano 39 minut temu39 min Autor @janol i @PiotrekP powinien być już PDF. @kazetwu na priva daj znać jaki mail do zamówienia przypisany.