Skocz do zawartości

PSX EXTREME 332

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, Piechota napisał(a):

To raz jeszcze, żebyśmy mieli pewność: ocenę dla gry wystawiłem swego czasu w retrorecenzji i jest to dla mnie (nostalgiczne, mocno związane z ważnym czasem w życiu, ale wciąż) 7. Zupełnie nie dziwiłoby mnie 6 u Ciebie, Croc to bardzo specyficzna produkcja. Natomiast remaster uważam za wzorcowy. W ramach "remastera" (nie remake'u!) jest to idealny wzór odświeżenia tytułu z lat 90., jak dowolny Tomb Raider z pakietu I-V. Jeśli czegoś brakuje, no to właśnie drugiej gry w pakiecie, ale druga gra to zupełnie inna bestia. Oczywiście, można porównywać z Crashem i Spyro, ale to są ewenementy (i remake'i jednakowoż), nie sądzę, by inne platformówki z PS1 miały się doczekać takiej operacji. Natomiast miesiąc wcześniej był Glover, remaster bezmyślny, niesprawny, wstydliwy. Croc naprawił Croca (w sensie sterowania), dodał niesamowitą ilość materiałów okołomuzealnych. Chyba pisałem to w recenzji, ale jeśli wznowienie zawstydza emulator, to już wystarczająco uzasadnia jego zakup. W moich oczach, platformiary beznadziejnej ^^ Ale widzę, że istnieje właśnie spory rozstrzał w krytycznym odbiorze Croca, jest to dla mnie kompletnie zrozumiałe :)

Adamie, szanuję oczywiście Twoje zdanie, ale pominąłeś kwestię ceny. Moim zdaniem ten remaster absolutnie nie jest warty ponad 120 zł i to jest mój główny zarzut. Gdyby dorzucili dwójkę nie miałbym żadnego problemu.

W samego uroczego Kroczka grało mi się całkiem przyjemnie. Krótkie, ale dobrze przemyślane poziomy to coś, co sobie bardzo cenię w platformówkach.

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja tam bym na pełno reklam się nie obraził ;) Natomiast gdyby nawet tak było to my zawsze mamy opcję dorzucenia stron. Dzisiaj rano świeżutka dostawa, już się powoli pakują numery i jutro w trasę.

• Odpalę jutro rano.

• To raz jeszcze, żebyśmy mieli pewność: ocenę dla gry wystawiłem swego czasu w retrorecenzji i jest to dla mnie (nostalgiczne, mocno związane z ważnym czasem w życiu, ale wciąż) 7. Zupełnie nie dziwiło

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Adamie, szanuję oczywiście Twoje zdanie, ale pominąłeś kwestię ceny. Moim zdaniem ten remaster absolutnie nie jest warty ponad 120 zł i to jest mój główny zarzut. Gdyby dorzucili dwójkę nie miałbym żadnego problemu.

W samego uroczego Kroczka grało mi się całkiem przyjemnie. Krótkie, ale dobrze przemyślane poziomy to coś, co sobie bardzo cenię w platformówkach.

120 zł pewnie też bym nie dał (ten wieczny problem "grania za darmo" u recenzentów), ale przy promce -25% już bym nie miał wyrzutów sumienia dog

Opublikowano
49 minut temu, Piechota napisał(a):

120 zł pewnie też bym nie dał (ten wieczny problem "grania za darmo" u recenzentów), ale przy promce -25% już bym nie miał wyrzutów sumienia dog

W sumie można zrobić eksperyment i w najbliższym numerze recenzenci musieliby zapłacić za gry z własnej kieszeni. Ciekawe, czy oceny poleciałyby w dół? Ciekawe, czy ktoś w ogóle napisałby recenzję? D

Opublikowano

Firma Verbatim zauważyłaby nagły skok obrotów w tej części Europy.

Opublikowano
29 minut temu, oFi napisał(a):

Majówka zapowiada się SZAMPAŃSKO

IMG20250429144837.jpg

Kostki gitarowe Hetfielda dorzucają teraz do ikstrima? obama

Opublikowano

Generują się, max do 12.00 powinny być.
Melduję, że u mnie na koncie nie ma numeru 232
Opublikowano
  • Autor

Sprawdzamy, dzięki za info, bo już powinno być.

Opublikowano

PDFa też nie ma, ale numer już odebrany i przeglądnięty. Papier jakiś inny w dotyku się wydaje.