Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Virtua Fighter Project

Featured Replies

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

• gameplay leak. wygląda zajebiście, nie ma tego anime looku jak tekken Streamable Watch Virtua Fighter Crossroads | Streamable

• Rok klepania cpu zeby zaczac online? No ciekawe podejscie. Granie jak najszybciej online, nawet jesli dostaje sie oklep od niskich poziomow, pokaze ci gdzie sa twoje slabe strony i pozwoli skupic sie

Opublikowano

VF5 R.E.V.O pojawi się na PS5/XSX/S2. Będzie cross-play :) Ciekawe jak inne klasyczne postacie będą prezentować się w najnowszej części. Nie zdziwię się jak będą do odblokowania/kupienia klasyczne "stroje". Coś na wzór SF6.

Opublikowano

Mam nadzieje że teraz dla odmiany w VF będzie grywalna wersja Yakuzy na automacie.

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

gameplay leak. wygląda zajebiście, nie ma tego anime looku jak tekken

Streamable
No image preview

Watch Virtua Fighter Crossroads | Streamable

Opublikowano

W końcu animacje mają impakt. Widać zapożyczenia z DoA ale to dobrze bo ekipa VF w DoA5 była bardzo w porządku.

Opublikowano

W koncu cos bez miliona gownianych rozblyskow podczas zwyklej walki.

Opublikowano

VF jest trudne do nauczenia się? T8 mi zbrzydł i fajnie byłoby mieć jakąś bijatykę żeby zrobić sobie odwyk od tego animefestu światełek i jakichś wynalazków.

Opublikowano

Jest trudne ale nie ze względu na przytłaczającą ilość ruchów tylko ogólny 'knowledge check'. Musisz wiedzieć co jaki ruch robi, kiedy się wcinać itd. a nie jest to czytelne i na czuja się tego nie ogarnie. Jest demo VF5 dostępne, warto ograć. U mnie króluje DoA 5 LR bo system jest prosty, czytelny ale też głęboki.

Opublikowano

Naciskać przyciski nie jest trudno tj opanować ciosy i bnb postaci. Ale sama gra trudna żeby przechytrzyć kogoś online, baza graczy zawsze będzie mniejsza niż Tekken a sami gracze bardziej wymagający.

W skrócie, jesteś stary nie ma to sensu, odpuść.

A naprawdę to spróbuj gra kosztuje grosze.

Też bym polecił doa no ale to anime fest

Opublikowano

Z tego co widzę to World Stage ma całkiem chwalony kontencik dla singlowca, bo w online to przez pierwszy rok nauki nie ma co wskakiwać. No to myk, czas zacząć proces konwersji z tekenowca na wirtuafajtera.

obraz.png

Opublikowano

Ale z tym zarem na ryju po ciosie to mogli odpuscic.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

bo w online to przez pierwszy rok nauki nie ma co wskakiwać.

Nie no, co najmniej 5 lat.

Opublikowano

No to jeszcze lepiej, w takim razie uwierzę w tę zawartość dla singlowca i posiedzę sobie w dojo w Shaolin.

Ale że kiedyś wywalę Tekkena jako moją go-to bijatyczkę to się nie spodziewałem frog

Opublikowano

Ku,rwa xD Nie wiem skad wziales ten rok. To nie jest przesiadka z GT na jakies asseto corsa. Nauczysz sie pokeow, paru comb i jedziesz. Tutoriali od ch.uja na yt to opanujesz gre w 2 tygodnie. Wiem ze Tekken wyglada jak gra dla dzieci a VF kojarzony jest ze skilem i palm of doom Akiry, no ale nie, to po prostu bijatyka z innym systemem i bez festyniarstwa. Tylko moze faktycznie nie bierz tego Akiry, to nie Ryu ze SF.

Opublikowano
3 godziny temu, Figaro napisał(a):

gameplay leak. wygląda zajebiście, nie ma tego anime looku jak tekken

Streamable
No image preview

Watch Virtua Fighter Crossroads | Streamable

Wygląda to niesamowicie. mog

Plus liczę na to że studio od Yakuzy zapewni jakiś godny tryb singleplayer wzorowany na tej serii.

Opublikowano
52 minuty temu, Mejm napisał(a):

Ku,rwa xD Nie wiem skad wziales ten rok. To nie jest przesiadka z GT na jakies asseto corsa. Nauczysz sie pokeow, paru comb i jedziesz. Tutoriali od ch.uja na yt to opanujesz gre w 2 tygodnie. Wiem ze Tekken wyglada jak gra dla dzieci a VF kojarzony jest ze skilem i palm of doom Akiry, no ale nie, to po prostu bijatyka z innym systemem i bez festyniarstwa. Tylko moze faktycznie nie bierz tego Akiry, to nie Ryu ze SF.

Skąd? Ano z doświadczenia, przynajmniej z poprzednimi teczkenami - w online to ja wskoczyłem może pod koniec życia T7.

Opublikowano

Mega fajnie prezentuje się ten leak gameplayu

Opublikowano
43 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Skąd? Ano z doświadczenia, przynajmniej z poprzednimi teczkenami - w online to ja wskoczyłem może pod koniec życia T7.

Rok klepania cpu zeby zaczac online? No ciekawe podejscie. Granie jak najszybciej online, nawet jesli dostaje sie oklep od niskich poziomow, pokaze ci gdzie sa twoje slabe strony i pozwoli skupic sie na ich poprawie. Obijanie rok komputera ci tego nie pokazuje, a w zasadzie pokazuje, ze wszystko robisz dobrze.

Opublikowano

Masz rację, może źle do tego podchodziłem i za bardzo się cykałem. Ale nie wszystko naraz.

Opublikowano
3 godziny temu, Observer napisał(a):

Wygląda to niesamowicie. mog

Plus liczę na to że studio od Yakuzy zapewni jakiś godny tryb singleplayer wzorowany na tej serii.

Seria vf nigdy nie miala klasycznego trybu dla singla typu story itp. Fabuła przedstawiana była szczątkowo i to dosłownie. Pamiętam jak miałem big boxa vf2 na pc, to tam fabula była przy opisach postaci, w papierowej instrukcji ( ! ). W serii liczy sie walka, style walki, które są na pierwszym miejscu i zawodnicy je reprezentujacy, a nie jakieś festyniarskie dziwolagi jak w tekken, czy sc. W vf4 i potem kolejnych częściach tryb solo to było poruszanie sie po różnych automatach rozlokowanych po Japonii, gdzie walczyło sie z cpu który "symulowal" prawdziwe gwiazdy ze sceny vf. Tam też zdobywalo sie gadżety do strojenia postaci. Dopiero ta cześć, najnowsza, ma podobno wprowadzić prawdziwy tryb story. Zobaczymy.

Edytowane przez genjuro