Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jakby dali tryb dock gierek z S1 przenośnie na S2 byłoby idealo. Tak niestety mimo poprawy klatek w grach które szwankowały na S1 to dalej przenośnie widać że to mniejsza rozdzielczość niż ekran S2 (oczywiście mowa o grach bez patchy).Ogółem jest lepiej niż się spodziewałem po Nintendo ale dalej uważam że ten tryb dock był spokojnie do ogarnięcia
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No jak w tym wywiadzie mówili, że tylko NIEKTÓRE gry mogą chodzić lepiej to człowiek był trochę niepewny co do tej wstecznej a tutaj ładny boost w każdej gierce.Do tej pory trafiłem jedynie na jedną grę, która jest podobno mocno CPU bound w tych porównaniach - DQ Builders ~26 fps gdzie na S1 było ~14 fps. Trafiliście na jakiś inny, podobny przykład gry, która się krztusi przez procka?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Dragon ball fighter Z ładny boost stabilności klatek i obrazu przenośnie
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor No włączyłem znowu Panią Robot i jednak przyjemne jest to przejście hehe. Gra wygląda często koszmarnie - ciągle jakieś bugi z oświetleniem, w tym fakt, że często nie widać pocisków w trybie hackowania, co oznacza, że po prostu losowo zbieram strzały od niewidocznego wroga i ginę lol.Nie da się tak grać niby, ale i tak szybsza reakcja wszystkiego, włączanie się menusów itd. sprawia, że ogólnie nie chciałoby się wracać do grania na starym Switchu. Crashe zdarzają się "tylko" w trybie handheld. Jak na grę oficjalnie "niewspieraną", to w pewnym sensie nieźle. To dość duży hit i pewnie mają dane z wersji na duże sprzęty, więc pewnie dostanie kiedyś cały update do Switcha 2, ale i tak nie chce się wracać nawet w tej formie, mimo koszmarnych bugów wizualnych.Ogólnie chyba wszystkie multiplatformy w stylu "ciężko było to zmieścić, by działało na Switchu" (a to w dzisiejszej erze większość gier) jest bardzo mile lepsza na Switchu 2.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jakby co cała kolekcja Ninja Gaiden działa pięknie i wygląda pięknie. Wrzuciłem NGS2 i 3RE na trochę i tam, gdzie na S1 spada do chyba 240p w 25fps tutaj jest wszystko zawsze ostre i płynne. Nie są to wymagające gry, ale przepaść jest widoczna.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, Ukukuki napisał(a):A czasy ładowania? Na S1 były strasznie długie.36 minut temu, Ukukuki napisał(a):A czasy ładowania? Na S1 były strasznie długie.Właśnie sprawdziłem z stoperem w komórce, na S1 loading do walki 26s, na S2 całe 12s.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 godziny temu, Bzduras napisał(a):Jakby co cała kolekcja Ninja Gaiden działa pięknie i wygląda pięknie. Wrzuciłem NGS2 i 3RE na trochę i tam, gdzie na S1 spada do chyba 240p w 25fps tutaj jest wszystko zawsze ostre i płynne. Nie są to wymagające gry, ale przepaść jest widoczna.To jest fantastyczna wiadomość bo kupiłem tę trylogię bez wiedzy o tym jak działa 2 i 3 - bitwa pikseli - ale założyłem że na nsw2 nawet bez dedykowanego patcha to powinno przyspieszyć i zostawiłem sobie do ogrania kiedyś. Wersja na NSW jest chyba najtańszym sposobem zdobycia trylogii. Niby mam jedynkę w wersji black na xboxa 1 i dwójkę na 360 i wystarczyłoby dokupić 3 ale i tak chciałem mieć to na kieszonsoli. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Wieslaw