Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Tak, na spokojnie można się dofarmić na tych mapach, jest dużo pobocznych bossów i aktywności, gdzie możesz zdobyć lepszy sprzęt.

• Odpowiedzi 137
  • Wyświetleń 7,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jakieś 5 godzin za mną, zrobiłem sobie ludka, skończyłem prolog, wyczyściłem dwa pierwsze obszary i póki co wrażenia są raczej średnie. Świat jest obrzydliwy, jak w pewnym momencie stanąłem przy rzece

• KOMARZYSKO
    KOMARZYSKO

Recek nie ma bo jest embargo, o ile dobrze pamiętam to do 4 lutego - Cowboy mówił na swoim streamie.

• KOMARZYSKO
    KOMARZYSKO

Sejw z demka elegancko działa w fullu, wszystko co zdobyłem i wyfarmiłem w demie przeszło do pełniaka. W chramie do odbioru są ciuszki z preorderów i za ukończenie dema, wpadły nawet trofiki do któryc

Opublikowano

dobra, orzeł wylądował w paczkomacie. Dziś odpalę ten największy recykling w historii gammingu [emoji28]

Opublikowano
Tak, na spokojnie można się dofarmić na tych mapach, jest dużo pobocznych bossów i aktywności, gdzie możesz zdobyć lepszy sprzęt.
Ja jestem troszkę przelewelowany a mimo to ostatni boss pierwszego aktu, przeciorał mnie przez podłogę jak szmatę - dosłownie, bo nie potrafiłem czytać i unikać jego grabów. Cudowna gierka :)
Opublikowano

Ja już nie pamiętam jaki to był Boss, ale pocieszę cię, że później są dużo trudniejsi cool

Opublikowano

ja jeszcze raz poruszę temat grafiki, zastanawiam się czy twórcy gry widzieli jakie brzydactwo stworzyli na ps5? Oświetlenie to już w ogóle klapa. Jedynie ta gra spoko wygląda w ciemniejszych obszarach gdzie jest kontrast a w słońcu i pyle to wygląda jak rozmazana gra na Nintendo Switch 1.

Opublikowano

Jakieś 5 godzin za mną, zrobiłem sobie ludka, skończyłem prolog, wyczyściłem dwa pierwsze obszary i póki co wrażenia są raczej średnie. Świat jest obrzydliwy, jak w pewnym momencie stanąłem przy rzece i spojrzałem na rozpikselowane drzewa po drugiej stronie, to aż mi się cofnęło śniadanie. W sensie kiepska grafa mi zazwyczaj nie przeszkadza, ale nie mówimy to o indyku wyprodukowanym za 50tys dolarów tylko o trzeciej części uznanej serii, która na przełomie lat zarobiła grube miliony i dewelopera spokojnie byłoby stać, żeby się trochę przyłożyć. Zwłaszcza, że dostępny obszar to nie jest Elden Ring, tylko coś znacznie mniejszej skali. Design również jest odpychający, mdła kolorystyka, nudne lokacje (może później będzie lepiej), jedynie wykonanie postaci mi się podoba. Gameplay jest dokładnie taki jak się obawiałem, że będzie: ten sam Nioh, ale na chama władowany w otwarty świat, no bo przecież trzeba było jakoś odświeżyć rozgrywkę i najlepszym sposobem, żeby tego dokonać jest wrzucenie bohatera do dużej, otwartej lokacji, prawda? Sorry, ale ja już jestem przejedzony openworldami i reaguję na nie alergicznie. Jeszcze gorzej, że przez tę zmianę formuły gra stała się piekielnie łatwa: od razu wystartowałem do obszaru z przeciwnikami o wyższym lv ode mnie i pomijając jednego opcjonalnego bossa nic nie sprawiło mi problemu. Wszystko wydaje mi się tu zbyt rozwodnione i nawet eksploracja nie sprawia tyle frajdy ile powinna.

Z fajnych rzeczy: masa różnych mechanik, w tym kilka zupełnie nowych, jak błyskawiczna zmiana ze stylu samuraja na ninję, multum możliwości rozwijania bohatera oraz dostępnych skillów, w opcjach można bardzo dużo poustawiać tak, żeby dostosować rozgrywkę pod siebie (skipowanie cutscenek included, w sumie spoko opcja bo fabuła wydaje się cholernie słaba), no i podobają mi się niektóre poboczne aktywności, trochę się wkręciłem w ściganie tych okrągłych kotków newell Mimo wszystko nie czuję już tej podjary, która tarmosiła mi prostatę co przy pierwszych dwóch Nioszkach, zdecydowanie brakuje adrenaliny podczas walk i klimat też siadł. No, ale gram dalej, może jeszcze się rozkręci.

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo dobrze wykonali tu ten open world chociaż to raczej dużo powiedziane, eksploracja jest bdb zrobiona no i zachęca do szukania wszystkiego bo skille się znajduje.

Opublikowano

Grafika jak ze Switcha, open world na tym silniku nie daje rady. Ponad 90% przeciwników i bossów to recykling z poprzednich części - nie no jest grubo, świetna gra!

Opublikowano

No nie chce mi się rozpisywać, ale średnio mi się w to gra i po 20h już tak powoli mnie zaczyna nudzic.

A w dwóch poprzednich częściach po +100h. Nadal jedynka najlepsza. Tu ta ilość efektów czasem ryje banie - za dużo tego, w jeszcze chujowej oprawie powoduje srake na ekranie. Fajnie, że dużo możliwości gry (i chyba aż za dużo tego bo 75% nikt w życiu nie użyje)i na pewno jak ktoś stricte system walki stawia na pierwszym miejscu to będzie zadowolony, ale ja gram warhammerem, postawę na ninja zmieniam tylko do kontry i jadę jak przecinak choć bossowie zaczynają być coraz trudniejsi.

Dialogi skupuje, cutscenki od 2 aktu też zacząłem, recykling pojebany - to nawet mission packiem ciężko nazwać bo w założeniu MP powinien dodawać coś nowego a nie starych mobow.

Opublikowano

Mimo, że bardzo lubię jedynkę, to tutaj nie czuję jakiejś motywacji, żeby sprawdzać w najbliższym czasie - już dwójka rozpoczęta za szybko po jedynce poszła w połowie w odstawkę i czeka na powrót, bo miałem wrażenie, że to mission pack do jedynki.

Opublikowano

Uff, już się bałem, że to ze mną jest coś nie tak, bo 86 na Meta, na PPE też wysoko ocenili, sprzedaż ponoć wysoka, a gierka ze dwie klasy gorsza od jedynki i dwójki.

Niepotrzebnie pozazdrościli From Software tego nieszczęsnego Eldena i poszli w pobobnym kierunku. Korytarzowa struktura, wysoki poziom trudności i gęsty, japoński klimat to od zawsze były dla mnie wizytówki Nioha. Niewiele z tego zostało. No, ale w coś trzeba grać do premiery RE9, więc pewnie i tak skończę gayos

Opublikowano

Ale muszę pochwalić bo akurat bardzo dobrze im wyszło połączenie open world z korytarzowymi momentami.

Opublikowano

Jakieś 5 godzin za mną, zrobiłem sobie ludka, skończyłem prolog, wyczyściłem dwa pierwsze obszary i póki co wrażenia są raczej średnie. Świat jest obrzydliwy, jak w pewnym momencie stanąłem przy rzece i spojrzałem na rozpikselowane drzewa po drugiej stronie, to aż mi się cofnęło śniadanie. W sensie kiepska grafa mi zazwyczaj nie przeszkadza, ale nie mówimy to o indyku wyprodukowanym za 50tys dolarów tylko o trzeciej części uznanej serii, która na przełomie lat zarobiła grube miliony i dewelopera spokojnie byłoby stać, żeby się trochę przyłożyć.

Grafika w pełnej wersji wydaje mi się jeszcze gorsza niż w demie, niby grafika nie jest najważniejsza ale ciężko w tym przypadku tego nie komentować.