Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mortal Shell II

Featured Replies

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po 6h i rewelacyjnym pierwszym wrażeniu mogę pokusić się o kilka słów na chłodno. Oprawa całościowo jest bardzo OK, natomiast początkowe (tj. mieszczące się w tych 6h) lokacje ciut mało zróżnicowane.

• Rotevil
    Rotevil

Miłe zaskoczenie, gra się o wiele przyjemniej i lepiej niż w poprzednią część, walka jest nawet bardziej mięsista niż w Lords of the fallen, będzie ciekawa konkurencja. Sama beta jest na 3-4 godziny,

• Ja już śmigam. Zapowiada się rewelacyjny tytuł, serio. Oprawa, klimat i WIZJA ARTYSTYCZNA - absolutna kosa. Brać jeśli pasują Wam tego typu klimaty. Optymalizacja na PC też bardzo dobra. Grałem sporo

Opublikowano

Tak jest open beta na ps store. Ja sobie dziś zagram bo czytam ze jakieś nagrody do fulla za Demko będą.

Opublikowano

Pograłem wczoraj w tę betę i chyba też się przełamię i biorę fulla, bo naprawdę to dobrze wygląda i się rusza.

Opublikowano
2 minuty temu, Masorz napisał(a):

Pograłem wczoraj w tę betę i chyba też się przełamię i biorę fulla, bo naprawdę to dobrze wygląda i się rusza.

A skończyłeś już 5 poprzednich rozgrzebanych soulslików?

Opublikowano
1 hour ago, devilbot said:

A skończyłeś już 5 poprzednich rozgrzebanych soulslików?

Jak nie ma Coopa zebym mu przeszedl to nie

Opublikowano

Po 6h i rewelacyjnym pierwszym wrażeniu mogę pokusić się o kilka słów na chłodno.

Oprawa całościowo jest bardzo OK, natomiast początkowe (tj. mieszczące się w tych 6h) lokacje ciut mało zróżnicowane. Wioska znana z bety jest naprawdę fajna, jednak duża część tego co już udało mi się zwiedzić, zlewa się troszkę w papkę jaskiń, skał, pustawych terenów itp. Oczywiście gra pewnie jeszcze zdrowo zaskoczy, niemniej... To chyba mój największy zarzut póki co. Sama bitka naprawdę dobra jednak nadal czuć tutaj lekkie niedogotowanie. Np. movesety są jakieś dziwne jak dla mnie - postać często miota się jak szatan, chybiając przy tym, a niekiedy też kończąc na dnie przepaści (tylko dlatego że jakieś pchnięcie czy zamach leci mocno do przodu). To zarzut nr 2.

Cała reszta natomiast jest świetna. Z podstawowych zalet (na szybko):

• przepaść jakościowa (pod każdym względem) między MS, a MS2.

• walki są mięsiste, chłopków da się szatkować na kawałki niczym w jakimś Ninja G.

• klimat, feeling, design - wiadomo o co chodzi, tutaj siadło mi to idealnie.

• poziom trudności (gra jest trudna, serio, po wypluciu nas z powłoki często jesteśmy na 1 hita od byle chrząszcza), dodatkowo można go sobie w fajny sposób podkręcić (jest specjalny NPC do odblokowania u którego mamy taką możliwość).

• design maszkar - mocny vibe najbardziej wykręconych Soulsów. Naprawdę dużo tutaj dziwadeł, na widok których często odpala nam się syndrom "NOPE!".

• gra ma sporo swoich unikatowych systemów, niby kolejny S-lajk, ale trzeba śledzić wsio uważnie, żeby załapać co, jak i z czym tutaj działa.

Ogólnie sporo miodu, prawie zarwałem nockę, a dziś - po kilku h snu, pobudka godzinkę przed budzikiem by pyknąć jeszcze krótki run i wyfarmić nieco barachła. Jest ta charakterystyczna dla najlepszych gier z gatunku nutka niepewności, poczucie zapuszczania się w rewiry gdzie po początkowym wpierdolu z czasem zrobi się całkiem swojsko itp. Nom, naprawdę zacnie im ta gierka wyszła. To i owo bym popaczował lub pozmieniał, jednak całokształt jest naprawdę mocny.

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Pykam w to Demko i zaskakująco dobre. Walka dobra spoko się bije, ładnie się łączą w kombosy ciosy, ludzik fajnie lekko się porusza, gra też ładnie wygląda i działa. Brakuje tylko skoku bo się człowiek przyzwyczaił że ostatnio są.

@Kierownik Chad weź no tam już wyślij )

Opublikowano

jakby komuś było za mało pozytywnych ocen to ograłem demko i też wydaję mi się, że to będzie super gierka, ale z tym, że świetnie wygląda to bez przesady, maksymalne ustawienia i wszystko wygląda jak z 2018 oprócz odbić w wodzie, poza tym na razie bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, na pewno ogram w przyszłości

Opublikowano

Patrząc na pierwszą część to mi się w sumie wszystko podoba, taki przeskok jakościowy to chapeau bas

Opublikowano

Mocno polecam ustawić sobie automatyczne podnoszenie złota w opcjach. Wypada tego sporo i łatwo przegapić.

Opublikowano

I ja pograłem - progres względem jedynki faktycznie zauważalny, ale szanujmy się. To i tak 1-2 półki niżej niż najlepsze soulslajki na rynku. Ładne to i designy topka akurat, ale lokacje bieda. Mało ciekawe do zwiedzanie, ciągle jakieś jaskinie, skały, pół krzaka tam, wyschnięte drzewo siam itp., Plus to nieustające uczucie grania w kolejną iterację pokazówki Unreala 5. Walka też mnie nie przekonała po początku gry.

Ja ktoś kocha gatunek soulslike na zabój to się raczej będzie dobrze bawił - rozumiem, mam tak samo z metroidvaniami. Gram we wszystkie nawet jak wydają się takie same :D Ale póki co Mortal Shella 2 odpuszczam i może wrócę jak już wjadą wszystkie patche i darmowe updejty contentu.

Opublikowano
W dniu 17.08.2026 o 21:49, KOMARZYSKO napisał(a):

W dniu 17.08.2026 o 20:31, Schranz1985 napisał(a):

Za granie w bete dostaje się skin i możliwość pominięcia prologu, gdy skorzysta się z tej opcji to dostajemy niektóre itemy które można znaleźć w tutku - ale nie wszystkie, oraz 10 tyś dusz, 5 tyś golda i 6 kamieni do ulepszenia boroni. Chyba tyle.

Nie ma osiagniec w fulu za prolog? Chciałem wziąc tą grę na PS5, jednak na PC wygląda zdecydowanie lepiej - taka wersja Ultra Quality w 150 fpsach, więc wygrywa znowu Steam.

Opublikowano

Jak się skorzysta z opcji pominięcia prologu, to nie wpadają trofki za dołączenie do festiwalu i ubicie golema - obie można zdobyć wyłącznie w prologu.