Skocz do zawartości

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Wierzę że to będzie dobry resident, niestety VIII to była tragedia, ma być w klimatach re2remake, chcę zombie, żadnych wilkołaków ani ludzi ryb.

• Odpowiedzi 117
  • Wyświetleń 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wierzę że to będzie dobry resident, niestety VIII to była tragedia, ma być w klimatach re2remake, chcę zombie, żadnych wilkołaków ani ludzi ryb.

• Niby można zmieniać widok z fpp na top

• Oby więcej takich poranków, gdzie człowiek wstaje i atakuje go zajebisty trailerek nowego RE

Opublikowano

Niby można zmieniać widok z fpp na top

20250611_075503.jpg

20250611_075501.jpg

20250611_075459.jpg

20250611_075456.jpg

20250611_075453.jpg

20250611_075448.jpg

20250611_095151.jpg

Opublikowano

Bardzo dobrze, zbyt długo już nie było Residenta z gameplayem jak RE7 / RE2R.

Świetny klimat bije z tych screenów, trochę jak RPD, a trochę jak chata Bakerów. TCiekawe co to za stwór tam stoi w drzwiach, może to ten sam z trailera. Jakiś nowy stalker?

Opublikowano

Aby sekcje Grace nie były jak Ashley z RE4, albo beneviento z RE8. Inaczej jak to są małe sekcje, symulatory chodzenia można wtedy przeżyć.

Opublikowano

Coś widziałem info, że jedna postać będzie nastawiona bardziej na unikanie, a druga na rozpierdol (Leon?), oby tak nie zrobili. Nienawidzę takich podziałów w grach bo potem wychodzi, że przez te elementy "po cichu" nie chce się wracać do gry, od razu mam przed oczami shadow of rome i misję octavianusem.

Opublikowano

No właśnie to miałem na myśli, te segmenty chodzone przy kolejnych przejściach nużą.

Opublikowano

Problem z walkingsimowymi sekcjami jest taki, że są fajne tylko za pierwszym razem, więc jak ktoś lubi wracać do tych gier po kilka razy, to każdy kolejny jest coraz większą katorgą. Pewnie dlatego RE7 to mój najmniej ulubiony Resident i nigdy na poważnie nie myślałem, żeby robić w nim speedruny, tak samo nie cierpię sekwencji Sherry w RE2R, prologu w RE3R oraz domu Beneviento w Village. Mam nadzieję, że Capcom zdaje sobie sprawę, że robi w pierwszej kolejności grę wideo, a dopiero w drugiej horror. Ewentualnie jeżeli rozwiążą to w ten sposób, że będą dwie postacie do wyboru, a ich gameplay będzie się drastycznie różnił, to ten jeden jedyny raz przejdzie się grę jako Grace, a każdy kolejny już Leonem. Wcale się nie zdziwię jeżeli laseczka będzie w FPP, a piękniś z grzywką w TPP.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

A developer also hinted about another playable character, a well-known figure

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

Opublikowano

Co marudzisz Bzdur. Dostaniesz nową babe ja dostane Leona i każdy zadowolony gigabeta

Opublikowano

Smutno mi bo już się cieszyłem, że zatańczę w Raccoon na grobach STARYCH WIARUSÓW co to wiecznie dziwią się na widok zombie i tego, że za wszystkim stoi Umbrella. No kurwa niesamowite odkrycie szerloki wujaszek

Opublikowano

Na szczęście jesteś osamotniony w tym że nie chcesz zobaczyć starych bohaterów banderas

Opublikowano

W sumie trochę brakuje tej dramaturgi i zgonów kluczowych postaci w serii, ale z drugiej strony - to jest cała poezja RE, że wychodzą bez szwanku z każdej opresji.

Opublikowano

Whiskersa ubili i od 16 lat nie potrafią zrobić złola chociaż licze że będzie powrót

Spoiler

Alex aka Natalii z rev2

Opublikowano

Skoro wracamy do Raccoon, to dosyć logiczne że przewiną się znani i lubiani bohaterzy, po prostu pasują do tej lokalizacji. W ogóle bardzo możliwe, że Capcom chce w tej części raz na zawsze zakończyć sagę Umbrelli (podtytuł gry raczej nie jest przypadkowy), więc występ Chrisa albo Leona jest w takim wypadku obowiązkowy. Śmiało sobie założę, że finałowa potyczka będzie miała miejsce na zgliszczach rezydencji Spencera, a RE:X to będzie już kompletnie nowe rozdanie.

Opublikowano

Ja bym nie chcial zeby ich usmiercac ale na emeryture to by mogli isc. Ewentualnie Krzysiek niech juz co najwyzej dowodzi kims przez radyjko a nie sam nadal bawi sie w komandosa. Teraz pomysl jest dobry i ma potencjal bo bohaterka moze odkrywac jakies eventy z zycia matki. Capcom jak dla mnie mocno srednio umie kreaowac nowych bohaterow. Nawet Winters nie byl na poziomie starej gwardii wiec jak nowi miaja byc w stylu Moiry albo tego grubasa co lazi za Jill w REvelations 1 to ja wole grac emerytami.

Opublikowano
28 minut temu, Josh napisał(a):

Skoro wracamy do Raccoon, to dosyć logiczne że przewiną się znani i lubiani bohaterzy, po prostu pasują do tej lokalizacji. W ogóle bardzo możliwe, że Capcom chce w tej części raz na zawsze zakończyć sagę Umbrelli (podtytuł gry raczej nie jest przypadkowy), więc występ Chrisa albo Leona jest w takim wypadku obowiązkowy. Śmiało sobie założę, że finałowa potyczka będzie miała miejsce na zgliszczach rezydencji Spencera, a RE:X to będzie już kompletnie nowe rozdanie.

Wierzę że on nadal żyje i prowadzi sklepik, czeka na Grace by sprzedać amunicję.

EJm3BlnUUAA1Gox.jpeg

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Pierdole tego Chrisa już, chłop jest w każdej części od 5ki. Gdzie jest Jillka boża i Rebecca?

Opublikowano
4 hours ago, Pupcio said:

Niby można zmieniać widok z fpp na top

20250611_075503.jpg

20250611_075501.jpg

20250611_075459.jpg

20250611_075456.jpg

20250611_075453.jpg

20250611_075448.jpg

20250611_095151.jpg

Ależ to zajebiste. W tym momencie kończę oglądanie materiałów i kupuje w ciemno tak jak robiłem z RE4R, REVIII i RE3R.

Opublikowano
Godzinę temu, Rtooj napisał(a):

Wierzę że on nadal żyje i prowadzi sklepik, czeka na Grace by sprzedać amunicję.

EJm3BlnUUAA1Gox.jpeg

Kendo pełniący rolę Merchanta z RE4 albo Duke'a z RE8? Chciałbym, ale raczej ciężko byłoby mu przetrwać bez połowy bebechów sweat No chyba, że pociągną lore z RE2R.

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Na szczęście jesteś osamotniony w tym że nie chcesz zobaczyć starych bohaterów banderas

Ja też jestem przeciw starej gwardii. Szczególnie mam dość Chrisa i Leona - ten pierwszy już dawno powinien przejść na emeryturę. Niestety akcja Requiem nie dzieję się po wydarzeniach z Shadows of Rose, więc jeszcze coś tam może powierzgać.

Opublikowano

image.png

Ciekawe czy na Switchu 2 mozna by sie poruszac jak w tej koszykowce na wozkach? Licze na to ze w 9 bedzie wiecej tej babeczki niz Leona. Niech on troche jednak odpocznie.