Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Jestem w Raccoon i chciałem przeprosić Capcom, były nawet reagujące dobrze firany. Jest doskonale, miejscami to best RE. Grace jest boska.

Edytowane przez Rtooj

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 56,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

Na razie to jakoś ta gra tyłka nie urywa po godzinie gry

3 godziny temu, Szermac napisał(a):

-Początek to srogi kryminał, super wstęp.

-Grace jako postać, PETARDA!

-motywy walking simulatorowe Grace

Wiem, że nie o to w Residentach chodzi, ale ten wymieniony punkt na tle początku Alana Wake 2 wygląda jak parodia gry Remedy.

Opublikowano

Jak poziomy trudności ? Gra ktoś tutaj na profesional ? Czy wszyscy standard na pierwsze raz ?

Opublikowano

Jest Easy I Standard na początku + Standard klasyczny z potrzebnym do zapisywania gry tuszem u Grace i chyba mniejszym ekwipunkiem. Ja ten se wziąłem.

Opublikowano

Takie smaczki zawsze sie chwali. Gdzie ten kurier, juz grubo po 6 philosoraptor

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Fajnie ze krótka, przejdzie się 2 razy.

skonczyles, ile? czy moze odnosisz sie do innego posta ?

Opublikowano
Teraz, MEVEK napisał(a):

skonczyles, ile? czy moze odnosisz sie do innego posta ?

Nie no dopiero zaraz włączam:). Do posta.

Opublikowano

Optymalizacja na PC rewelacyjna. 200 i więcej klateczek non stop, wszystkie ustawienia na maxa, path tracing ON. Odbicia miodzio. Momentami lepsze niż żyćko. Sama rozgrywka też masakrator, mocny vibe dobrego horroru vide RE7. To gówno Village kompletnie nie ma podjazdu.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
7 godzin temu, smallv86 napisał(a):

Kurde walkiewicz napisal ze lizac sciany przeszedl gre w 9 godzin a nie 16 jak sugeruje capcom. Bardzo krotko i dal bym sobie rece uciac jesli dobrze pamietam ze 7ke, 8ke i 4ke remake za pierwszym razem przechodzilem w te wlasnie 15+ godzin kazda.

To jest mocno zależne od tego jak gra liczy czas. Np. w RE3 Remake każda cutscenka, a nawet dialog przez krótkofalówkę (gdzie nadal się poruszamy) zatrzymywała licznik i przy podsumowaniu miałem ~4h a właściwej gry okolice 6. 4R pierwsze przejście na hardcore z lizaniem ścian zajęło mi ~25h a w podsumowaniu było niecałe 20.

Opublikowano

Mam dylemat, bo dostałem klucz przy kupnie karty graficznej i nie wiem czy użyć, czy sprzedać.

W dawnych latach lubiłem RE1, 2, 3, ale jakoś z wraz z kolejnymi latami przestałem lubić horrory.

Sekcja z Grace w formacie FPP nie dla mnie kompletnie (przez co też nie robiłem podejścia do VII) i chyba nie opłaca się używać kodu tylko dla ½ gry.

Jakby ktoś chciał to mogę w rozsądnej cenie odstąpić kod na PC - voucher z x-kom

Opublikowano

Tak jak kolega mówi, zmień sobie na TPP i masz Residenta jak ta lala. Gra jest świetna, szkoda pchać dalej.

Opublikowano

Ktoś na Switchu 2 ogrywa? Warto w ogóle brać pod uwagę taką wersję?

Opublikowano

Optymalizacja zajebista, Grace FPP, Leon TPP na razie.

22 minuty temu, Szermac napisał(a):

No tu pewnie też nie liczy cutscenek.

Na 100% nie liczy też zgonów, stąd te różnice.

Opublikowano
5 minut temu, Emtebe napisał(a):

Sam oceń, ale wygląda na to, że Capcom dostarczył.

Opublikowano
W dniu 23.02.2026 o 13:43, Czokosz napisał(a):

Co się stało z tymi graczami, że obstawiają oceny na meta... a zapominają o peaku na steam, ja obstawiam 180k.

267k, ale jednak niektórzy w robocie to pewnie będzie lekko z 500k. Liczby jak na horror niesamowite, fakt, Capcom potrafi zrobić hype.

Opublikowano
23 minuty temu, Emtebe napisał(a):

Dobrze wygląda nawet w hand heldzie, rano o 4 przed robotą sobie pograłem, DLSS robi robotę. Ale zdaje mi się że być może jeszcze coś pogrzebią przy tej wersji. Tak czy siak na Switchu gra dotrzymuje kroku konsolom Sony czy Microsoftu. Być może sprawdzę wersję zadokowaną.

Opublikowano

Jakość audio w stosunku do tego szrota z zerowym bitrate w Romeo to jakbym biegał z aparatem słuchowym xD.

Opublikowano

No ja wziąłem na PS5(Pro) bo żona chce też oglądać, a nie chciało mi się podłączać pod TV pod PC za każdym razem i hmmm.... czemu oni nie potrafią HDR ogarnąć /

Na SDR no ok, ale nadal, jprdl tyle iteracji gierek a nadal to samo. Serio dla mnie to mega rysa

A vibe jak 7 na razie ) No ideolo, szczegóły, dźwięk, no miodzio. Szkoda że cały dzień robota /

Opublikowano

Rzuca się w oczy mega napracowanko. Wszystko wygląda obłędnie. A ta wcześniej przywołana firanka to przecież czyste złoto jak ona wygląda i się rusza.

Gram na Pro ale z tego co obejrzałem to każda platforma daje radę. Ich silnik jest zajebisty ale nie lubi się z HDRem i nadzieja że się polubi dopiero przy REXie raczej.

A kto ma słuchawki niech je zakłada bo dźwięk dorównuje wizualią(dawno tak nie zwróciłem uwagi na dźwięk jak przy tym tytule)

SZTOS!

Opublikowano

Hype kuhwa!!! Od rana sobie śpiewam pod nosem "oto jest dzień, oto jest dzień który dał nam pan Capcom" )

Ten ich silnik to jest petarda, jak ta gra wygląda na mocnych PC... next gen!!! Ale mnie zawsze ciekawiły słabsze sprzęty i tu też jest dobrze. Na Switchu 2 nawet lepiej wygląda niż na Series S xD Ale i na tej konsolce da się elegancko pograć i jest płynnie. Polecam analizę DF co wrzucił kolega Bzduras. Myślę że te zepsute gęby na słabszych konsolach zaraz będą naprawione.

Czas przejścia? Niech się Walkiewicz weźmie za włoski neorealizm czy francuską nową falę ) Zresztą widziałem na fb pochwałki że w 2,5 godziny da się przejść. No litości, nam się nigdzie nie śpieszy. Mi pierwsze przejście zajmie pewnie 20h. Zawsze muszę wszędzie zajrzeć i poczytać notatki.

Dajcie znać jak z dostępnością w sklepach stacjonarnych. Mam wrażenie że wydawca niedoszacował zapotrzebowania.