Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Moze o cenzure i gore chodzi ?! Ale to nie to bo tam mozna nawet 100 lat ustawic dynia

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 56,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

Jak dla mnie to ten główny segment Grace zjada 7 i 8 część, o re3make nie wspominając.

Opublikowano

Przypomina RE7 ale feelingiem go przewysza i to grubo. Niby Ethan byl zoltodziobem i swietnie oddawal swoja nieporadnosc, jednak to emocje Grace buduja tutaj swietna atmosfere. Juz wiem ze to wlasnie jej scenariusz przyniesie mi najwiecej radochy. Leon juz dawno stracil swoj przydomek "rookie" a razem z nim poczucie zaszczucia i horroru. U mnie to wlasnie Grace gra pierwsze skrzypce nyam2

Opublikowano

Nie ma Chrisa i Power Rangers to i klimat wrócił.

Jest tyle wspaniałych zapożyczeń z najlepszych części i do tego dołożone nowe świetne elementy. Te zbieranie krwi też super, normalnie wylizuje ją z podłóg jak ogórkową chlebem.

Opublikowano

Jeszcze kilka godzin i koło 18 zasiadam do uczty. Do pracy dopiero w czwartek 5 marca hihi ) Jak dobrze być graczem.

Opublikowano

Plus ewolucja jaką przeszły umarlaki i nowe patenty podczas starć z nimi. Rewelacyjna gierka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kolos28 napisał(a):

2 godziny temu, jar3czek napisał(a):

włączasz HGiG na tv i dopiero wtedy ustawiasz suwaki. Grać się powinno w HGiG bądź jeśli tv wspiera opcje profesional na wyłączonym DTM. Przy wyłączonym DTM z tą opcją włączoną, dajemy 3 suwaki na 100. Jest to odpowiednik HGiG ale nie psuje odcieni np. ognia tak jak HGiG w LG OLED.
Jeśli tv nie wspiera tej zakładki profesional, to zawsze powinno używać się HGiG.

No mam profesional. Dałem na 100 i zero różnicy imo. Tylko wtedy co z kalibracją? W PS5 i konsoli. Robić na tym pro?

Opublikowano
52 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Moze o cenzure i gore chodzi ?! Ale to nie to bo tam mozna nawet 100 lat ustawic dynia

Dałem 100 lat, dekapitacje już zweryfikowałem, jest ok :D.

Odbicia twarzy Grace klasa, imo na tym filmiku od DF to gorzej wyglądało, ciekawe. A to zwykłe RT High, a nie PT.

image.png

image.png

Opublikowano

Czy też macie HDR wyblakły?

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Btw o co chodzi z tą weryfikacją wieku na starcie?

Wydaje mi się że capcoma bada rynek (np. ankiety jakie tytuły chcą grać ludzie z tamtego albo poprzedniego roku. Oraz teraz w pragmacie i monster Hunter stories również jest wiek do podania w demkach ) pewnie prowadzą jakieś statystyki i na tym skupia dalsze portfolio

18 minut temu, Basior napisał(a):

No mam profesional. Dałem na 100 i zero różnicy imo. Tylko wtedy co z kalibracją? W PS5 i konsoli. Robić na tym pro?

Niektóre gry nie korzystają z kalibracji wewnątrz systemu ps5. Tylko opierają się na suwakach w samej grze. Coś kojarzę że jakieś spece z jutuba tłumaczyli że wcześniejsze residenty nie korzystały z kalibracji właśnie w menu systemu

Opublikowano

Kurde, że człowiek potrzebuje jeść xD Trzeba szybką przerwę na obiad machnąć.

20260227_133248.jpg

ZA KRÓTKA dynia

Opublikowano

Dźwięk 3d na słuchawkach miażdży, niesamowite udźwiękowienie, ta muzyczka jak Leon rozkręca akcje <3

Drugi raz przejdę bez słuchawek żeby posłuchać co dual sense z siebie wydaje. DS to jedyna rewolucja w tej generacji. Odrzut od Requiem!

Opublikowano
19 minut temu, Plackus napisał(a):

Wydaje mi się że capcoma bada rynek (np. ankiety jakie tytuły chcą grać ludzie z tamtego albo poprzedniego roku. Oraz teraz w pragmacie i monster Hunter stories również jest wiek do podania w demkach ) pewnie prowadzą jakieś statystyki i na tym skupia dalsze portfolio

Niektóre gry nie korzystają z kalibracji wewnątrz systemu ps5. Tylko opierają się na suwakach w samej grze. Coś kojarzę że jakieś spece z jutuba tłumaczyli że wcześniejsze residenty nie korzystały z kalibracji właśnie w menu systemu

No to fajnie, że większość userów wrzuca 100 lat.

Opublikowano

Różnica jest np. w odcieniach ognia.
Najlepiej w trybie gry zmienić na Filmmaker.
Tak kalibrujesz z poziomu konsoli zgodnie z zaleceniami na tych planszach. Myślę, że będzie to dokładnie tyle samo kliknięć co w HGiG.
Opublikowano

Najlepsze i dobre ustawianie HDR zawsze podaje youtuber GamingTech, ale widzę, że jeszcze nie wrzucił i czy w ogóle wrzuci, bo ostatni klip wrzucony został 2 m-ce temu. Tak jak ustawiałem dzięki niemu Cronosa czy RE8, wtedy gierka dobrze wyglądała.

Opublikowano
2 minuty temu, Tralalala napisał(a):

The algorithm and neural network used in the new PSSR stem from our Project Amethyst partnership with AMD. Through AMD’s FSR 4 upscaling technology banderas

Toggle sprzętowe w marcu, console gaming is back baby xD image.png

Opublikowano

Jeśli pierwsze godziny z grą były 9/10 tak teraz, po powrocie na stare śmieci to jest pierdolone 11/10 banderas Fani serii nie mają prawa wystawić nic mniej. CIARECZKI

Opublikowano

Te pitolenie o mleku i ustawieniach gorsze niż tego typa od betonowych firanek. Może osobny temat.

Opublikowano
17 minut temu, Tralalala napisał(a):

Nowy PSSR wraz z premierą Requiem.

Update PSSR w marcu ;)

Opublikowano

Jaki banger. banderas jestem po etapie z demka Grace, no niesamowita gerka a przecież chuya jeszcze widziałem.

Od razu widać że gra robiona pod granie fpp Grace ale ide pod prąd i jadę tppczezky

Opublikowano

No FPP się wjedzie Grace na drugie playthrough D Postać Grace jest zbyt dobrze budowana, żeby nie widzieć jej zmagań na żywca

Opublikowano

Ja na odwrot. Klimat jest w pyte. Straszna wczutaobama

Opublikowano

A to jak przeładowuje broń z odpaloną latarką w TPP? C'mon ) Trzęsące się ręce przy celowaniu, potykanie się przy ucieczkach. Gra obstrzona w takie detale jest nieźle.

Po 8 godzinach jedyny zarzut jaki mam to zerowe wyzwanie. Jak na nowożytne RE to jest za łatwo imo na tym Standardowym.

Za to już się cieszę na przejście na wyższym poziomie D

I w sumie i tak chyba dalej w TPP bo przecież stroje z deluxa mam, trzeba będzie ponosić xd

Opublikowano

Efekty dzwiękowe Raccoon City Classic

banderas

19c9f91c5f247-screenshotUrl.jpg