Opublikowano 24 marca24 mar Wywalić sierociniec, wywalić motorek, skrócić prolog albo po prostu zrobić z niego cut scenkę, rozbudować RPD i byłby poziom RE2/RE4. Ale dla mnie i tak gierka o wiele lepsza od RE7/8, jak już miałbym z czymś porównać to z RE1R/OG RE3, czyli nie poziom wybitny, ale bardzo blisko. Już chyba z 40 razy skończyłem i na razie mi styka, obżarłem się tym Residentem jak Rozi pięcioma kubełkami-gigantami z KFC. Z takimi ludźmi za sterami i z tak dopieszczoną formułą mam zerowe obawy co do REX, liczę jedynie na to że nie trzeba będzie czekać 4 lat za tą grą, no i w międzyczasie bardzo chętnie przytulę remake RE0/CV/5 czy co oni tam teraz pichcą. GOTY seria, pokażcie mi drugą taką która ukazuje się regularnie od tylu lat i wciąż dostarcza totalne bangery z tak soczystym gameplayem, z tak gęstym klimatem i z tak pięknymi bohaterami. Poczekam.
Opublikowano 24 marca24 mar Nie ma sensu porównywać tej gry do klasycznych re, to zupełnie inna bajka.No weź porównaj zagadki z 2 do tego co jest tu zaserwowane :dynia:Tak jak pisze Josh, pewne momenty do zaorania i zabrakło 1 mocarnej lokacji dla Leona takiej jak ośrodek.Rpd potraktowane po macoszemu i podczas speedruna to pewnie w 5min do zrobienia.Uj mi w dvpe, zacząłem speedruna. Edytowane 24 marca24 mar przez Schranz1985
Opublikowano 25 marca25 mar Z rpd wyszło im idealnie. Krótka i sycąca wizyta. Nie było potrzeby żeby więcej tam siedzieć po tylu grach w tym miejscu
Opublikowano 25 marca25 mar 7 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):Rpd potraktowane po macoszemu i podczas speedruna to pewnie w 5min do zrobienia.Gdyby nie sierociniec to ze 2-3 min max Nie powiem, że zrobili tę lokację na odpierdol, podoba mi się jej wykonanie, widać upływ czasu i efekt bomby zrzuconej na miasto, smaczków dla fanów wmontowano tu z milion, jeszcze te flashbacki Leona. Stylistycznie i pod kątem nostalgii mistrzostwo, tylko liczyłem na to, że posiedzmy tu dłużej i powalczymy z czymś więcej niż z jednym zombiakiem, no jest według mnie trochę niewykorzystany potencjał. Jeszcze chamsko wcisnęli sekwencję z gówniakiem xd
Opublikowano 25 marca25 mar Nie rozumiem czemu w grze która namawia na speedrun i jest za to osiągnięcie nie pokazuje czasu gry na sejvie.Mała rzecz a mega irytująca. Doszedłem do posterunku i nawet nie wiem jaki mam czas i czy finalnie zmieszczę sie w 4h.Speedrun dość przyjemny,spoko sie gra.
Opublikowano 25 marca25 mar 4 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):Nie rozumiem czemu w grze która namawia na speedrun i jest za to osiągnięcie nie pokazuje czasu gry na sejvie.Wchodzisz do menu, w wyzwaniach klikasz na "demon prędkości" i masz podany czas.
Opublikowano 26 marca26 mar Nie mam, patrzyłem.Pokazuje tylko przejdz gre poniżej 4h.Ok macie rację.Ja sprawdzałem to w menu gry a musi byc w czasie gry .Mam równo 3h wchodząc do rpd, słabo.Niestety słabo mi poszła sekcja Leona na budowie. Na szczęście mam sejwa to chyba dziś to poprawię bo obecnie marne szanse na under 4. Edytowane 26 marca26 mar przez Schranz1985
Opublikowano 26 marca26 mar 8 godzin temu, Czokosz napisał(a):Wchodzisz do menu, w wyzwaniach klikasz na "demon prędkości" i masz podany czas.Niestety ten licznik działa tylko do momentu aż wbijesz trofik, później jak chcesz się bawić w bicie rekordów to możesz sobie co najwyżej ustawić stoper w telefonie. Capcom się totalnie wysrało na speedrunnerów w tej części.
Opublikowano 26 marca26 mar No jest kilka dziwnych decyzji w tej grze.Tak samo brak oceny przy podsumowaniu.A jak te insanity?Zbalansowali to? Idzie sensownie pograć?Chciałbym na koniec je przejść ale nie na infinite ammo jak leszcz pod prostą platyne tylko jak finalne doświadczenie.
Opublikowano 26 marca26 mar Autor Godzinę temu, Josh napisał(a):Niestety ten licznik działa tylko do momentu aż wbijesz trofik, później jak chcesz się bawić w bicie rekordów to możesz sobie co najwyżej ustawić stoper w telefonie. Capcom się totalnie wysrało na speedrunnerów w tej części.Na co ten licznik speedrunnerom, jak i tak robia fikołki i nie liczą czasu do zdobycia zapalczniki
Opublikowano 26 marca26 mar Są różne kategorie speedrunów w tej grze, przecież wielu graczy robi całe story od początku.
Opublikowano 26 marca26 mar Wczoraj skończyłem, świetna gra. Dużo lepiej mi się grało niż w 7 i 8. Cała pierwsza połowa Grace to było coś wspaniałego, zdecydowanie peak tej gry i te chwilowe granie Leonem nawet to jeszcze urozmaiciło. Wyszło to wspaniale.Niestety druga połowa gry, gdzie już więcej gramy Leonem to jest po prostu dość znacznie gorsza odmiana RE4. Nadal jest świetnie, bo czwórka to top gra, ale niestety czuć że mogło i powinno być lepiej. Dlatego z oceną mam trochę problem, bo jest mega dobra połowa Grace, jest spoko gameplay Leonem (mimo że czuć tu znaczacy regres w porównaniu z 4) w połowie, i na koniec gra znowu trochę przypomina swoją najlepszą wersję, ale już nigdy na ten peak z ośrodka nie wchodzi.Świetny Resident, świetna gra, ale trochę niepotrzebnie nahajpowalem się na Leona, bo jednak nie wyszło to tak dobrze jak myślałem. Na szczęście Grace wypadła lepiej niż się spodziewałem, także jakoś to się wyrównało.
Opublikowano 26 marca26 mar O wiele lepiej tu jest Leonem niż w 4 gdzie w połowie gry rzyga się już ta szarzyzna i monotonia
Opublikowano 27 marca27 mar Szczerze to w żadnej grze mnie nie kręcą te foto mode i nigdy tego noe używam.Speedrun zrobiony w 3.5 h .Teraz tylko insanity.Wiadomo że można kupić RPG infinite ammo itd tylko to trochę rozwala gierkę. Zastanawiam się nad kupnem dodatkowych broni, może ammo ale bez RPG.Chociaż obstawiam ze już z ammo będzie super ez.
Opublikowano niedziela o 09:565 dni ja tez wczoraj wieczorem speedruna zrobilem, 3:15 a jeszcze po drodze 3 brakujace szopy i jeden dokument. swoja droga jeden z tych szopow bez mapy to serio (spoiler "podczas snajperowania w nocy"), nie wiem czy w ogole bym tam szukal.smiesznie sie tak gra, za pierwszym przejsciem grace 3/4 czasu na kuckach i bieganie do sejwpointu co chwile, trzecie przejscie normalnie mozna sobie lawirowac. klasyczne residentowe doswiadczenie ;)zostalo insanity, zaczynam bez "bajerow", zobaczymy na ile starczy skilla i nerwow.
Opublikowano niedziela o 11:075 dni No to był mój ostatni szop i w sumie ostatnia rzecz do platyny.W sumie to chyba najłatwiejsza platyna w re jaka znam.Ogólnie po 3 przejściach i też po obejrzeniu modeli itd w menu to ciut bardziej doceniłem tą grę. 8.5/10.Fajnie można się pobawić na infinite ammo, rewelacyjnie odrywa sie kończyny requiem.Czekam na DLC ale jeszcze bardziej czekam na wersję VR.Umbasa.
Opublikowano niedziela o 11:205 dni Godzinę temu, Ölschmitz napisał(a):swoja droga jeden z tych szopow bez mapy to serio (spoiler "podczas snajperowania w nocy"), nie wiem czy w ogole bym tam szukal.Ja pominąłem tego oraz drugi w mieście na moście jak zbieramy 3 drabiny. Pograłbym coś, gdzie mercenaries.
Opublikowano niedziela o 12:324 dni Takze wbilem platyne. To jedna z tych gier, gdzie po zdobyciu tej platyny pojawil sie smuteczek. Nadal mam ochote grac, mimo ze wszystko zostalo juz odblokowane. Po tym poznaje sie gry wybite - chcesz nadal grac dla samego grania, nawet gdy nie masz juz zadnych celow. Moglbym jeszcze sprobowac na Insanity bez nieskonczonej amunicji.
Opublikowano poniedziałek o 07:414 dni 19 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):Moglbym jeszcze sprobowac na Insanity bez nieskonczonej amunicji.Właśnie tak gram drugie przejście, momentami musze powtarzać po kilka razy niektóre segmenty ale gra się wspaniale. Widomo pierwsze przejście na normal najlepsze jak się nie wie co będzie, ale na insanity satysfakcja jest ogromna, szczególnie Grace jak się przechodzi ledwo co.Potem sobie chyba kupię infinity ammo, na razie tylko stroje kupiłem w sklepiku.