Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Gram kolejne przejścia i gra zyskuje. Zwłaszcza Leon jakoś bardziej mi się podoba niż za pierwszym razem, może dlatego że nie eksploruje tak jak wtedy tylko zajmuje się głównie rozwalaniem przeciwnikow, co Kennedy robi wybornie.

Tak czy inaczej, granie Grace nadal wymiata i ciągle straszy mimo tego, że już się wie co może się stać, to jej zachowanie i komentarze robią klimat. Bardzo fajna postać.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 94,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

insanity robi robote. latwo nie jest, ale najlepsze sa chyba te rozne zmiany - np. przeciwnicy ktorych sie nie spodziewasz.

spoiler z insanity

podczas sesji snajperskiej leonem, dwoch zombie ktorzy nagle sie na mnie rzucaja :D bez szans zeby to przewidziec

Opublikowano

Widać, że to nie jest tryb zrobiony na odpierdol na zasadzie "damy więcej HP przeciwnikom, a gracz będzie ginął po jednym uderzeniu", tylko faktycznie trochę pozmieniali. Samo dodanie nowych zombiaków mocno zmienia to jak musimy podejść do pewnych sekwencji, np ten jeden ziomeczek w długim korytarzu u Grace po wyjściu z jadalni, kiedy nie mamy jeszcze nawet pistoletu: trzeba trochę ruszyć głową jak go ominąć żeby nie dać się zabić. Zmieniony układ przemiotów, podkręcone AI wrogów, zupełnie inne przedmioty które można wymienić za monety, Chunk szarżujący o wiele szybciej, zwykłe zombiaki potrafiące sprintować itp. Granie na Insanity to trochę odkrywanie tej gry na nowo dlatego nie polecam jechać z żadnymi infinitami, tylko przejść do legitnie i przekonać się samemu ile grywalności kryje się w tym trybie.

Opublikowano

Co chwile jest zdziwko na insanity,

wczoraj zacząłem sekwencje w RC Leonem i od razu zombie były w lokacji - na normalu tego nie było.

Boss

Pająk

Nie mogę go pokonać na insanity. Mam 3 strzały do Requiem, kilkanaście do shotguna, reszta pistolet i karabinek. Sa tylko dwie możliwości stuna (butle), wtedy wypykuje wszystko co mam, a potem sobie latamy jak w scooby doo i nie ma kiedy w ten wrzód na dupie mu strzelić. Strzelanie w odwłok w ogóle zadaje jakiś damage? Przywołuje weterana @Josh

Edytowane przez Jeez_PS

Opublikowano

Pokażę Ci na filmiku jak ja to robię

Dokładnie ta sama taktyka działa na Insanity, być może nawet lepiej bo do tego czasu powinieneś mieć mocniejsze giwery z upgradeami. Polecam trochę postrzelać do pająka już przy pierwszym spotkaniu (kiedy ściga Cię w tym długim korytarzu), będzie miał później mniej żyćka przy właściwym starciu. Strzelanie w odwłok MA znaczenie, to jego słaby punkt, po zdetonowaniu go butlą nawalaj ile wlezie ze snajpy albo strzelby (requiem lepiej zostaw sobie na później) i nie przerywaj jak zacznie uciekać, przy odrobinie farta zestunujesz go jeszcze raz. W razie czego zostaje druga butla na górze na trzeci stun, po tym już na pewno się nie podniesie klapek W tej lokacji jest trochę ammo (przy oknach na dole i w drewnianych skrzynkach) w razie gdyby zaczęło Ci brakować, ale zbierz je dopiero kiedy skończy Ci się to które masz, po całkowitym wyzerowaniu pocisków gierka daje Ci ich więcej niż normalnie.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

W końcu będę dziś zaczynał Residenta, dobrze rozumiem, że pierwsze przejście powinienem grać na normalu?

Opublikowano

Trzeba skończyć gierkę raz żeby odblokować insanity, nie wiem czy wystarczy na casual bo pierwsze przejście miałem na klasycznym standard.

Opublikowano
  • Autor

Normal faktycznie dość łatwy, nawet dla takiego amatora jesli chodzi o serie RE jak ja. Oszczędzałem amunicje cały czas, żeby skończyć gre z setkami nabojów.

Opublikowano

Wybrałem normal.
Mam dziwne wrażenie, że na podstawowym ps5 ta gra wygląda gorzej niż RE4 Remake a HDR to jest jakiś żart.

Opublikowano

Prędzej Ubisoft zacznie robić dobre gry, a Rozi nauczy się sikać do kibla zamiast do nocnika niż Capcom ogarnie HDR w swoich grach.

Opublikowano
Prędzej Ubisoft zacznie robić dobre gry, a Rozi nauczy się sikać do kibla zamiast do nocnika niż Capcom ogarnie HDR w swoich grach.
no tak, tylko grafika ogólnie wydaje się gorsza niż w RE4 Remake na bazowym Ps5 - nieźle nas porabia branża gammingowa xD
Opublikowano

Shinji Mikami:

Hey, I've seen this one! Blank Template - Imgflip

Opublikowano

Tam tego jest mnóstwo. Na reddicie było porównanie z Władcą Pierścieni i między innymi spotkanie Froda z pająkiem wygląda identyko jak w Requiem. W Village też była afera o gościa z tym śmigłem na głowie. W kulki lecą sobie.

Opublikowano

Z RE8 to faktycznie był przypał, ale tutaj to chyba ludzie sami sobie robią afery we własnych głowach. Pająk to absolutne goty i najlepsze spotkanie z pająkiem w grach wideo, nie interesuje mnie z czego to zgapili, skoro wyszło tak zajebiście. A co do Evil Within to raczej widziałbym tu mały hołd dla Mikamiego i jego świetnego horroru niż chamski plagiat.

Idąc tym tropem RE4 powinien być gnojony za:

- gościa z workiem na głowie (Piątek trzynastego)

- Verdugo (Alien)

- zmutowane wilki (The Thing)

i pierdylion innych rzeczy