Opublikowano piątek o 18:595 dni Ja też wziąłem z Empiku, bo nie zdążyłem u Dejwa bożego. Jaram się tą grą, bo TH to jedna z najlepszych gier na Switcha była i uwielbiam tamto lore.
Opublikowano piątek o 19:335 dni Jeszcze S2 nie mam, bo czekam przynajmniej na tą rewizję z wymienną baterią, ale preordera na kolekcjonerkę złożyłem. Przy Three Houses bawiłem się doskonale, no i ta muzyka. Tutaj czuję podobny vibe.
Opublikowano piątek o 20:255 dni 51 minut temu, chrno-x napisał(a):Jeszcze S2 nie mam, bo czekam przynajmniej na tą rewizję z wymienną baterią, ale preordera na kolekcjonerkę złożyłem. Przy Three Houses bawiłem się doskonale, no i ta muzyka. Tutaj czuję podobny vibe.Oby, też tak czuje. Bo jak wyjdzie z tego Engage to się człowiek załamie.Btw tu nie będzie avatara?
Opublikowano sobota o 03:195 dni Wydaje się, że centralna anielska postać, wg artbooka o imieniu Eshmel przy wyborze obu płci, to Avatar. Nawet wygląd ma jakby podobny jak Byleth.Jego rola nie jest jasna, jak wiele rzeczy nadal. Materiały mówią, że kontrolujemy "Caia i innych", czyli zdaje się że jednego z 4 tych lordów do wyboru. Nie widać, by Eshmel był postacią, jaką się steruje.
Opublikowano niedziela o 00:454 dni 3 godziny temu, Mari4n napisał(a):6 września Fire Emblem Direct jak cośSkąd takie info?
Opublikowano niedziela o 07:343 dni W dniu 12.06.2026 o 22:25, Basior napisał(a):Btw tu nie będzie avatara?Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania. Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.
Opublikowano niedziela o 08:153 dni 7 godzin temu, voi tekku napisał(a):Skąd takie info?Z Nintendo Today
Opublikowano niedziela o 08:563 dni Godzinę temu, messer33 napisał(a):Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania.Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.Chyba Dietrich
Opublikowano niedziela o 09:163 dni 12 godzin temu, Mari4n napisał(a):6 września Fire Emblem Direct jak cośChyba coś pite było albo źle patrzysz w apce na datę poprzedniego directa 6.9 czyli po naszemu 9 czerwiec i odczytujesz to jako zapowiedź directa 6 września xddd
Opublikowano niedziela o 09:493 dni No właśnie się zastanawiałem czy data jest poprawnie, bo wczoraj był trzynasty, a to jednak im chodziło o datę ostatniego directa My bad, zajrzałem późno w nocy i kontakt z bazą był gorszy.
Opublikowano niedziela o 10:143 dni Forumowi alkoholicy, najpierw jeden pisał o DS jakieś bzdety, teraz o Directie xD. Nie pisać na forum w sobotę, mówiłem.2 godziny temu, messer33 napisał(a):Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania.Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.Będzie Avatar na bank, to jakaś teoria na razie, pewnie kryją do końca.
Opublikowano niedziela o 10:303 dni 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Będzie Avatar na bank, to jakaś teoria na razie, pewnie kryją do końca.Niby na trailerach wygląda że sterujemy jedną z 4 głównych postaci, ale ludzie spekuluja ze Eshmel, anielska postac widoczna na środku okładki gry oraz na zdjęciu artbooka ma być avatarem gracza.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Na okładce Three Houses postać była na środku okładki, więc pewnie tu będzie to samo
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Tak, tylko pytanie w jakiej formie, tak jak np. w FE7 gdzie nasz awatar jest taktykiem stojacym z boku, nie bioracym udzialu w walce? Czy jeszcze inaczej to rozwiążą? Anielska postać sugeruje że może będziemy kimś w rodzaju Sothis dla Byletha, bóstwem widzianym tylko przez jednego z głównych bohaterów ktorymi faktycznie sterujemy.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Wydaje mi się że będzie jak w TH, bo formuła się sprawdziła. Ale zobaczymy, bo może mają inny pomysł. Nie obraziłbym się jakby tu postać miała własne dialogi, nie jestem fanem milczących protagonistów.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 godziny temu, Mari4n napisał(a):Wydaje mi się że będzie jak w TH, bo formuła się sprawdziła. Ale zobaczymy, bo może mają inny pomysł. Nie obraziłbym się jakby tym postać miała własne dialogi, nie jestem fanem milczących protagonistów.Gram obecnie w Three Hopes i tam Shez wymiata, gada tak dużo jak maskotki z Person xD. Byleth dla odmiany chyba nie gada prawie nic. Wolę Shez.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Byleth byl beznadziejnym avatarem, zero emocji, to już wolę sto razy bardziej mimo kontrowersyjnego wygladu Alear z Engage.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Alear to jeden z najbardziej irytujących protagonistów w grach i jego wygląd to akurat najmniejszy problem. Byleth wygrywa chociażby dużo ciekawszym backstory i w zasadzie nawet ten brak emocji ma uzasadnienie fabularne.