Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fire Emblem: Fortune's Weave

Featured Replies

Opublikowano

Tam akurat fajnie wyglądają elfy, klimat przygody unosi sie w powietrzu niczym w crimson desert

• Odpowiedzi 129
  • Wyświetleń 9,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Empik z rigczem, bo jebnęli się z ceną, ale zrealizują. 299 zł za kolektorkę

• devilbot
    devilbot

Teraz to nic nie wiadomo. Jak sprzedaż będzie słaba to pewnie puszczą na ps5

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Opublikowano
32 minuty temu, Figaro napisał(a):

bez kitu chcę się jarać tą grą, ale ten art style to jest jakieś nieporozumienie.

Art style najlepszy ze wszystkiego fsg

Opublikowano

Hah, teraz widać, jakie piętno odcisnęła ta gra na branży (Metafazio).

Opublikowano
2 godziny temu, Figaro napisał(a):

bez kitu chcę się jarać tą grą, ale ten art style to jest jakieś nieporozumienie.

Bez kitu, co zlego jest w art styleu tym razem?

Opublikowano

Szczerze to nie widze zadnego porównania do Methaphora. W czym? Co anime style nie było wcześniej? I ogólnie jakaś to abstrakcja z chwaleniem Methaphor dla mnie.

Dla nie co do stylu to ważne ze nie jest to jakiś plastik Engage. Mam nadzieję też, ze nie będzie tez pluszowo-milusiowo jak tam. Dramat ten Engagez dwa razy próbowałem i meh.

Opublikowano
22 minuty temu, voi tekku napisał(a):

Bez kitu, co zlego jest w art styleu tym razem?

wygląda jak współczesne, tanie anime.

Opublikowano

Wygląda przede wszystkim jak gra pisana pierwotnie na switcha1

Co do artstyle to po prostu anime, milion było takich gier, nic wybitnego ale tez nic odpychającego

Opublikowano

Nie wiem, mi tam w duecie Three Hopes/Houses nigdy styl graficzny nie przeszkadzał, tutaj poszli trochę w inny klimat, ale to nie znaczy, że gorzej. Nie każdy potrafi osiągnąć taki styl jak Atlus to fakt, tego nie da się idealnie skopiować.

Co do rozgrywki zapowiada się lepiej niż 3 Houses, który dalej dla mnie jest ulubioną grą na Switcha 1. Bardzo dużo zmian, które mogą urozmaicić granie i na pewno będzie to gra na miesiące, a może i lata do przejścia.

Najbardziej mnie ciekawi ta dynamiczna mapa i dungeony z normalną walką z jRPG, ciekawe jak dużo tego będzie, ale to co pokazali wygląda bardzo dobrze.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

mi tam w duecie Three Hopes/Houses nigdy styl graficzny nie przeszkadzał,

no ten jest spoko ale engage dla mnie już wygląda kiczowato

Ten tutaj imo normalny może być

YT mi podrzucił takie coś, generalnie to wole ten z 3H

Opublikowano

Pierwsza gra Nintendo zbliżającą się do 90mc od Bananzy

Opublikowano

Przejrzałem masę tych opinii, i powraca refren, że gra ma DUŻO rzeczy. Jest nawalone w chuj różnych rzeczy.

Co brzmi na razie jakby mogło budzić mieszane uczucia. Klasyczna walka może nieco utonąć w różnych "dodatkowych" elementach, a i historia ma nieco inny charakter, zaczynając się od pewnych sci-fi komplikacji i przeplata masę wątków i się człowiek gubi.

"Rytm jest luźniejszy niż w Three Houses, czasem między walkami mamy masę dni wolnych na te wszystkie aktywności. Przez 90 minut nie zobaczyłem walki".

"Po 40 godzinach, ledwo liznąłem powierzchni tej gry (...) Po 40 godzinach, zaliczyłem otwarcia dwóch z czterech postaci, i kawałek trzeciej. Czuję, że dopiero zaczynam. Kalendarz daje dużo czasu, mapa świata ciągle oferuje nowe zadania opcjonalne, a struktura zawsze podsuwa ci alternatywne opowieści z Obelisk Chamber zamiast wybrania jednej i jechania dalej (...) Nie umiem jeszcze powiedzieć, czy to ekscytujące, czy wyczerpujące"

Brzmi to jak Fire Emblem, który może obrazić bardziej konserwatywnych fanów serii hehe. Ale ja się cieszę, nie mógłbym kolejnej gry że są rycerze fantasy średniowiecza i mają te same walki co zawsze, walka za walką. To co mnie interesuje w tej serii to te wszystkie "urozmaicenia".

Opublikowano
1 godzinę temu, Daffy napisał(a):

Pierwsza gra Nintendo zbliżającą się do 90mc od Bananzy

Oceny meta i tak nie będą miarodajne bo większość zapewne nie skończy tej gry przed wypuszczeniem recki

Opublikowano
33 minuty temu, ogqozo napisał(a):

nie mógłbym kolejnej gry że są rycerze fantasy średniowiecza i mają te same walki co zawsze, walka za walką. To co mnie interesuje w tej serii to te wszystkie "urozmaicenia".

Ja mam zupełnie odwrotnie, yebac te simowe pierdoly i personowe wynaturzenia, mięso się liczy. W FE zupelnie do szczescia nie jest mi potrzebne chodzenie po miescie i zbieranie zgubionych rzeczy. Story wystarczy ze będzie pokazane w cutscence i omowione w dialogu po walce, ale cóż takie mamy czasy. Gra na pewno będzie świetna, boję się tylko ze serce nie jest tam gdzie powinno.

Opublikowano

Z filmiku skill upa równo rozłożone aktywności na walkę, eksplorację mapki i social. Dla mnie BOMBA.

Opublikowano
1 godzinę temu, voi tekku napisał(a):

Ja mam zupełnie odwrotnie, yebac te simowe pierdoly i personowe wynaturzenia, mięso się liczy. W FE zupelnie do szczescia nie jest mi potrzebne chodzenie po miescie i zbieranie zgubionych rzeczy. Story wystarczy ze będzie pokazane w cutscence i omowione w dialogu po walce, ale cóż takie mamy czasy. Gra na pewno będzie świetna, boję się tylko ze serce nie jest tam gdzie powinno.

Gra bedzie za 3 bomby, wiec sie ciesze, ze pan nintendo daje od chuja zawartosci. Co jak co, ale te flagowce od nintendo to jednak w przeliczeniu na godzine zabawy wypadają rewelacyjnie.
Pierdoły typu starfox by mogli dużo taniej dać, bo jednak 200zl za gre na 2h to troche beka.

Opublikowano

Szykuje się moloch większy od Three Houses, jeśli koleś mówi, że po 40 godzinach jest daleko od zrobienia "pierwszego aktu" każdą postacią. A brzmi to naprawdę jak po prostu wprowadzenie, tutoriale itd. Na pewno te 4 wątki nie będą jakąś kompletnie inną grą i nieco będą powtarzać się growo, ale 4 scenariusze brzmią jak kompletnie niepokrywające się opowieści, a ponadto o różnym stylu. Jeśli jakość dowiezie, to brzmi jak jRPG do grania miesiącami i latami.

Na pewno niektórzy fani FE nie tego oczekują. Gry mającej wiele z Persony, a z drugiej strony potężnej opowieści, która podobno wymaga rozpisania sobie całych map wydarzeń i postaci, by zrozumieć całe l o r e masy różnych wątków. Ale ja się podnieciłem, nie powiem.

Opublikowano

Czyli co, bo nie mam czasu przeglądać dokładnie, bedzie można przejść grę jedną postacią i poznać zakończenie cząstkowe tej postaci, niczym Octopathy, a za przejście wszystkimi dostaniemy true ending i epilog?

Ciekawe jak to rozegrają, bo jednak chyba wolę podejście z Tree Houses, które nie daje nam uczucia, że grając jednym domem przegapiliśmy wszystko.

Opublikowano

Nie, będzie można w trakcie gry przeskakiwać między scenariuszami, bez utraty progresu

Opublikowano
Teraz, Mari4n napisał(a):

Nie, będzie można w trakcie gry przeskakiwać między scenariuszami, bez utraty progresu

No ja wiem, pytanie, czy za 4 wątki w jednym przejściu będzie "dalsza część" tzn. true ending.

Opublikowano

Pewnie nie, ta druga połowa wygląda jakby była taka sama niezależnie od tego czy w pierwszej połowie grało się tylko jedną ekipą, czy wszystkimi.

Opublikowano
Teraz, Mari4n napisał(a):

Pewnie nie, ta druga połowa wygląda jakby była taka sama niezależnie od tego czy w pierwszej połowie grało się tylko jedną ekipą, czy wszystkimi.

W sumie wolałbym właśnie takie podejście, nic nie wkurza mnie bardziej niż "musisz zrobić 112% gry, by poznać prawdziwe zakończenie, inaczej dostaniesz lamerskie" :D. W Three Houses było to dobrze zrobione.

Dzięki temu granie wszystkimi, wszędzie, naraz będzie opcją, a nie potrzebą.

Opublikowano

Raczej się podoba ludziom to rozwiązanie z opcją grania wszystkich ścieżek i skakania między nimi na bieżąco, nie powiem chyba też spróbuję ale na spokojnie dwie postacie. Już raczej 100% u mnie Dietrich i Theodora.