Opublikowano piątek o 07:574 dni No grałem w demo w trybie docked i mimo tej rozdzielczości spoko. W takie gry w HH nie grywam. Zobaczymy, może się anuluje zamówienie i zmieni na S2.
Opublikowano piątek o 10:504 dni 2 godziny temu, messer33 napisał(a):No grałem w demo w trybie docked i mimo tej rozdzielczości spoko. W takie gry w HH nie grywam. Zobaczymy, może się anuluje zamówienie i zmieni na S2.W HH tylko z ciekawości sprawdziłem i to sterowanie super z kamerką, ja w zasadzie na S2 gram tylko w exy jak już, w ogóle używają go głównie dzieciaki, bo tych exów dla mnie na razie za dużo nie ma...Wziąłem preorder PC Steam, bo nie wytrzymałem, to moja dopiero pierwsza kupiona gra w tym tygodniu...^^. Szkoda, bo chciałem pudełko, ale może kiedyś kupię do kolekcji.
Opublikowano niedziela o 20:591 dzień Też pograłem na S2 i hmmm, nie jestem przekonany. Jakoś nie czuję tu aż tak klimatu horroru. Nie wiem, może po prostu duchy mnie nie ruszają? Albo jeszcze zerknę na PC na słuchawkach
Opublikowano niedziela o 21:491 dzień Krótkie demko, ale tyle by pokazać, że nie jest to wielki rimejk na miarę Capcomu - czuć od razu, że to gra z PS2, zarówno w geometrii świata, skali, jak i rozwiązaniach rozgrywki. Jest po prostu nieco ładniej (ale nie wiem, czy 100% lepiej pod względem kolorstyki, stylu...), z kamerą TPP (co nie każdemu fanowi horroru przypasi jako zmiana na dłuższą metę, wiadomo - horror jest inny ze statyczną kamerą). Te "nowoczesne uwygodnienia" są nadal nieco pociesznie koślawe, np. napada nas duch i mamy stop, pauzę i 10 statycznych plansz tutoriala ze sterowaniem... Jasne, może lepsze niż zginąć bo nie wiemy jak się steruje, ale dość zabawne. Same walki wydają się uproszczone, bo widzimy co jest grane, ale to trudno stwierdzić na przykładzie jednej, tutorialowej walki.Ciężko będzie kupić, ale zachęciło.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Poczeka się na patche. Szkoda, że zwalili jeszcze walke do tego wszystkiego.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Czyżby ktoś potwierdził moje odczucia po demku? Bo właśnie miałem wrażenie, że walka jest dużo bardziej chujowa, niż ją pamiętałem z oryginału.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Recenzje na poziomie 80% także poprawny remake, Ja i tak day1, kończę Tormented Souls 2 i zabieram się za to od razu:).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 13 godzin temu, Wredny napisał(a):Czyżby ktoś potwierdził moje odczucia po demku? Bo właśnie miałem wrażenie, że walka jest dużo bardziej chujowa, niż ją pamiętałem z oryginału.Czyli tradycja mniej więcej od trzech odsłon została podtrzymana ja pierdolę, jaki downgrade spotkał FF od czasu Mark of the Lunar Eclipse, to się nie dzieje. Mogliby zlecić kolejną część ziomkom od Tormented Souls, oni by wiedzieli jak przywrócić blask tej serii.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Josh napisał(a):Czyli tradycja mniej więcej od trzech odsłon została podtrzymana ja pierdolę, jaki downgrade spotkał FF od czasu Mark of the Lunar Eclipse, to się nie dzieje. Mogliby zlecić kolejną część ziomkom od Tormented Souls, oni by wiedzieli jak przywrócić blask tej serii.Walka jest taka ważna w tych grach? W sensie w Fatal Frame? Bo całą resztę raczej chwalą, wiadomo, że taki remake na pół gwizdka nie dostanie ocen 10/10, poza tym żadna gra z serii chyba nie była wysoko oceniana.Ja i tak jestem zajarany, że coś nowego ogram z horrorków, to jedyna chyba japońska seria, której nie znam, bo Sireny ograłem, swoją drogą tez mogliby zrimejczkować.W dniu 8.03.2026 o 22:49, ogqozo napisał(a):Krótkie demko, ale tyle by pokazać, że nie jest to wielki rimejk na miarę Capcomu - czuć od razu, że to gra z PS2, zarówno w geometrii świata, skali, jak i rozwiązaniach rozgrywki. Jest po prostu nieco ładniej (ale nie wiem, czy 100% lepiej pod względem kolorstyki, stylu...), z kamerą TPP (co nie każdemu fanowi horroru przypasi jako zmiana na dłuższą metę, wiadomo - horror jest inny ze statyczną kamerą).Te "nowoczesne uwygodnienia" są nadal nieco pociesznie koślawe, np. napada nas duch i mamy stop, pauzę i 10 statycznych plansz tutoriala ze sterowaniem... Jasne, może lepsze niż zginąć bo nie wiemy jak się steruje, ale dość zabawne. Same walki wydają się uproszczone, bo widzimy co jest grane, ale to trudno stwierdzić na przykładzie jednej, tutorialowej walki.Ciężko będzie kupić, ale zachęciło.No na szczęście to tylko tutorial, ale mogliby dać opcję wyłączenia tego od początku, może jest w sumie nie sprawdzałem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Walka jest taka ważna w tych grach? W sensie w Fatal Frame? Bo całą resztę raczej chwalą, wiadomo, że taki remake na pół gwizdka nie dostanie ocen 10/10, poza tym żadna gra z serii chyba nie była wysoko oceniana.Trochę tak. W Lunar i Maiden walczyło się bardzo dużo, zdecydowanie za dużo jak na horror stawiający nacisk na klimat, pod koniec obu tych gier już chciało mi się rzygać od ciągłych starć, zwłaszcza że różnorodność wrogów i broni jest w tej serii praktycznie zerowa przez co każda walka wygląda tak samo. Może tutaj wzorem oryginału nieco przytemperują ilość starć, to wtedy combat nie będzie już taką smutną koniecznością.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 41 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ja i tak day1Jw. Czekam mocno od pierwszej zapowiedzi, a że klimat (i oprawa w sumie też) leży mi bardzo, to gdybania po ograniu demka nie było.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Mi tam Lunar Eclipse się podobał, świetny klimat, fajne ducho bossy i muza. Wiadomo, to nie to co og trylogia, ale zawsze. Maiden of the Black Water przemilcze, bo to jakiś nieśmieszny żart.Jak pocisną patcha z wyłączeniem ziarna i ogarnięciem trochę performance na plejce to rozważę zakup, bo dwójeczka koło trójki była mega.