Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Dodajmy, że koszenie wszystkiego działa od jakiejś tam prędkości, jak wjedziesz w drzewo mając 30km/h na liczniku to drzewo wygra pojedynek.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 46 minut temu, devilbot napisał(a):Wszystko jest do skoszenia. Oprócz kwitnących wiśni bo to dziedzictwo kulturowe Japonii.Zrobili tak bo teraz lasy naprawdę są realistyczne i gęste, gdyby można było walnąć dzwona na każdym drzewie nie przejechał byś nigdzie na skróty.Jedyna słuszna decyzja designerska w tym wypadku imo.No nie wszystko, bo oprócz tych nieskaszalnych wiśni czasem trafisz na większe drzewa nie do zajebania.Ale mam wrażenie, że względem piątki te zniszczalne elementy są odrobinę bardziej pancerne.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Brakuje mi dwóch dróg do odkrycia i za cholerę nie mogę ich namierzyć. Jakieś cholerne piksele się dobrze chowają.Edit: Znalazłem :D Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez wrog
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. AI musi zostać poprawione, bo tu jakieś jaja się dzieją, do tego AI powyżej jakiegoś średniego poziomu gra jak typowi gracze Forzy w wyścigach online czyli wpierdala się w Ciebie z całą prędkością i specjalnie spycha poza trasę. Plus oczywiście pierwsze 2 auta mają nagle 2000 koni i przyczepność rodem z Formuły1, nawet jak jadą pickupem.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. A w poprzednim horizonie ai było lepsze? Ja skończyłem chyba wszystkie wyścigi w fh6 i ai oszukuje jak w większości gier wyścigowych nie ma tu nic szczególnego.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Pomijając różne bolączki, gra zajebista, wyścig z mechem top xD. To ta gra, że odpalasz w pracy i nie pracujesz.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Pierwsza rzecz jaka rzuciła mi się w oczy to właśnie oszukujące AI. W końcu obniżyłem poziom trudności, bo nie chce mi się powtarzać wyścigów i liczyć, że tym razem dogonię dwójkę z przodu albo wywalę ich za trasę.3 minuty temu, devilbot napisał(a):A w poprzednim horizonie ai było lepsze? Ja skończyłem chyba wszystkie wyścigi w fh6 i ai oszukuje jak w większości gier wyścigowych nie ma tu nic szczególnego.W sumie zawsze był problem ze znalezieniem złotego środka, bo albo było za łatwo, albo za trudno, ale w tej części na pewno coś się zmieniło. Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez wrog
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 5 minutes ago, devilbot said:A w poprzednim horizonie ai było lepsze? Ja skończyłem chyba wszystkie wyścigi w fh6 i ai oszukuje jak w większości gier wyścigowych nie ma tu nic szczególnego.Nie było lepsze, chociaż mam wrażenie, że tu dwa najlepsze boty oszukują jeszcze bardziej. Szkoda, tym bardziej, że coś tam w motorsporcie pracowali nad AI, też było głupie, ale aż tak nie oszukiwało jak tutaj.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Czy tylko ja mam problem z tym jak szerokie są te drogi? Ja rozumiem ze to gra i musi być fun, ale to wyglada przekomicznie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ale fajno sie jeździ już z 3h nabiłem a ja i wyścigi to raczej combo od wielkiego święta. W sumie mój jedyny zarzut to miejscami nie równa oprawa bo czasami to wygląda jak żyćko a czasami jak gówno, ale optymalizacja i ogólnie ilość opcji i jak je dali jest wspaniała, mam nadzieje że zrobią port na nintendo bo bym sobie pojeździł pod kołdrą a chyba nawet ten tablet to uciągnie w dobrej jakości przy takiej optymalizacji. No i dalej mimo upływających lat szkoda że twórcy trzymają sie tego klimatu dla totalnych cweli, no nie moge z tej bezjajecznej otoczki tych horizonów
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W dniu 17.05.2026 o 12:55, wojtas011 napisał(a):na którym presecie DLSS gracie? podobno warto zmienić na M, bo defaultowo forza korzysta z jakiegoś starszegoM. Zmienialem w dlss swapper.Wyeliminowało to ghosting. No i mogę teraz grać z full rt dlss balanced, bez ghostingu i noise( medium rt robi noise).
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 34 minuty temu, Pupcio napisał(a):szkoda że twórcy trzymają sie tego klimatu dla totalnych cweli, no nie moge z tej bezjajecznej otoczki tych horizonówTu i tak tego prawie nie ma w porównaniu z fh5. Tam wyciszyłem całkiem mowę i patrzyłem na gestykulujące kukły.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 41 minut temu, Pupcio napisał(a):No i dalej mimo upływających lat szkoda że twórcy trzymają sie tego klimatu dla totalnych cweli, no nie moge z tej bezjajecznej otoczki tych horizonówTutaj przynajmniej tyle dobrze, że jak sobie walą na krzyżaka w dialogach to do jakichś aut, a nie do gracza który samym istnieniem zaszczycił wszystkich do tego stopnia, że każdy chce mu się rzucić do pucowania butów.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, Pupcio napisał(a):bo bym sobie pojeździł pod kołdrąoo to ja już dzisiaj wieczorkiem, pozdrawiam
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Bardzo pozytywnym zaskoczeniem jest możliwość wyboru zaimków onu/jenu. Aparaty i protezy bardzo fajne. Szkoda tylko, że nie można mieć protez wszystkich czterech kończyn na raz. Trochę wybija mnie to z immersji i nie czuje się w pełni reprezentowano przez postać kierowcy. Samochody i ulice jak to w grach, mogą być
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 godziny temu, Pupcio napisał(a):W sumie mój jedyny zarzut to miejscami nie równa oprawa bo czasami to wygląda jak żyćko a czasami jak gównoCiekawe czym to jest spowodowane, bo u mnie na Xboksie wygląda jak żyćko zawsze :rozkminka:
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Tak, wszyscy wiedzieliśmy na twoich screenach. Żyćko roziego be like
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przeciez jak jest pochmurnie w żyćku to też jest brzydko i surowo.
Opublikowano 35 minut temu35 min Odpaliłem. Za dużo nie napisze, bo nie mam co. Na chwilę obecną opening z 2 nie został przebity, utwory z 3 i 4 na starcie również. Miałki i żaden kawałek nie został ze mną. Tyle co do openingu.