Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Oby ten Frame czy jak temu ViaRu na imię otworzył drogę do SD na ARM żeby były też małe warianty. Tak, wiem, powtarzam się. Malutki SD składany, 6 cali jak AYN Thor który chodzi te 3h na baterii i na którym zagramy w to samo co na SD? Take my money.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 34 minuty temu, Bzduras napisał(a):Z tego HL3 które nie istnieje nikt nie zrobi ekskluziwa na Steam Machine, bo to jest po prostu pecet. Tam nie ma ani jednej "ekskluzywnej gry", to pojęcie nie istnieje w świecie konkuterków.jakiś Half Life raczej istnieje, pytanie co oni tam dłubią.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Uwierzę jak zobaczę, pewnie reveal będzie na TGA zaraz po Bloodborne Remastered i MGS Remake od Bluepoint
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Pewnie jakiś nowy spin off jak Alyx pod kątem VR-u. Czymś trzeba będzie napędzić sprzedaż nowych gogli.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jak te gogle na maxa puszcza Alyx i mody VR REmakow to mocno wezme pod uwage zakup kompletu wszystkich rzeczy jakie pokazali. Wszystko oczywiscie jeszcze bedzie zalezec od ceny. Nie wiem czy chce zaplacic wiecej niz 2k za takie okulary. Na Steam jest sporo modow albo po prostu gierek VR wiec w przeciwienstwie do PSVR2 nie ma sie co martwic o ilosc gierek.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 31 minut temu, Mejm napisał(a):Mam jakies przeczucie, ze oni je.bna HL3 na vr i jeszcze zrobia z tego exlusiva na sm wiec cena na 400 donkach sie nie zatrzyma. A i tak zejdzie wszystko xDTechnicznie pewnie da się to zrobić ale strasznie by to było dziwne bo przecież wszystkie pecety korzystają z tego samego steama. Gdybym był Gabenem i chciał sprzedać jak najwięcej tych maszynek to bym dał każdemu kto kupi kod do wczesnej wersji HL3 a reszta mogła by zagrać za miesiąc. Albo coś zamiast kodu, żeby nie latały po sklepach z kluczami.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 20 minutes ago, NemoKOF said:Oby ten Frame czy jak temu ViaRu na imię otworzył drogę do SD na ARM żeby były też małe warianty. Tak, wiem, powtarzam się. Malutki SD składany, 6 cali jak AYN Thor który chodzi te 3h na baterii i na którym zagramy w to samo co na SD? Take my money.Na 6 cali to mogę co najwyżej pograć w grę z PSX, nic nowszego.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Na 6 cali to mogę co najwyżej pograć w grę z PSX, nic nowszego.Wydaje Ci sie, Vita pokazala ze zajebiscie gierki wygladaja na malym ekranie - 3DS tez nie mial 7 cali. Wszystko wspaniale i wygodnie bylo grane.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ogrywać God-Life 3 na takim słabym sprzęcie po raz pierwszy? xd No bez jaj, pierwsze wrażenie jest tylko jedno i oni sami nie chcieliby tego podać w ten sposób. Sama gra może być przypisana do sprzętu, co przecież taki MS już robił, no ale dajcie spokój, to nie Sony, MS, czy Nintendo, żeby się tak upadlać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 minute ago, pawelgr5 said:Wydaje Ci sie, Vita pokazala ze zajebiscie gierki wygladaja na malym ekranie - 3DS tez nie mial 7 cali. Wszystko wspaniale i wygodnie bylo grane.No kiedyś grałem też na PSP i robiło to wrażenie, ale teraz wolę większe ekrany. Czasem gram też na Anbernicu z 3.5 cala ale w gierki z GBA, czasem PSX ale robię to z pewną świadomością by wzmocnić efekt dawnych czasów. We współczesne gry bym na małym ekranie już nie chciał grać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Obecnie najwięcej gram na SD Lite z wymienionym ekranem na OLED. Tak kapkę za mały ale nie jest źle, zamiast 5.5 wolałbym 6 cali. Obecnie ogrywam sobie Stray - bardzo przyjemne doświadczenie. Natomiast piszę to w kontekście wydania maszynki mieszczącej się do kieszeni. Ze względu na temperatury i pobór prądu ARM byłby super do indyków nawet i staroci, których po prostu nie ma na nic poza PC
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 godziny temu, NemoKOF napisał(a):Obecnie najwięcej gram na SD Lite z wymienionym ekranem na OLED. Tak kapkę za mały ale nie jest źle, zamiast 5.5 wolałbym 6 cali. Obecnie ogrywam sobie Stray - bardzo przyjemne doświadczenie. Natomiast piszę to w kontekście wydania maszynki mieszczącej się do kieszeni. Ze względu na temperatury i pobór prądu ARM byłby super do indyków nawet i staroci, których po prostu nie ma na nic poza PCNigdy się tego nie doczekasz bo większość użytkowników chce wygodnego chwytu i dużego ekranu i mają gdzieś czy to się zmieści do kieszeni czy nie. A do dużego sprzętu wsadzisz i więsze chłodzenie i baterię. Składane komputerki są fajne ale na dłuższe sesje niewygodne.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciekawe czy ta obudowa z ekranem e-ink będzie w normalnej sprzedaży bo ciekawie to wygląda. Kurde, nie wiem po co by mi był taki Steam Machine, ale jakoś nie potrafię przestać o nim myśleć.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minute ago, pawelgr5 said:Ja liczę na to ze sporo tych przednich paneli trafi do sprzedaży.Właśnie czytałem, że Valve udostępni dane ułatwiające produkcję paneli a nawet własny wydruk na drukarce 3D.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Apropo ceny to należy pamiętać, że dość wydajny mac mini kosztuje jakieś 2500 więc to nie będzie droższe.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wpakowane GPU to najprawdopodobniej Radeon RX 7600M czyli okolice RX6600 lub RTXa 2070 (wcześniej wspomniany 4060 jest o klasę mocniejszy). Jeszcze parę miesięcy temu miałem RXa 6600 i do gierek crossgen był ok bo odpalał gry w jakości PS4 Pro w 60 FPSach. Oczywiście jak to w przypadku starszych Radeonów Ray Tracing czy Lumen kosiły wydajność o połowę.Wszystko zależy od ceny bo nie oszukujmy się za jakieś dwa lata (po premierze next genów) to będzie sprzęt mocno przestarzały.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Nigdy się tego nie doczekasz bo większość użytkowników chce wygodnego chwytu i dużego ekranu i mają gdzieś czy to się zmieści do kieszeni czy nie.A do dużego sprzętu wsadzisz i więsze chłodzenie i baterię.Składane komputerki są fajne ale na dłuższe sesje niewygodne.Nie niszcz moich marzeń! Nie mów mi jak mam żyć!Do indyka nie potrzebuję super wygodnego urządzenia, ogrywam rzeczy na 3DS i żyję.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Fajny system, może nie dla mnie bo mam Xbox pady pod PC, Legion Go i Quest 2 a przy TV to bajki najwięcej są oglądaneJak sie gra juz tylko na Steam (tak jak ja) albo się zamierza budować tylko Steam kolekcje to ten sprzęt na pewno da fajne doświadczenie.
Opublikowano 42 minuty temu42 min Fajny ten nowy Gabe's Box.Śledzę info jednym okiem i w sumie wszystko będzie się sprowadzać do ceny. Jeśli ta nie okaże się wygórowana, to chętnie zakupię maszynkę jako dodatkowego/rezerwowego PC. Nie mam obecnie głowy do składania sobie mocarnego kompa do kilku gier, w które i tak nie mam czasu/ochoty grać, więc nawet jeśli wydajnościowo nie będzie tu jakichś rewelacji, to myślę dla mnie taki sprzęt może okazać się wystarczający. Dual boot z Windowsem i Linuxem na pewno by wjechał i jeśli faktycznie sprzęcik jest cichy, to może być to właśnie to, czego szukam. No ale poczekam na więcej info i przede wszystkim cenę. Sam koncept jak najbardziej do mnie przemawia.