Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ale tego Portable Opsa z PSP"ka to mogli tez dorzucić do kompletu i byla by magiczna liczba. Z drugiej strony trzeba sie cieszyć bo w kocu MGS4 opuścił swoja matkę jaką była konsola PS3. W końcu im sie udało. Brawo!
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciekawe jak będzie z optymalizacją. Vol. 1 to był potworek na premierę.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. No troche tak jakby cala para poszla w port MGS4. Gdzie AC!Dy? Stawiam ze na premiere bedzie kupa z wydajnoscia czwroki. Kiedys sie wezmie do kolekcji.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 minut temu, Shankor napisał(a):Ciekawe jak będzie z optymalizacją. Vol. 1 to był potworek na premierę.Jest postaranko, na Switchu 2 podniesiona rozdziałka i 60 fps.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Osobiscie to mnie bardziej interesuje PW który średnio wyglądał w remasterze na PS360. Chciałbym aby dodali tu jakieś wodotryski skoro maja byc tylko 2 gry
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Niedawno kończyłem MGS4 na PS3 ale po cichu liczyłem, że będzie w VOL.2.Mimo mieszanych opinii szkoda, że MGS TS utknął na GC bo tak by można było ograć na jednym sprzęcie. Chyba, że zrobią jednak ten remake jedynki.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. PW to chyba chamski port z HD collection więc nie spodziewałbym się wodotrysków. Jednak sam się chyle ku PW. Klimat, muzyczka w bazie i zbieranie tych gamoni zawsze mi sprawiało to radość. Ghost babel biorę bez zastanowienia. Mam nadzieje, że będzie w kolekcji z PW właśnie tak jak MG1 MG2 były w kolekcji z MGS1.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. MG4: mimo wyższej rozdzielczości, lepszych tekstur i 60 fps, to jednak oryginał PS3 ma lepszy klimat dzięki oświetleniu, które w remasterze jak widać zostało mocno stonowane. No ale to mogą poprawić w updateach.Mnie najbardziej interesuje czy pozbędą się tych loadingów na przestrzeni każdego z chapterów ? To strasznie rozbija flow gry (przede wszystkim ucieczki i pościgi) i naprawa tego byłaby ogromnym plusem... Ale szczerze... to wątpię... Konami to leniwe żółte pyzy.MGS1 vol.1 - opcja hi-res mega plus.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wiele gier podpiętych pod oled na PS3 zyskało właśnie na lepszym oświetleniu, które w remasterach są wycinane z powodów wydajnościowych. Taki batman arkham city na PS3 wygląda bardziej klimatycznie niż te bieda port na ps4.Tutaj widać dym też zabrali z niektórych scen, który również robił klimat, a pewnie przeszkadzał przy optymalizacji.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Peace Walker to bedzie taka sama sytuacja jak 2 i 3 HD. Niczego wiecej bym sie nie spodziewal. Malo gier. Nie ma AC!Dow, nie ma Twin Snakes (prawa do IP nie maja znaczenia - dzisiaj jak odpowiednie pieniadze sa grane to zawsze mozna sie dogadac). Nie kupie tej kolekcji day 1 na pewno.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Tak jak myślałem - w wielu scenach old schoolowy dym został zastąpiony pierdnięciami z tej naszej GIGA nowej generacji, która nie potrafi poprawnie generować dymu bez rozpieprzania optymalizacji i zapewne dropów fpsów poprzez inne oświetlenie.Ja tego nie tykam i polecam wersje PS3, która jak widać ma lepsze światło i gra przez to ma specyficzny klimat.To samo było z batmanem jak już wspomniałem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, mrynk napisał(a):Mnie najbardziej interesuje czy pozbędą się tych loadingów na przestrzeni każdego z chapterów ? To strasznie rozbija flow gry (przede wszystkim ucieczki i pościgi) i naprawa tego byłaby ogromnym plusem... Ale szczerze... to wątpię... Konami to leniwe żółte pyzy.ale to mogliby jakoś zrobić żeby zostało
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dokładnie, kupujcie antyczną konsolę z drugiej ręki i grajcie w 720p/latających 30 klatkach bo światełko w kilku scenach jest lepsze. Ten ofi to jednak fachowiec jest
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 13 minut temu, GearsUp napisał(a):ale to mogliby jakoś zrobić żeby zostało"Snejk loading" przed nowym rozdziałem jak najbardziej OK. Tylko żeby same rozdziały nie były juz poszatkowane na kawałki - przechodzisz kawałek mapy-loading itd.Echh... pomarzyć można
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. NARESZCIE Konami siadaj mi na morde, bo ostatnie latka to jest taki comeback.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 29 minut temu, Bzduras napisał(a):Dokładnie, kupujcie antyczną konsolę z drugiej ręki i grajcie w 720p/latających 30 klatkach bo światełko w kilku scenach jest lepsze. Ten ofi to jednak fachowiec jestTo nie chodzi o jedno światełko tylko cała gra wygląda inaczej. W tych grach na starych technologiach był lepszy design tych tekstur mimo, ze wiele rozmazanych tekstur było ukrywane oświetleniem.Dym również inaczej wyglądal, było go więcej i mimo, że ps3 równiez się dławiła przy wybuchach w middle east to robiło to klimat. Tutaj pewnie to będzie wycięte by zachować optymalizacje.Ja po prostu tego nie kupuje by kastrować gry z ich oryginalnego sznytu. Ten kto nie grał to śmiało może kupować tą kolekcje, bo nie będą prawdopodobnie mu przeszkadzać takie niuanse.MGS4 i PW to gry, które trzeba znać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Fajnie, ale zawartościowo to bieda w tej kolekcji vol. 2. Brakuje ac!d 1 i 2 i portable opsa by miec wszystko na jednej konsoli.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, oFi napisał(a):To nie chodzi o jedno światełko tylko cała gra wygląda inaczej. W tych grach na starych technologiach był lepszy design tych tekstur mimo, ze wiele rozmazanych tekstur było ukrywane oświetleniem.Dym również inaczej wyglądal, było go więcej i mimo, że ps3 równiez się dławiła przy wybuchach w middle east to robiło to klimat. Tutaj pewnie to będzie wycięte by zachować optymalizacje.Ja po prostu tego nie kupuje by kastrować gry z ich oryginalnego sznytu. Ten kto nie grał to śmiało może kupować tą kolekcje, bo nie będą prawdopodobnie mu przeszkadzać takie niuanse.MGS4 i PW to gry, które trzeba znać.No nie wiem Andrzeju, przeszedłem MGS4 na emulatorze i zmiana rozdziałki z 720p na 1440p również trochę ugłaskało oświetlenie, a jednak całość prezentowała się przynajmniej o klasę lepiej dzięki rozdziałce. Jeśli chcesz grać na PS3 to droga wolna, dla mnie to co zobaczyłem jest zdecydowanie winem w porównaniu do oryginału i o żadnym "odzieraniu ze sznytu" nie ma mowy.A Batmany były robione na innym silniku niż oryginały jakby co, to, że WB zjebało sprawę w takim stopniu w jakim to zrobili to już tylko i wyłącznie ich wina.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 20 minut temu, Bzduras napisał(a):No nie wiem Andrzeju, przeszedłem MGS4 na emulatorze i zmiana rozdziałki z 720p na 1440p również trochę ugłaskało oświetlenie, a jednak całość prezentowała się przynajmniej o klasę lepiej dzięki rozdziałce. Jeśli chcesz grać na PS3 to droga wolna, dla mnie to co zobaczyłem jest zdecydowanie winem w porównaniu do oryginału i o żadnym "odzieraniu ze sznytu" nie ma mowy.A Batmany były robione na innym silniku niż oryginały jakby co, to, że WB zjebało sprawę w takim stopniu w jakim to zrobili to już tylko i wyłącznie ich wina.Jasiu ale ja tylko mówie jakie mam odczucia nt. tej wersji. Grałem na emu i wydaje mi się, że tam to lepiej wyglądalo niż to co pokazało konami, bo developerzy nie kombinowali za bardzo z efektami. Z tymi wszystkimi remajsterami problem polega na tym, ze trzeba to odpalić natywnie na konsoli. Youtube zaniża odczucia więc czekam na pierwsze opinie ludzi, którzy zjedli zęby jak ja na MGS4 i znają każdą scenę na pamięć.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No i super, już wiemy - wykastrowany z tożsamości port, złapaliśmy za pierwszym razem jak napisałeś. A jak chcesz czekać na opinie innych to czekaj, ja tam pierdolę jednego z drugim cześkiem i sam sobie sprawdzę
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Widzę że pewne rzeczy się nie zmieniają. Konami może nawet nasrać na podłogę a przyjdą tacy co zjedzą i jeszcze podziękują.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 34 minuty temu, Soban napisał(a):Fajnie, ale zawartościowo to bieda w tej kolekcji vol. 2. Brakuje ac!d 1 i 2 i portable opsa by miec wszystko na jednej konsoli.Śmierdzi volumem 3 z V + te pierdoły.Nie sądziłem że zrobią taki numer. Ale mi w sumie wisi, V wygląda przepięknie i nic nie potrzebuje, a 4 i PW jak najbardziej.Oczywiście za 100 zł.