Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol.2

Featured Replies

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 347
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Peace Walker to bedzie taka sama sytuacja jak 2 i 3 HD. Niczego wiecej bym sie nie spodziewal. Malo gier. Nie ma AC!Dow, nie ma Twin Snakes (prawa do IP nie maja znaczenia - dzisiaj jak odpowiednie pi

• Widzę że pewne rzeczy się nie zmieniają. Konami może nawet nasrać na podłogę a przyjdą tacy co zjedzą i jeszcze podziękują.

• Śmierdzi volumem 3 z V + te pierdoły. Nie sądziłem że zrobią taki numer. Ale mi w sumie wisi, V wygląda przepięknie i nic nie potrzebuje, a 4 i PW jak najbardziej. Oczywiście za 100 zł.

Opublikowano

Ale tego Portable Opsa z PSP"ka to mogli tez dorzucić do kompletu i byla by magiczna liczba. Z drugiej strony trzeba sie cieszyć bo w kocu MGS4 opuścił swoja matkę jaką była konsola PS3. W końcu im sie udało. Brawo!

Opublikowano

No troche tak jakby cala para poszla w port MGS4. Gdzie AC!Dy? Stawiam ze na premiere bedzie kupa z wydajnoscia czwroki. Kiedys sie wezmie do kolekcji.

Opublikowano
6 minut temu, Shankor napisał(a):

Ciekawe jak będzie z optymalizacją. Vol. 1 to był potworek na premierę.

Jest postaranko, na Switchu 2 podniesiona rozdziałka i 60 fps.

Opublikowano

Osobiscie to mnie bardziej interesuje PW który średnio wyglądał w remasterze na PS360. Chciałbym aby dodali tu jakieś wodotryski skoro maja byc tylko 2 gry whyyy

Opublikowano

Niedawno kończyłem MGS4 na PS3 ale po cichu liczyłem, że będzie w VOL.2.

Mimo mieszanych opinii szkoda, że MGS TS utknął na GC bo tak by można było ograć na jednym sprzęcie.

Chyba, że zrobią jednak ten remake jedynki.

Opublikowano

PW to chyba chamski port z HD collection więc nie spodziewałbym się wodotrysków. Jednak sam się chyle ku PW. Klimat, muzyczka w bazie i zbieranie tych gamoni zawsze mi sprawiało to radość.

Ghost babel biorę bez zastanowienia. Mam nadzieje, że będzie w kolekcji z PW właśnie tak jak MG1 MG2 były w kolekcji z MGS1.

Opublikowano

MG4: mimo wyższej rozdzielczości, lepszych tekstur i 60 fps, to jednak oryginał PS3 ma lepszy klimat dzięki oświetleniu, które w remasterze jak widać zostało mocno stonowane. No ale to mogą poprawić w updateach.

Mnie najbardziej interesuje czy pozbędą się tych loadingów na przestrzeni każdego z chapterów ? To strasznie rozbija flow gry (przede wszystkim ucieczki i pościgi) i naprawa tego byłaby ogromnym plusem... Ale szczerze... to wątpię... Konami to leniwe żółte pyzy.

MGS1 vol.1 - opcja hi-res mega plus.

Opublikowano

Wiele gier podpiętych pod oled na PS3 zyskało właśnie na lepszym oświetleniu, które w remasterach są wycinane z powodów wydajnościowych. Taki batman arkham city na PS3 wygląda bardziej klimatycznie niż te bieda port na ps4.

Tutaj widać dym też zabrali z niektórych scen, który również robił klimat, a pewnie przeszkadzał przy optymalizacji.

Opublikowano

Peace Walker to bedzie taka sama sytuacja jak 2 i 3 HD. Niczego wiecej bym sie nie spodziewal. Malo gier. Nie ma AC!Dow, nie ma Twin Snakes (prawa do IP nie maja znaczenia - dzisiaj jak odpowiednie pieniadze sa grane to zawsze mozna sie dogadac). Nie kupie tej kolekcji day 1 na pewno.

Opublikowano

Tak jak myślałem - w wielu scenach old schoolowy dym został zastąpiony pierdnięciami z tej naszej GIGA nowej generacji, która nie potrafi poprawnie generować dymu bez rozpieprzania optymalizacji i zapewne dropów fpsów poprzez inne oświetlenie.

Ja tego nie tykam i polecam wersje PS3, która jak widać ma lepsze światło i gra przez to ma specyficzny klimat.

To samo było z batmanem jak już wspomniałem.

Opublikowano
Godzinę temu, mrynk napisał(a):

Mnie najbardziej interesuje czy pozbędą się tych loadingów na przestrzeni każdego z chapterów ? To strasznie rozbija flow gry (przede wszystkim ucieczki i pościgi) i naprawa tego byłaby ogromnym plusem... Ale szczerze... to wątpię... Konami to leniwe żółte pyzy.

ale to mogliby jakoś zrobić żeby zostało

Opublikowano

Dokładnie, kupujcie antyczną konsolę z drugiej ręki i grajcie w 720p/latających 30 klatkach bo światełko w kilku scenach jest lepsze. Ten ofi to jednak fachowiec jest

Opublikowano
13 minut temu, GearsUp napisał(a):

ale to mogliby jakoś zrobić żeby zostało

"Snejk loading" przed nowym rozdziałem jak najbardziej OK. Tylko żeby same rozdziały nie były juz poszatkowane na kawałki - przechodzisz kawałek mapy-loading itd.

Echh... pomarzyć można /

Opublikowano

NARESZCIE banderas Konami siadaj mi na morde, bo ostatnie latka to jest taki comeback.

Opublikowano
29 minut temu, Bzduras napisał(a):

Dokładnie, kupujcie antyczną konsolę z drugiej ręki i grajcie w 720p/latających 30 klatkach bo światełko w kilku scenach jest lepsze. Ten ofi to jednak fachowiec jest

To nie chodzi o jedno światełko tylko cała gra wygląda inaczej. W tych grach na starych technologiach był lepszy design tych tekstur mimo, ze wiele rozmazanych tekstur było ukrywane oświetleniem.

Dym również inaczej wyglądal, było go więcej i mimo, że ps3 równiez się dławiła przy wybuchach w middle east to robiło to klimat. Tutaj pewnie to będzie wycięte by zachować optymalizacje.

Ja po prostu tego nie kupuje by kastrować gry z ich oryginalnego sznytu.
Ten kto nie grał to śmiało może kupować tą kolekcje, bo nie będą prawdopodobnie mu przeszkadzać takie niuanse.

MGS4 i PW to gry, które trzeba znać.

Opublikowano

Fajnie, ale zawartościowo to bieda w tej kolekcji vol. 2. Brakuje ac!d 1 i 2 i portable opsa by miec wszystko na jednej konsoli.

Opublikowano
1 minutę temu, oFi napisał(a):

To nie chodzi o jedno światełko tylko cała gra wygląda inaczej. W tych grach na starych technologiach był lepszy design tych tekstur mimo, ze wiele rozmazanych tekstur było ukrywane oświetleniem.

Dym również inaczej wyglądal, było go więcej i mimo, że ps3 równiez się dławiła przy wybuchach w middle east to robiło to klimat. Tutaj pewnie to będzie wycięte by zachować optymalizacje.

Ja po prostu tego nie kupuje by kastrować gry z ich oryginalnego sznytu.
Ten kto nie grał to śmiało może kupować tą kolekcje, bo nie będą prawdopodobnie mu przeszkadzać takie niuanse.

MGS4 i PW to gry, które trzeba znać.

No nie wiem Andrzeju, przeszedłem MGS4 na emulatorze i zmiana rozdziałki z 720p na 1440p również trochę ugłaskało oświetlenie, a jednak całość prezentowała się przynajmniej o klasę lepiej dzięki rozdziałce. Jeśli chcesz grać na PS3 to droga wolna, dla mnie to co zobaczyłem jest zdecydowanie winem w porównaniu do oryginału i o żadnym "odzieraniu ze sznytu" nie ma mowy.

A Batmany były robione na innym silniku niż oryginały jakby co, to, że WB zjebało sprawę w takim stopniu w jakim to zrobili to już tylko i wyłącznie ich wina.

Opublikowano
20 minut temu, Bzduras napisał(a):

No nie wiem Andrzeju, przeszedłem MGS4 na emulatorze i zmiana rozdziałki z 720p na 1440p również trochę ugłaskało oświetlenie, a jednak całość prezentowała się przynajmniej o klasę lepiej dzięki rozdziałce. Jeśli chcesz grać na PS3 to droga wolna, dla mnie to co zobaczyłem jest zdecydowanie winem w porównaniu do oryginału i o żadnym "odzieraniu ze sznytu" nie ma mowy.

A Batmany były robione na innym silniku niż oryginały jakby co, to, że WB zjebało sprawę w takim stopniu w jakim to zrobili to już tylko i wyłącznie ich wina.

Jasiu ale ja tylko mówie jakie mam odczucia nt. tej wersji. Grałem na emu i wydaje mi się, że tam to lepiej wyglądalo niż to co pokazało konami, bo developerzy nie kombinowali za bardzo z efektami. Z tymi wszystkimi remajsterami problem polega na tym, ze trzeba to odpalić natywnie na konsoli. Youtube zaniża odczucia więc czekam na pierwsze opinie ludzi, którzy zjedli zęby jak ja na MGS4 i znają każdą scenę na pamięć.

Opublikowano

No i super, już wiemy - wykastrowany z tożsamości port, złapaliśmy za pierwszym razem jak napisałeś. A jak chcesz czekać na opinie innych to czekaj, ja tam pierdolę jednego z drugim cześkiem i sam sobie sprawdzę banderas

Opublikowano

Widzę że pewne rzeczy się nie zmieniają. Konami może nawet nasrać na podłogę a przyjdą tacy co zjedzą i jeszcze podziękują. kekw

Opublikowano
34 minuty temu, Soban napisał(a):

Fajnie, ale zawartościowo to bieda w tej kolekcji vol. 2. Brakuje ac!d 1 i 2 i portable opsa by miec wszystko na jednej konsoli.

Śmierdzi volumem 3 z V + te pierdoły.

Nie sądziłem że zrobią taki numer. Ale mi w sumie wisi, V wygląda przepięknie i nic nie potrzebuje, a 4 i PW jak najbardziej.

Oczywiście za 100 zł.