Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Jeśli jeszcze Persony się jutro potwierdzą to 2027 będzie oficjalnie rokiem jrpgów
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Cieszy tan Zack na plakacie, jakieś ploty czytałem, że ma być grywalny z Aerith.Jak pierwsza część wychodziła, to finał wydawał się taki odległy, a to już zarazJak bedzie limitka z trylogią to wjezdzam.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Aerith na 100% będzie grywalna, prawdopodobnie w alternatywnej linii czasowej będzie party Aerith/Cloud/Zack, a potem będzie convergence.1) the rainbow2) 2 REVELATION words merge into one3) when the rainbow is gone, all words/worlds are reunitedTe materiały na trailerze są bardzo starannie wybrane, żeby jej nie było widać. Np ten screen z jobami, tam game time pokazuje coś koło 60h, a postaci mają ledwo po 1 jobie i jakieś liche czary, lista postaci po lewej jest taka, że akurat brakuje 1 miejsca na ostatnią postać :). Także na razie chodziło głównie o pokazanie systemów, cała reszta to taki chaos podobnie z resztą jak w poprzednich częściach.OG portrety przeniesione na nowy styl, zajebysty smaczek Edytowane 22 godziny temu22 godz. przez smoo
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor W trailerze zastanawiałem się kto pod koniec kieruje słowa do Clouda i teraz doczytałem, że jest nowy aktor głosowy Sepha no i niezbyt mi on pasuje
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Sephiroth to i tak według mnie najsłabsze ogniwo tych rimejków. Pojawia się co chwila i za każdym razem dostaje wpierdol, a na końcu ucieka z uśmieszkiem "haha, wszystko zgodnie z planem!". Zero tajemniczości i grozy znanej z oryginału. Zrobili z kultowego złola atrakcję w cyrku, więc akurat zmiana aktora głosowego mi średnio przeszkadza. Najważniejsze, że Cloud z ekipą bez żadnych zmian, bo tu już innych głosów sobie nie wyobrażam, są idealnie dobrani.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. O Jezusku, czekam z niecierpliwością , w końcu drużyna w komplecie, lot Highwindem gdzie się chce, Weapony, a ten system FITS też robi robotę (inne stroje i skille). Oby premiera była już w marcu 2027, praktycznie 3 lata po Rebirth Może też Square ogarnęło PS5 i UE, więc liczę, że tryb Performance będzie się lepiej prezentował niż w Rebirth. xD
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Autor Niesamowite jaka jest różnica w zainteresowaniu między obiema grami. Square to niech lepiej odkopie Parasite Eve bo Finale już mało kogo interesują.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Niesamowite jak to się zaczęłoCzłowiek wtedy myślał że umrze zanim wyjdzie cała trylogia, i że pewnie nie zmieszczą się z kompletem na ps4.No to drugie to prawda, ale niedługo zakończą trylogię, a my żyjemy ;]Chętnie przyjmę remake'a FF8, nawet w 3 częściach, dożyję ;]To uwielbiam oglądac co parę miesiecy , piękny moment w historii gier
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. No niestety rozbijanie tego na 3 części, w tym ograniczanie pierwszych dwóch przez dłuższy czas do platform playstation ma swoją cenę. Nie wspominając o fakcie, że Final Fantasy po prostu nie jest już taką potęgą jrpgową co kiedyś. Podejrzewam, że w przyszłym roku Persona 6 pod względem sprzedaży i nagród zje fajnala na śniadanie. A szkoda, bo trylogia rimejków to najlepsze co wyszło od Square od wielu lat. Widać ambicję i masę serca włożoną w ten projekt.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Więcej by mówiło zsumować wszystkie źródła, bo ludzie nawet nie patrzą kto postuje, a jak połowa kliknie tu, połowa tam, to, no tak, będzie mniej wyświetleń jednego video. To samo wideo ma 700 tys. na kanale Square Enix, 500 tys. na kanale Final Fantasy... Oczywiście Resident to dziś popularniejsza seria, nie jest to nic nowego. Revelation pewnie powtórzy te 5 mln sprzedanych sztuk na start, a Veronica pewnie te 10 mln, jak poprzednie produkcje danego typu, pi razy oko. Mało kto zagra w Revelation, kto olał poprzednie części, ale też i Veronica pewnie nie będzie dla zbyt wielu pierwszym Residentem, gdy oferta już teraz jest tak bogata. Ale gigantyczna sprzedaż takiego solidniaka jak remake RE3 mówi wiele, ta seria jest jedną z największych złotych kur singlowego AAA obecnie, bez dwóch zdań.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. "Niektórzy mówili, że jest "za dużo minigierek, ale osobiście, NIE MAM ZAMIARU ZMNIEJSZAĆ LICZBY MINIGIEREK W SERII FF7 REMAKE. To dlatego, że FF7 oryginał ma wiele minigierek, i fani cenią tę różnorodność"Będą jednak bardziej opcjonalne, nagrody za minigierki będą raczej powierzchowne (używa dosłownie słów "character skins") i minihejterzy nie będą się musieli martwić, że jak nie zrobią jej na złoto, to nie dostaną levela postaci albo trofeum.Ponadto będzie opcja trudności easy w minigierkach, a także pominięcia ich.