Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nintendo 64 Extreme - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 29,99 zł wystartuje 16 lipca ok. godziny 20:00 i potrwa do 6 września. Od 7 września regularna cena 34,99 zł. Premiera wydania zaplanowana na 18 września.Zamówienia - start od 16 lipca od ok. 20:00Zamów w naszym sklepie - link w dniu startu przedsprzedażyZamów na Allegro - link w dniu startu przedsprzedażyDostępne okładki:Banjo-KazooieDonkey Kong 64GoldenEye 007Perfect DarkSuper Mario 64The Legend of Zelda: Ocarina of Timelimitowana (400 egz.)W latach 90. w Polsce rządził Szarak, a potężne, 64-bitowe monstrum z Kioto było dla większości z nas mitycznym, nieosiągalnym luksusem. Synonimem bogactwa, owocem zakazanym i sprzętem, o którym czytało się z wypiekami na twarzy w kultowych pismach, marząc, by chociaż raz dotknąć tego kosmicznego, trzyrogatego kontrolera. Czas na sentymentalną podróż do ery, gdy gry pakowano w dumne kartridże, a piksele miały swój niepowtarzalny, rozmyty urok.Oddajemy w Wasze ręce potężne, liczące aż 132 strony wydanie specjalne – Nintendo 64 Extreme! To nie jest zwyczajny powrót do przeszłości. To bezkompromisowa, naładowana unikalną wiedzą i nostalgią encyklopedia sprzętu, który zdefiniował trójwymiarowy gaming. Nad treścią pracowała absolutna elita ekstrimowych piór. Swoje unikalne wspomnienia, sekrety i potężną dawkę klimatu z lat 1996–2001 spisali dla Was zgredziole z Majkiem na czele: Roger, Ural, Dżujo, Konsolite, Graba, Piechota, a ramię w ramię z nimi stanęli niezawodni współpracownicy Muszyn, Cypher, Aysnel, Kubica, Casper, Pisarion 3000, Rozkminator oraz Kuba Słonka.Co znajdziecie na 132 stronach przepełnionych 64-bitowym Transprotem?blisko 60 mięsistych recenzji – prześwietlamy najciekawsze, najważniejsze i najbardziej kultowe gry z biblioteki N64 jak Super Mario 64, Perfect Dark, The Legend of Zelda Ocarina of Time czy Conker's Bad Fur Day i wiele innych.kanapowe wojny i polska rzeczywistość – w felietonach „Pogoda dla bogaczy” oraz „Ciężki kawałek chleba w Polsce” bez owijania w bawełnę wspominamy, dlaczego ta konsola miała u nas pod górkę. Wracamy też do czasów, gdy tryb „4 graczy, 1 konsola” na jednym podzielonym ekranie był ziszczeniem marzeń każdego podwórka.ciemna strona Pokémanii – w tekście „Złap je wszystkie i nabaw się cukrzycy” rozliczamy słynne promocje z rogalikami, w których można było wygrać legendarne N64 z Pikachu. Spoiler: finał tej historii wcale nie był wesoły.bany, mity i sprzętowe porażki – rozbieramy na części legendarnego „trójzęba” (czyli kontroler, który do dziś budzi skrajne emocje), badamy tajemnicę „Podwójnego D” (64DD - nie mylić z biustem!) oraz przyglądamy się napędowi CD64, bo przecież N64 miało napęd, ale nie od Nintendo.nieznane oblicza konsoli – zabierzemy Was w podróż śladami automatowego „Aleck 64”, zbadamy unikalne wersje konsoli z Chin i Korei („N64 na obczyźnie”) oraz sprawdzimy, dlaczego maszyna „przegrała na własnej arenie”, tracąc koronę w samej Japonii.scena domowa, emulacja i zakazany owoc – opowiemy w „Nintendont” o grach, które nigdy oficjalnie nie wyszły, o tym, jak emulator „UltraHLE” w 1999 roku o mało nie puścił Nintendo z torbami oraz o współczesnym renesansie konsoli za sprawą „Rekompilacji” i klonów FPGA („Atak klonów”).czysty paździerz – bo N64 to nie tylko arcydzieła. Sprawdźcie „5 gier od których musicie trzymać się z daleka”, do których nie przyznaje się nawet samo Nintendo.wisienka na torcie: ekskluzywny, miażdżący system wywiad z N64 Guy – największym kolekcjonerem Nintendo 64 na świecie, który nie tylko zdradza nam kulisy swojej pasji, ale bezczelnie demonstruje swoją kosmiczną, zapierającą dech w piersiach kolekcję!To oczywiście nie wszystkie niespodzianki, jakie kryje w sobie ten specjal, a zatem wszystkich zachęcamy do zamówień preorderowych i przeczytania od deski do deski!
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie miałem w ogóle do czynienia z N64, ale jeśli będzie porządna ekipa zgredów to zawsze chętnie wspomogę. Golden eye będzie mój
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Raz w życiu grałem u kumpla z klasy, który miał i tak tylko mario 64, bo gry były drogie. Sentyment zerowy, ale jedną sztukę do kolekcji trzeba wziąć.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. @Perez jak chcecie kogoś do sprawdzenia przez drukiem to się zgłaszam jako fan N64.W latach 90 marzenie, spełnione w połowie lat 2000. Mam do dziś piękny egzemplarz i 28 gier, w większości komplety w stanie muzealnym. Ma coś w sobie magicznego ten sprzęt, możliwe, że to cartridge i gry w 10 klatkach na sekundę.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):@Perez jak chcecie kogoś do sprawdzenia przez drukiem to się zgłaszam jako fan N64.Spoko, będę miał na uwadze, ale myślę, że korektę, marketing, wysyłkę to @Pix ogarnie, no nie? ;)
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. A ja mialem szczescie nadupcac w Nintendo 64 dniami i nocami bo kolega mieszkajacy pietro nizej dostawal wszystko co chcial i to na premiere - przez to po szkole praktycznie „mieszkalismy” u niego przed telewizorem. To byly czasy. Szukanie gwiazdek w Mario bez poradnikow - esencja czystej zabawy. Oczywiscie nie udalo sie zebrac kompletu. A gdy doszla nas plotka, ze „cos” znajduje sie na dachu zamku Peach to kilka dni probowalismy dostac sie tam hydraulikiem wykonujac potrojne skoki z odbiciem od scian - nic z tego. Dobre wspomnienia.Jak wlecial Wave Race 64 to woda tryskala z ekranu taki to byl rozpierdol wizualny nie to gowno co dzisiaj
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. N64 kojarzy mi się z recenzją Mario 64 w Escape i głosem Tomasza Knapika
Opublikowano 58 minut temu58 min Spoko byłoby też wspomnieć o Jamesie Lambercie, który mocno działa w scenie N64 podtrzymując konsolę przy życiu. Stworzył m.in. konwersję Portala, uruchomił VR, a ostatnio stworzył silnik do open worldów na N64https://m.youtube.com/@james.lambert/videosNo i jest też Polak twórca otwartoźródłowego flashcarta - Summercart 64, który jest o wiele tańszy i lepszy niż kosztujący krocie Everdrive.
Opublikowano 34 minuty temu34 min No nie KURWA wierzę, co tu się odwaliło Jeszcze niedawno Perez wciskał mi jakieś bajki, że Nintendo 64 może kiedyś, może w przyszłym roku, może nigdy, teraz GameCube Extreme. A w ogóle to daj mi Pix spokój z tą swoją konsolką dla dzieci. Co za bezwzględny kłamca, tak wiernego czytelnika oszukiwać ;/No ale wszystko wybaczam i biorę chyba limitkę i Okarynę, a może i Banjo. Najchętniej to bym wszystkie wziął Od teraz Perez już obiecuję, że nie zawracam Ci głowy i możesz wydawać te swoje Commodore Extreme, czy inne Starzy Ludzie Extreme.Oczywiście pomogę jak tylko będę mógł i rozniosę dobrą nowinę wśród wszystkich akolitów nadkonsoli Nintendo 64. No i zaimponowaliście mi, chłopaki
Opublikowano 25 minut temu25 min Autor 5 minut temu, Słupek napisał(a):no i to jest specjal, z przyjemnością zamówię.po N64, GTA? GTA to bardziej książka. Na grudzień robi się inny temat, jeszcze trochę tych sprzętowych nam zostało :)
Opublikowano 18 minut temu18 min Czuję niedosyt... jakby czegoś brakowało. Może Conkera lub 1080 Snowboarding. Z proponowanych pewnie wezmę Perfect Dark. Hmmm może jeszcze Mario Kart. Ale skoro już jest SM64 to nie ma co powielać tematyki. Jednak wymieniłbym Donkey Kong 64 na Diddy Kong Racing bo są 3 platformery w zestawieniu, a karty stały mocarnie na N64. Edytowane 15 minut temu15 min przez ciwa22
Opublikowano 17 minut temu17 min Szkoda że nie wleciał jakiś fajny art z Harvest Moon 64 na okładkę, dobrze by siadło. Biorę Okarynkę i limitke.
Opublikowano 14 minut temu14 min No ja miałem jakąś cichą nadzieję na Majora's Mask na limitce, bo każdy prawdziwy koneser Zeldy wie, że to najlepsza odsłona tej serii. No ale rozumiem, że z popularnością Okaryny się nie wygra, więc wybaczam. Za Conkera też pewnie bym się nie obraził, ale już nie narzekam, bo to i tak moje gejmingowe wydarzenie roku 2026. GTA VI? Nie, dziękuję.
Opublikowano 10 minut temu10 min Spoko limitka, można było jeszcze pomyśleć nad kolorystyką jak w japońskim kartonie konsoli.
Opublikowano 9 minut temu9 min Wszystkie okładki leganckie, u mnie standardowo limitka wpadnie.Na jednej szuli u mnie było N64, czasem z kumplem grałem w Mario Kart. Wtedy nie wiedziałem do czego służy ta gałka na środku pada, myślałem że się skręca D-padem i miałem niezłe zdziwko XD. No ale miałem wtedy z 9 czy 10 lat. Dużo później kupiłem swoją konsolę, ale potem sprzedałem i teraz mam drugą.
Opublikowano 6 minut temu6 min absolutnie zamiast Donkey Konga 64 powinien być Conker. Albo Diddy Kong Racer.
Opublikowano 2 minuty temu2 min 11 minut temu, Pix napisał(a):No ja miałem jakąś cichą nadzieję na Majora's Mask na limitceTak samo.uwielbiam okladke z remastera na 3ds