krupek 15 474 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 No właśnie zastanawia mnie to, czy jest sens trzymać, albo kolekcjonować. No nic, chyba sprzedam większą część. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Chcialem kiedys zrobic sobie kolekcje po piec gier-hitow z psx'a, ps2 i ps3. ale tak dla siebie, zeby moc w kazdej chwili odpalic klasyki. tylko ze podobno ps4 ma nie byc kompatybilne. no i gier z ps3 jakos malo na polce na rzecz cyfrowej dystrybucji:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) http://konsole.cdrin...vmc/strona1.php Poradnik jest o czym innym, ale myslę że sobie wydedukujesz jak masz zrobić. Większość tych obrazów kart pamięci to ten sam format, czyli posektorowy obraz karty. Po prostu różnie nazwany (np. na ePSXe *.mcr, a na PS3 *.vm1 - są identyczne). Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Thx Berion, ale ja w gry z PSXa obecnie gram na ... PS3 więc nie muszę nic konwertować. Plejaka musiałem sprzedać w ciężkich u mnie czasach - działał i pewnie działa (tak czuję). Tak obczajam ten link i w sumie save z wszystkimi postaciami w Tekkenie by mi się przydał. Na chyba gamefaqs są/były save'y do różnych gier z różnym procentem ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Chyba pijany byłem bo podpowiadałem na jakiś stary post. Sorry. ;P tylko ze podobno ps4 ma nie byc kompatybilne Z PSX i PS2 będzie na pewno wstecznie kompatybilna. Może nie być z PSP (pewnie zachowają to dla Vity żeby lepiej się sprzedawała). Podobno ma nie być właśnie z PS3 i patrząc po bebechach z rzekomych przecieków to wcale bym się nie dziwił dlaczego. Tak obczajam ten link i w sumie save z wszystkimi postaciami w Tekkenie by mi się przydał. Nic z tego nie będzie bez CFW. Nie masz czym na OFW zaimportować obrazów kart, a pojedyncze save'y w formacie *.psv są podpisywane (na razie nie wiadomo czym i jak, ale to na pewno klucz statyczny, więc za jakiś czas będzie można przekonwertować save w drugą stronę). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 elo . znów mam problem. więc tak, zakupiłem nowy laser do mojego psone i założyłem go pomagając sobie tym filmikiem http:// . zrobiłem wszystko co na filmiku, przykręciłem śruby i uradowany poszedłem sprawdzić czy działa... no i nie działa . konsola zachowuje się bardzo głośno, sam napęd się trzęsie i nie kręci sie płyta. próbowałem robić to samo jeszcze raz, dokładniej i efekt był taki sam. więc, co mogłem zrobić źle? da się coś z tym zrobić, poprawić? z góry dzięki za szybką odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza
LOKI7777 17 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Zworka antystatyczna? Chociaz niby nie ma, to moze laser walniety? Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez LOKI7777 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 no nie ma, więc to raczej odpada. laser kupiłem jako nowy więc powinien działać bez zarzutu... no nic, może jeszcze ktoś będzie miał jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Mam pewien problem. Kupiłem jakiś czas temu na aukcji V-Rally 2. Płyta posiada drobne ryski, ale włączam grę na PS3 i wszystko ładnie działa. Poza tym mam też gry na PSX'a bardziej porysowane, ale na PS3 działają. Wiadomo, że PS3 ma mocniejszy laser i nawet porysowane gry zadziałają. Problem jest jednak taki, że gram sobie Mistrzostwa, przejeżdżam pierwszy OS i Ci co grali w V-Rally 2, to wiedzą, że po przejechaniu OS wczytuje się aleja serwisowa. I tu jest właśnie problem, bo wczytywanie trwa w nieskończoność. Nie wiem o co chodzi. Gra się nie zawiesza - w tle cały czas miga napis "loading" i pod spodem cały czas przelatuje linia pulsu, tak jak ma to miejsce w loadingach w tej grze. Czekałem z 10 minut ale się nie wczytało. A słychać, że laser próbuje wczytać coś z płyty. Co może być problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 porysowana płyta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dżejson 0 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Miałem kiedyś taki przypadek że kupiłem konsolę i nie mogłem jej podłączyć do telewizora. Czy jest taka możliwość że nie da się podłączyć playstation 1 do mojego telewizora? Nie wiem jak dodać zdjęcie więc dam linka: http://s1.zmniejszacz.pl/111/p030513_10.28_%5B01%5D__540644.jpg http://s1.zmniejszacz.pl/111/p030513_10.29__146032.jpg To są wejścia w moim tv. Sorry wgl. ale jestem w tym zielony... :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Kup kabel RGB i podepnij pod wejście AV1/2. I na przyszłość sprawdź czy nie ma podobnego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stoki Chan 1 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Mam pytanko odnośnie laserów do PSX/PSone . Mianowicie na alledrogo są lasery o trzech różnych numerach i nie wiem który wybrać i czym one się różnią :KSM-440BAM KSM-440ADM KSM-440AEM o co chodzi jakby ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) O ile pamiętam nie każdy pasuje do każdego modelu PSXa. Ja bym na Twoim miejscu zaczekał na PSIO. Chyba, że masz konsolę bez parallel. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Stoki Chan 1 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 mam każdy model PSXa ,ale tylko na PSone sobie cioram . Zakup lasera na chwilę obecną to czarna magia skoro jednak czymś się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Dwa szybkie pytania mam: 1. Co zrobić z kartą pamięci, na której nie chcą kasować się sejwy? Kasuje je, wyjmuje kartę - wkładam ponownie. Sejwy znowu są. 2. Mam problem z drugim gniazdem karty pamięci. Wygląda na to, że nie wykrywa w nim karty. Da się to jakoś łatwo naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Kiedyś Loki (czy Star?) włożył memorkę do zamrażalki na kilka godzin. Pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dwa szybkie pytania mam: 1. Co zrobić z kartą pamięci, na której nie chcą kasować się sejwy? Kasuje je, wyjmuje kartę - wkładam ponownie. Sejwy znowu są. 2. Mam problem z drugim gniazdem karty pamięci. Wygląda na to, że nie wykrywa w nim karty. Da się to jakoś łatwo naprawić? 2. Zamów za grosze zwłoki jakiegoś psxa w którym oba porty działają i podmień. Cytuj Odnośnik do komentarza
MGSpsx 1 Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 a kto pamieta najlepszy tekst na 1 stronie psx extreme. hiv mowil do dinozaura z dino crisis 2 . widziales t-rexa ? a t-rex na to. nie ale widze cos gorszego . GAMERE. ja padlem i umarlem hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KUBUŚ 49 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Ostatnio zakupiłem w stanie nieznanym jedną z wersji szaraka. Postanowiłem go odnowić-wyczyścić. Po rozkręceniu obudowy zobaczyłem na płycie przylutowane do niej wystające przewody. Ktoś coś wie o co komon. Po porównaniu z drugą płytą stwierdziłem, że wszystkie bebechy na płycie są tam gdzie powinny. Na co komu było przylutowanie tych przewodzików? + mały kabelek przylutowany w lewym dolnym rogu.Po niżej foto tej płyty: Edytowane 25 Września 2014 przez KUBUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza
LOKI7777 17 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Ktos pewnie mial modchipa + pewnie jakis ntsc fix. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dokladnie, konsola przerobiona. Najlepiej odpal jakiegos pirata, jesli posiadasz, i sprawdz. Cytuj Odnośnik do komentarza
LOKI7777 17 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Byla bo chipa juz nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza
KUBUŚ 49 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 No to szkoda , że chipa nie ma, ciekaw byłem co i jak w środku. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Jeśli gra na PSX ma pudełko i instrukcje po włosku i po włączeniu gry jest język włoski to w grze można go zmienić na angielski? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi