Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Anime godne polecania

Featured Replies

Opublikowano

,,Gachiakuta" jest specyficznym anime... Nie wiem jak z mangą do tego Uniwersum, ale z tego, co obejrzane mam osobiście, bo stanąłem na 10-tym odcinku pierwszej serii, cały ten świat przedstawiony, ta fabuła mająca z perspektywy MC rozwijać się w kierunku (mówiąc w skrócie) ,,zrobienia wszystkiego", aby wyjść z tego ,,obrazu nędzy i rozpaczy", z ,,Dołu", do ,,Strefy" - idylli, która powinna być dostępna dla każdego człowieka, a nie tylko ,,nowobogackich mieszczuchów" i lordów najgorszej maści - wszystko to... jakby stanęło w miejscu (tak, ale klimat i atmosfera, którą tworzy ścieżka dźw. i odpowiednio tonowany barwami czerni, szarości i lekkiego ceglanego brązu w celu przedstawienia syfiastej antyutopii, w której egzystuje MC serii: petarda!), a Rudo z kilkoma przybłędasami w ekipie zajmuje się tylko ,,eksploracją problemów" w tym obskurnym śmietniskowym ,,Dole", bez pomysłów na to, co zrobić, aby znaleźć się tam ,,na górze!". Wizualnie jest cudownie, no ale... czegoś tu mi w tej całej artystycznej wizji apokaliptycznej dystopii brakuje. Na ten moment ocenię ,,G" na: 6,5/10.

,,Kaiju no.8" - 6 epizodów s02 za mną... I cóż... Jest dziwnie: genialnie miejscami z dynamiką akcji, ale z niepasującą do tego ,,kreską" postaci (kontur, wypełnienia etc.). Monstra - ich projekty i animacja: WoW! To to ja kupuję, siada na gusta totalnie - tak samo efekt kisielku w gaciach i roztopienia mózgownicy fana wywołują kreacje wybuchów, eksplozji, przemian Kaiju w animacji! Opening? Nie, a to dlatego, że wygląda z jednej strony jakby żywcem wzięte z wymiaru lustrzanego Doctora Strange'a w MCU, jakby było to wnętrze czegoś... kwantowego. xD. Ale z druiej strony: czy tak nie wykonują obecnie tego rodzaju ,,wstawek" np. do anime... algorytmy i jakieś zaawansowane SI? Czy tak nie ,,ułatwiają" sobie pracy twórcy? Najbardziej intrygujące w tym sezonie są, jak dla mnie Kaijuu z numerem 9 oraz trochę niepewności związanej z wątkiem tego, czy

Shinomiya - generał głównych Sił walczących z Kaijuu tak naprawdę zginął... Jego ciało wciąż kisi się we ,,flakach" zmutowanego Kaiju no.9

Najgorsze w drugim sezoni ,,no.8" są te głupotki na końcu każdego z odcinków: ,,Kawaii scenki po napisach" xD:

KaijuuNo8s02e05PoNapisach.jpg

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 482,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie.

• Robią drugi sezon dorohedoro  

• Od wczoraj na Netflixie jest dostępne anime "Devilman Crybaby" i... Pan Masaaki Yuasa znowu dostarczył   Zaznajomionym z twórczością tego Pana mogę napisać, że zdecydowanie widać to jego ch