Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowości RPG

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 7.11.2018 o 16:26, mario10 napisał:

Persona dobre ma opinie natomiast muszę chyba spróbować bo po filmikach nie mogę się przekonać.
Final fantasy uwielbiałem VII i VIII przeszedłem całe, niestety teraz jak przeglądam XV to chyba z duże zmiany dla mnie, tak zawsze jrpg utożsamiam z cuukierkową grafiką, a tu taki nowoczesny świat. XC 2 wyszedł chyba switcha tylko. Ale ten Ni No Ku Ni wygląda fajnie.

Akurat z osób, które grają tylko ja lubię jrpg i tylko ja je kupuję, co za tym idzie nie mogę się z nikim powymieniać :)

Berserie teraz ogrywam i bardzo mi się podoba, ale właśnie bym wrócił do turowego systemu walki.

Po filmikach też nie byłem przekonany do Persony 5, a okazał się to dla mnie najlepszy jrpg od czasów FFX. Z tym, że ja lubię dodatkowo klimat azjatyckiego miasta bo mi się zawsze kojarzy z Shenmue, czy Yakuzą :) XC2 dla mnie padaka, tzn. inaczej dla mnie japońszyczna tak bardzo level hard, że nie do zaakceptowania.

Nie zapominajmy, że zaraz pojawi się Kingdom Hearts 3:)

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 576
  • Wyświetleń 329,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gust EU dzisiaj zapowiedział Atelier Shallie na 2015, strzelam gdzieś w Luty/Marzec

• Live a Live Releasing for PS4, PS5, and PC in April, Demo Out Now       Czyli dobrze, że się wstrzymałem z zakupem na Switcha. To ja jeszcze Front Mission poproszę.

• Duchowy następca dyptyku Valkyrie Profile potwierdzony   http://www.pssite.com/news-43185-pierwsze_konkrety_na_temat_duchowego_spadkobiercy_valkyrie_profile.html   Gatunek się odradza wnusiu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy dorówna jakością remake'owi Secret of Mana?????

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.06.2019 o 06:18, Dr.Czekolada napisał:

https://gearnuke.com/ni-no-kuni-wrath-of-the-white-witch-remastered-leaked/

Remaster pierwszego Ni No Kuni ps4/xone/switch.

I jest https://store.steampowered.com/app/798460/Ni_no_Kuni_Wrath_of_the_White_Witch_Remastered/

i czekam na sale

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dokopał się ktoś może do jakichś nowych informacji o rzekomym RPG w uniwersum HP? Od lat krąży ten materiał po YT:

Natomiast informacji bardziej konkretnych póki co nie ma. Jedynie co można przeczytać na twitterze i redditcie to, że zapowiadana gra ma być grą RPG i jest w zaawansowanej fazie developmentu. Oficjalna zapowiedź ma być niby w tym roku, ale wiadomo jak należy traktować te wszystkie plotki. 

Ktoś dokopał się do jakichś innych informacji na ten temat? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu podali datę premiery remastera Ys Memories of Celteta. To dzień premiery TLOU2 :D czyli 19.06. Wciąż czekamy na date premiery Ys IX. Falcom twierdzi że nastąpi to w tym roku.

Opublikowano

@tom173

Nie ma nowych informacji, materiał był wew. ptitchem, gra istnieje, miała zostać zapowiedziana w tym roku, na E3, razem z nowym Batmanem i grą Rocksteady

źródło:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
On 5/2/2020 at 8:39 PM, Hendrix said:

@tom173

Nie ma nowych informacji, materiał był wew. ptitchem, gra istnieje, miała zostać zapowiedziana w tym roku, na E3, razem z nowym Batmanem i grą Rocksteady

O, dzięki wielkie za informacje. Bardzo mnie to cieszy, jako fana całego uniwersum HP. 

A propos HP, ostatnio się okazało, że Chucklefish (ludzie od Stardew Valley) robią grę będącą czymś właśnie podobnym do SV, ale jednocześnie utrzymanym w klimatach HP (gra nazywa się Witchbrook: https://www.witchbrook.com/). Dla mnie bomba ;). 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Przepraszam za post pod postem, ale jak już wszyscy praktycznie wiedzą pojawiły się nowe informacje na temat wyżej wymienianego RPGa w uniwersum HP.

Link do żródła: https://www.reddit.com/r/harrypotter/comments/gy5ggr/harry_potter_rpg_details/

Brzmi to wszystko aż za dobrze, ale niektóre szczegóły znajdujące się w opisie mogą świadczyć o tym, że nie jest to zwykły wymysł. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Duchowy następca od kolesia piszącego scenariusz dla Suika 1 i 2?

Pewnie się skończy kupą ala The Alliance Alive.

Cóż pozostaje się łudzić.

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przeglądałem sobie dzisiaj ps store i trafiłem na to

No i jakoś się zahajpowałem na tę grę. Wygląda to na zrzynkę z Chrono Triggera, no i spodobała mi się rozgrywka. Ktoś to ogrywał? Na meta recki nie ma, ocen też mało.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakładam cos na wzór FFVIII remaster. Fajnie jakby podbili tła do 4k chociaż a nie jak w tamtym remasterze.

Opublikowano

Ja tam biore day one nie wazne co dostarczą, ale liczę o ile to prawda, że nie będzie powtórki z ostatnich srakowatych semi remasterów gierek. No i wszystko na jednej płycie a nie dzielenie jak w przypadku ff7.

Opublikowano

Ooo z chęcią bym ograł. Kiedyś na emulatorze próbowałem, ale nie pykło.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

strategie wracaja do łask? Najpierw triangle strategy a teraz to :notbad:

• 5 tygodni później...
  • 3 miesiące temu...