villain 5 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 G27 smiga pieknie, ale cos gierka mi sie wiesza jak wchodze w onlie - chyba cos z portami - ustawienia zostawilem takie jak do GT5P nic to golduje dalej licencje BDW - dzwiek 787B stealth miazdzy !! Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Kurcze, ochlanalem juz troche po pierwszych recenzjach. Coz, czytam komentarze na forach i widze, ze jednak gra trzyma poziom. Co do grafiki - nie jest idealna, ale jest bardzo ładna. A dodac nalezy, że gt5 hula w full hd i 60 klatkach - czyli juz na dzien dobry zżera lwią część mocy PS3! I tak wiem, ze polyphony odpicowalo gre do granic mozliwosci a PS3 poci sie przy niej jak nigdy wczesniej. Dowalcie do tego tryb 3d i macie najladniejsze i najlepsze technicznie wyscigi na konsolach. A, że Uncharted 2 ladniejsze? Jasne, ale giera smiga tylko w 30 klatkach i rozdzielczosci 720p, w zwiazku z czym Naughty Dog mialo wieksze pole do popisu. I tak pamietam, jak to sie mowilo po starcie x360/ps3, ze te konsole sa za slabe na rozbudowane i piekne gry w full hd. Jak widac PS3 stac na na prawde wiele. Od dzis spora czesc graczy juz katuje gt5, wielu z was gralo takze w forze 2/3. Czy gt5 jest lepsze od pozycji turn 10??? Prosze o szczera odpowiedz, najlepiej maniakow motoryzacji, a nie fanbojskich cweli. Edytowane 24 Listopada 2010 przez Don_Pedro Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 http://www.youtube.com/watch?v=t62h5KqLkT4&feature=player_embedded MOC! Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Kupiłem nie wytrzymałem, a jutro Kolo z Fizy xd Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Don Pedro, w recenzjach wspominają o najlepszym modelu jazdy w racerach. Teraz odpowiedz sobie sam. Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 <br /><br />a ja mam problem gra nie reaguje na przyciskii dokladnie na 4 czyli x , trojkat kwadrat kolko jak na kierownicy jak i na padzie WTF!!!!<br /><br /><br />Sprawdz czy dobrze podlaczyles pedaly od kierownicy, mialem tak z Driving Force GT<br /><br /><br /><br /> działa wielkie dzieki a co do gry to gdzie jeszcze zmienia się stopien trudnosci bo wszystkie wspomagacze mam wylaczone nie liczac ABS ustawionego na 1 i jakoś na kierownicy lekko to idzie Odnośnik do komentarza
tomanooo 0 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 witam jak ustawic kamerke zeby mozna bylo sie rozgladac Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 w opciach jest ustawienie kamerki Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gra ktoś na padzie? "Da radę grać?" Odnośnik do komentarza
tomanooo 0 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ustawiam kamerke ale rozgladac sie nie moge Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gra ktoś na padzie? "Da radę grać?" a w części 1-4 lub Prologa na czym grałeś ? pewno, że "da rade" i ni jest to wcale żadna katorga. Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Czy da sie grac online? Wchodze do poczekalni odswiezam i nic zadnych pokoji z grami? Online juz jest dostępny czy jeszcze czekamy? Edytowane 24 Listopada 2010 przez kwachus Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gra ktoś na padzie? "Da radę grać?" a w części 1-4 lub Prologa na czym grałeś ? pewno, że "da rade" i ni jest to wcale żadna katorga. W Prologa nie grałem ;p. No oczywiście, że na padzie ale wiesz jak się czyta cały czas na forum, że tylko kiera, kiera. To ma się wrażenie, że pada w ogóle nie obsługuje GT5 ;p. Odnośnik do komentarza
polaki899 32 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Ja gram na padzie i MI się bardzo podoba jest bardzo wymagająco a z każdym levelem jest trudniej. A nirburing i jego pokonywanie daje taki banan na ustach , jak w innej grze wyścigowej. Jeden złe pojechany zakręt i ze złota nici(robie na razie eventy specjalne). Strasznie na ambicje wpływa ta gra. Powiem OD siebie że to dobrze wydane 230 zł. Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Mam troche mieszane uczucia po pierwszym posiedzeniu przy GT5. Po pierwsze, samochody Premium wygladaja przepieknie. Co prawda Mazda, ktora kupilem, bo na taka bylo mnie stac na poczatku jest mega wolna, ale jakos trzeba zaczac. Niestety, w eventach w ktorych uczestnicze jezdza same Standardy, ktore wygladaja tak paskudnie, ze trudno nie zwracac na nie uwagi. Naprawde, mam gdzies te samochody i nie moge doczekac sie momentu, w ktorym nie bede rywalizowal z ta kupa (pipi). Co do paskudnego wygladu, to trudno rozplywac mi sie nad wygladem tras. Tekstury rodem wyjete z PS2. Co to (pipi)a jest? Tyle lat produkcji, zeby trasy wygladaly w ten sposob? No i do tego model zniszczen niedostepny od poczatku, tylko musze osiagnac 10 level. Czuje, ze prawdziwa zabawa zacznie sie dopiero wtedy. A co do zabawy to model jazdy jest taki na jaki czekalem. Lepszy niz w GT Academy, ale zderzenia z innymi przeciwnikami bez modelu zniszczen nie ciesza. A SI przeciwnikow bardzo zyskalo, przed moim nosem widzialem jak jeden atakuje drugiego, spycha kiedy ma okazje - bylem zachwycony. Tak jak mowilem, oprawa graficzna sie zawiodlem jak do tej pory. Trasa TOP GEAR wyglada traficznie. Pudelkowe pudynki pokryte tekstura rodem wyjeta z PS2. Do tego wszystkiego trzeba wspomniec o tym, ze czuc jak gra plynnie dziala w 60 klatkach w rozdzialce 1080p. Ogolnie rzecz biorac cieszy wszystko poza grafika. Nie wiem, nic juz sie nie zmieni, nie ma przeciez tras premium . Teraz 3 dni wolnego w pracy (wiadomo, trzeba bylo kombinowac, ale jak szef uslyszal ze premiera GT5 to od razu zrozumial ) Wiec przemagluje GT. Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 gra chodzi w pełnym 1080p czy w takim "1080p" jak GT5:P ? Odnośnik do komentarza
MaroS 289 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gra ktoś na padzie? "Da radę grać?" a w części 1-4 lub Prologa na czym grałeś ? pewno, że "da rade" i ni jest to wcale żadna katorga. W Prologa nie grałem ;p. No oczywiście, że na padzie ale wiesz jak się czyta cały czas na forum, że tylko kiera, kiera. To ma się wrażenie, że pada w ogóle nie obsługuje GT5 ;p. Ja gram na padzie, kiera dopiero na gwiazdkę. Jest dobrze, można ustawiać wszystko w sterowaniu od wspomagania do abs więc jest git. Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gdzie polecacie zamówić GT5? W którym sklepie mi je w miarę szybko dostarczą? Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 http://allegro.pl/gran-turismo-5-ps3-polskie-wydanie-najszybciej-i1324331219.html - dzisiaj rano wysłali, cena spoko i smycz na klucze w prezencie. Ja, gdy wrócę ze szkoły na weekend w piątek, to będę testował. Szkoda z tą grafiką, ale widocznie z PS3 więcej się nie da wycisnąć. Realizm i rozbudowany interfejs kosztem prezencji. Mam nadzieję, że zbytnio się nie zawiodę, usiądę wieczorkiem i będę miał dobry weekend. Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 http://allegro.pl/gran-turismo-5-ps3-polskie-wydanie-najszybciej-i1324331219.html - dzisiaj rano wysłali, cena spoko i smycz na klucze w prezencie. Allgame to pewniak, tyle z mojej strony. Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Ale aukcja się skończyła, nie mają następnej Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Właśnie, wcześniej wkleiłem, niż pomyślałem. Na stronie allgame.pl chyba nie ma, ale być może się pojawi jeszcze. No ciekaw jestem wrażeń. Cały czas oglądam filmiki na YT zamiast się uczyć. To będzie mój pierwszy raz z GT, hehe. Edytowane 24 Listopada 2010 przez R4VEN Odnośnik do komentarza
Pejas123 8 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Gram Od okolo 5h z poczatku rozczarowuje ale im dalej tym lepiej Teraz jestem Juz zachwycony;) juz 7 level Ja gre nabylem w media markt w kaliszu mieli podobno 300 szt cena 199 standard Kolekcjonerki brak signature zreszta tez Odnośnik do komentarza
Narian_89 0 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgadzam się z każdym słowem Voytec CFC od siebie + mega za(pipi)isty plus to model jazdy - mistrzostwo, wszystko czuć pod palcami, pod stopą + mega za(pipi)isty plus to odwzorowanie tras - czuć każdy dołeczek, który ma ogromny wpływ na przyczepność ( np: jechałem F40 na Monaco, wchodząc w zakręt wyczułem, że lewe tylne koło mam w powietrzu, nieopatrznie nie odjąłem gazu i spin - na wydałoby się idealnie gładkim asfalcie - nie spotkacie tego w NFS'ach i GRiDach i FORZY) lub toscania, gdzie czuć to, że teren jest piaszczysty i nierówny... generalnie - jazdę można naprawdę poczuć + premiumy to auta na poziomie prologu - wyglądają naprawę niesamowicie, każdy materiał we wnętrzu jest idealnie odwzorowany + zmienne warunki - zdecydowanie mają wpływ na jazdę - trasy pod względem wizualnym - zdarzają się płaskie trawy, piachy, na których nie da się zostawić sladu (tak mi się wydaje, nie rzuciło mi się w oczy) - upalałem głównie zmienne warunki pogodowe i przyznam, że tło czasem potrafi być syfiaste np postaci kibiców/gapiów mają na oko ze 40 polygonów.. - antialiasing solidnych elementów (auta, drzewa, widzowie ) z cząsteczkowymi (dym, kurz, deszcz/śnieg) grafika strasznie chrupie w tym miejscu, co wygląda strasznie kiepsko. Gra jest pieruńsko nie równa graficznie - mamy perły i kupy - nie trzyma bajecznego poziomu cały czas. reasumując Grę wstępnie oceniam na 9 (forza 8, shift 7, grid 7) Wyższa ocena od konkurentów spowodowana jest ogromną różnorodnością, ale nie jest to 10, ponieważ nie jest to gra dopracowana. Widać, że sony powiedziało - dość KAZ, masz nieskończoność możliwych numerków aby dodawać je do nazwy Gran Turismo, a my nie mamy żadnego solidnego tytułu poświęconego wyścigom! Wydajemy 5, a to co chcesz poprawić dajmy w 6 i wszyscy zadowoleni, bo gracze mają świetny tytuł, który daje nadzieje na prawdziwego króla i Ty bo masz jeszcze czas na dopracowanie tytułu i my bo napchamy się kapustą na święta. Jest za(pipi)iście, a będzie jeszcze lepiej! Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Pewnie to kuriozalna myśl, ale może wydadzą jeszcze jakiegoś patcha na poprawkę trawki, drzew, piasku. Możliwe, że chcieli już wydać grę, by zbytnio nie irytować graczy, a to co możliwe do poprawki zostanie odmienione. Oczywiście jakiegoś drobne korekty. Edytowane 24 Listopada 2010 przez R4VEN Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi