Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

Featured Replies

Opublikowano

no ale jak sobie wepnie to w lapka i zrobi połączenie mostkowe to przecież powinno hulac

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Wyświetleń 773,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zadowolony. Ciężko mi coś więcej powiedzieć. Na tą chwilę jeszcze ogromnym kalectwem się wykazuję i poza gierkami mam problemy w używaniu xboxa. No ale w końcu to konsola do gier, a te bardzo pozytywn

• Ha czyli obiecali, że wraz z końcem lata czegoś się dowiemy, a teraz mówią, że trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy.. Kpina.

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja tak się zastanawiam nad ponownym kupnem Xboxa dla 2 serii Halo i Fable hehe. Arcade do tych celów będzie chyba najlepszym wyborem ...

Opublikowano

Weź kup kolejny router z możliwością ustawienia jako klient sieci, skonfiguruj, podłącz kablem do konsoli i jedziesz, ja tak działam już kilka lat.

Opublikowano

no ale jak sobie wepnie to w lapka i zrobi połączenie mostkowe to przecież powinno hulac

Wydaje mi się, że takie coś nie zastąpi karty sieciowej LAN w kompie, chociaż z drugiej strony po coś to robią.Zapewne też takie było jego pytanie, bo przecież RJ-45 jest w Xboxie, więc po co miałby to wpinać.

Opublikowano

Witam,

nie chciałem zakładać nowego tematu więc mam nadzieje że to nie będzie problem.. Chodzi konkretnie o to że nie mogę połączyć się z netem bo wyskakuje mi błąd 80151901. Poczytałem sporo i w zasadzie zrobiłem wszystko co podpowiadali inni - między innymi skasowałem profil. I tu pojawia się problem - po skasowaniu profilu miałem go z powrotem pobrać, ale do tego potrzebuje być zalogowany do netu, a tego nie mogę zrobić cały czas :(.. Czy jest jakaś szansa naprawić ten błąd 80151901, alby przynajmniej skopiowiać swój profil ze strony Xboxa i wgrać go na konsole przez usb? W tym temacie jestem laikiem więc sorry za to.. :(

Proszę, pomóżcie! :(

Opublikowano

mam możliwość i kablem i wifi, ale niestety i jedno i drugie nie działa :( bo wyskakuje ten błąd

Opublikowano

Przy kablu też? Weź konsolę do kolegi/znajomego/babki/teściowej (najlepiej u kogoś kto ma innego dostawcę, albo u kogoś kto ma tego samego dostawcę ale inny router), podłącz kablem i sprawdź, czy działa jak tak to problem z dostawcą internetu i wtedy masz trzy wyjścia:

- zmienić dostawcę,

- odblokować porty na routerze (chociaż u mnie to nie pomagało),

- wymienić router (najmniej prawdopodobne, że coś da, ale może pomóc, w przypadku jeśli potwierdzisz działanie u kogoś, kto ma tą samą sieć a inny router)

Jak u kolegi/znajomego/babki/teściowej (z innym operatorem) nie zadziała, to znaczy, że problem z kartą sieciową konsoli i wtedy zgłoszenie do serwisu.

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie za pomoc!!!
Nie ogarniam.. założyłem sobie nowe konto, zacząłem ustawiać preferencję, opcję profilu itp.. i nagle pojawiła mi się aktualizacja i po niej... net zaczął działać O_o może jestem laikiem.. ale nie kumam co tu się stało ;/

Jeszcze raz thx za pomoc MierzejX

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nvm

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie moge pobrać tego nowego dodatku do Forzy Horizon 2. Pobrało się chyba 99% (nie wiem, nie było mnie w domu) i wyskakuje komunikat, że Forza sretetete nie może być pobrane. Wiecie o co moze chodzić? Dodam, że miałem juz ten sam problem jak pobierałem wczesniej gry z GwG, ale jakos po którejś próbie zaskakiwało. Tak wygląda ekran (prawie screen xD) z "błędem"11101773_948071118550066_193907039_n.jpg

Mam miejsce na dysku, region Polska i konto silver.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem trochę... zielony w temacie X360, choć grałem sporo, ale nie na swoim. Ale teraz zakupiłem po okazji Slimkę 4GB. I zanim do mnie przyjdzie, to takie pytanko: te 4GB to taki mały twardziel czy pamięć flash w konsoli? I ile mniej więcej miejsca zajmuje "system"? Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Flash konsoli. Dostępne chyba ~ 3 Gb, ale ręki nie dam sobie uciąć.

Opublikowano

Pierwsze co zrób to ogarnij pendrive conajmniej 16gb.

Opublikowano

Pierwsze co zrób to ogarnij pendrive conajmniej 16gb.

Lepiej trochę poczekać (chyba że ma jakiś w domu) - teraz w preview na X360 testowany jest soft, który pozwala na korzystanie z zewnętrznych dysków do chyba 4 Tb.

Jak to ogarną, to sam chyba kupię zewnętrzny HDD 500 Gb i odzyskam moje dwa super szybkie peny ADATA 32 Gb :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak.

Jedyną rzeczą której nie można zapisać to gry z oryginalnego Xboxa (GTASA,doom3 itp.)

Opublikowano

zdarza mi się podczas pobierania czegoś z marketplace (np GoW J z GOLDa), że wywala błąd pobierania i, że nie można pobrać gry. Wie ktoś dlaczego?

Opublikowano

Jak często i na przestrzeni jakiego czasu? Może to chwilowy problem.

Opublikowano

Masz wystarczającą ilość miejsca? W ak często blokują pewne porty czy coś

Opublikowano

wczoraj np. tak miałem, parę razy próbowałem pobrać GoW i wywalało mi ten błąd. wcześniej parę dni wywalało mi podobny błąd podczas pobierania DLC do horizon 2.

Być może to jest spowodowane moją jakże kochaną siecią w akademiku, sporo problemów przez nią mam (np. podczas pobierania na Wii U co chwila rozłącza połączenie, GTA Online w ogóle nie działa, itd. itp.), ale wolę dopytać

Opublikowano

Być może to jest spowodowane moją jakże kochaną siecią w akademiku, sporo problemów przez nią mam (np. podczas pobierania na Wii U co chwila rozłącza połączenie, GTA Online w ogóle nie działa, itd. itp.), ale wolę dopytać

No to masz odpowiedź. Ani z X360, ani z WiiU nie mam takich problemów.

Opublikowano

A ja nie mogę pobrać Army of Two z GwG bo mam konto USA i kiszka. Nie grałem w żadną część i w środku mam nadzieję, że gra nie jest jakoś wybitna ;)

Opublikowano

Masz wystarczającą ilość miejsca? W ak często blokują pewne porty czy coś

mam ;) Może nie tyle blokują (chociaż to też robią), co jest chyba dość ostry konflikt IP. cały akademik ma przydzielone jedno IP i czasem może być chaos z tego powodu. Trzeba się w końcu wyprowadzić 

Opublikowano

To Ty się ciesz, że Ci się w ogóle konsole w akademiku do sieci logują :P