Opublikowano 26 lutego 200916 l raczej w counter strike i w left 4 dead nie ma fabuły.a te gry są berdzo dobre Mówisz o tych dwóch tytułach, które są nastawione na rozgrywki multi online? TO faktycznie bardzo dobre przykłady gier, w których nie liczy się fabuła w singlu. One praktycznie nie mają singla jako takiego. To samo jest z Unrealami, QIII i starymi Battlefieldami itd. a cod 5 tam tez nie ma fabuly i jest dobrze.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Czy ja dobrze wydobyłem z morza spamu informacje, że serwery padły? Czy mi się zdawało?
Opublikowano 26 lutego 200916 l raczej w counter strike i w left 4 dead nie ma fabuły.a te gry są berdzo dobre Mówisz o tych dwóch tytułach, które są nastawione na rozgrywki multi online? TO faktycznie bardzo dobre przykłady gier, w których nie liczy się fabuła w singlu. One praktycznie nie mają singla jako takiego. To samo jest z Unrealami, QIII i starymi Battlefieldami itd. a cod 5 tam tez nie ma fabuly i jest dobrze. No nie wiem czy to dobrze... The Orange Box pokochałem nie za fizykę, nie za feeling strzelania, ale przedstawiony świat i to, co się w nim dzieje. Jak na mój gust fabuła w FPSach jest ważna, bo jest motorem napędowym fabuły i pozwala pokazać, że strzelanina może mieć równie dobrą historię, co RPG na przykład .
Opublikowano 26 lutego 200916 l "Offtopując", często macie błąd 931? Ja mam cały dzień, jak próbuję wskoczyć na multi :<
Opublikowano 26 lutego 200916 l @Feisar Postacie w GeoW też lepiej robią, co do MP może być ale do H3 i COD4 jeszcze daleko IMO, pogram dłużej może nie co zmienię zdanie. Oj nie zgodzę się. W Gow jedynie zbroja się ładniej świeci ale sam model postaci nie jest lepiej wykonany. Już o animacji postaci nie wspominam bo to mocny cios w kierunku Gow.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Nie wiem co wy z tymi serwerami macie , ciorałem pół nocy w multi , od 3 do 7 rano i ani razu mnie nie wywaliło , mało tego , ani jednego laga nie uświadczyłem. Chyba najwyższy czas zmienić łącze co niektórzy - Znajomy ze słabszym łączem w tych samych godzinach miał sporadyczne problemy z połączeniem. Edytowane 26 lutego 200916 l przez TheBesTia
Opublikowano 26 lutego 200916 l grzes_l - Ależ przykładowo ja (główny narzekacz) nie twierdzę, że gra jako gra jest zła. Gra jako gra kopie zad, ale brak kapitalnego poprowadzenia historii i błędy techniczne nie robią z gry w singlu gry idealnej, tak jak pisałem w mojej mini recenzji na stronie 296. Przecież to się dało zrobić! Dało się zatrudnić jakiegoś dobrego pisarza przy tej kasie, aby napisał porządną historię i jakiegoś dobrego lead designera sprowadzić, który by wiedział jak to poprowadzić w grze. W takiej grze historia mogłaby być naprawdę dobra. Główny bohater (mówiący dosłownie 10 zdań w grze, po prostu padłem) czyli Sev po prostu zasługuje na złotą malinę w kwestii głównego bohatera w grach. Xymek - jako człowiek z branży, nie uważasz, że Sony kompletnie nie przywiązało wagi do strony fabularnej? Problem fabuły w grach to nie problem tylko kz2 (nie grałem jeszcze - wierzę ci na słowo, że ssie). To problem 99.9% gier w ogóle.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Ktoś nie wierzył w moc Ps3 - polecam level na pociągu O_o Nie mogę grać tam tak mnie poraża kunszt oprawy. Jestem też mile zaskoczony długością gry, spodziewałem się na Elite znacznie krótszego grania.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Jak na mój gust fabuła w FPSach jest ważna, bo jest motorem napędowym fabuły i pozwala pokazać Masło maślane. Chyba chciałeś coś innego nam przekazać.
Opublikowano 26 lutego 200916 l w fps nie musi być fabuły.przeciez tu trzeba wszystich pozabijac.według mnie w fps fabuła jest zbedna.tu trzeba iśc i strzelać i to się tu sprawdza.a pozatym w kazdej grze są niedoróbki a głowny bohater nie musi mówić przykład dead space,tam tez bohater prawie nic nie mówi i sie to sprawdza.a pozatym multi i grafika rządzą Jakie to smutne, że ludzie mają takie zdanie o shooterach. Cóż cieszę się, że na rynku mamy Valve, Irrational Games oraz Bungie. Oczywiscie ze beda wyjatki. W grze gdzie masz do zabicia masy wroga jak COD, KZ, BFBC, itp to ona sie nie liczy bo to smieszne jest gdy Lone Wolf zabija przez cala gre 1000 arabow/Helgow/itp. to musi byc wypasna fabula. W HL2 duzo chodzisz, jakas zagadka, troche strzelasz, chodzisz,itp. Bioshock podobnie, w dodatku cale miasto mozna ponownie zwiedzic gdyz nie jestesmy pchani do przodu. Jak jest wielka wojna to nie ma czasu na jakies watki fabularne. Podobnie jest narzekanie w RPGach - walka dobra ze zlem. Chcesz miec dobra fabule to polecam ogladac filmy niz grac. Gry maja dawac przyjemnosc a nie siedziec i ogladac filmiki jak w MGS. Mnie czesciowo pewne elementy w GOW2 zaskoczyly spodziewalem sie ze bedzie happy end ale nie bylo go, w GTA4 przed zagraniem domyslilem sie ze ktos wazny zginie Wiem ze moje poglady na temat gier sa mocno krytyczne ale coz ja chce grac to gram bez ogladania przerywnikow filmowych w ktorych zazwyczaj kazde sa do sobie podobnie a to zginie nasz kompan, ktos zdradzi, glowny boss przezyje atak,itp Edytowane 26 lutego 200916 l przez signap
Opublikowano 26 lutego 200916 l Mam takie pytanie, widziałem że wyżej się przewinęło ale nie trafiłem na odpowiedź, w multi dostaje zaproszenie do drużyny (czy coś w tym stylu) ale jak to zaakceptować? Gdy otrzymasz zaproszenie, wciskasz SELECT w trakcie gry - pojawia się ekran ze stanem osobowym drużyny (4 osoby max) i wciskasz X akceptując zaproszenie lub odrzucasz (opcje na dole ekranu). Zalety? Możesz ZAWSZE respawnować się w pobliżu dowódcy (jeśli żyje i jest na mapie), a nie w bazie. Pewna klasa postaci może też stawiać na mapie nowe punkty spawnu (świece dymne) - to przy okazji podpowiedzi dla tych, kórzy narzekają na spawny w bazie. EDIT: Co do serwerów, wczoraj po restarcie grałem od 23.00 do 2.00 w nocy bez problemów, zero lagów, zwiech, wywalania. Dzisiaj nie wiem. btw: w multi jest lekki auto-aim, chyba tylko w obrębie głowy lub górnych partii tułowia. Edytowane 26 lutego 200916 l przez Butcher
Opublikowano 26 lutego 200916 l Nie wiem co wy z tymi serwerami macie , ciorałem pół nocy w multi , od 3 do 7 rano i ani razu mnie nie wywaliło , mało tego , ani jednego laga nie uświadczyłem. Chyba najwyższy czas zmienić łącze co niektórzy - Znajomy ze słabszym łączem w tych samych godzinach miał sporadyczne problemy z połączeniem. co Ty mowisz;/;/ ja mam za(pipi)iste lacze i nie ma polaczenia, poprostu robia cos z serwerami bo jes przeciazenie i tyle hehe ale jak dziala serwery i komus cos sie dzieje to niech zmieni lacze :]:]
Opublikowano 26 lutego 200916 l Butcher a wiesz może jak zapraszać przyjaciół do gry od 3 LVL dostajemy taką opcję tylko nie wiem jak to wykorzystać
Opublikowano 26 lutego 200916 l dla mnie fabuly w singlu w grach fps w ogole mogloby nie byc. kupuje te gry dla akcji i strzelania i czesto nawet skipuje demka i przerywniki jak to mialo miejse w gow1. co do sterowania to te w kz2 jest dla mnie super wlasnie dlatego ze jest inne i trzeba tutaj sie naprawde postarac aby osiagnac cos sensownego w multi. co do opinii butchera to ma racje co do tego ze ludzie nie wiadomo po co rozkladaj gre na czynniki pierwsze. po co to robic, tylko psuje to fun plynacy z bestresowego grania. wlasnie przez ciagle analizowanie nawet najdrobniejszych szczegulow stracilem calkowicie zapal do grania w mgs4. gre skonczylem w 3 rozdziale i nigdy wiecej do niej nie wrocilem. teraz jak gram to nie analizuje szczegulow bo nie mam takiej potrzeby. albo gra mi sie podoba i w nia gram albo uwazam ze to gra nie dla mnie i ja sprzedaje. przestancie ludzie lizac kazda sciane i szukac drobnych bledow. wyjdzie wam to tylko na dobre.
Opublikowano 26 lutego 200916 l W miarę obiektywne porównanie K2 vs GoW2 jeśli chodzi o oprawę graficzną Polecam szczególnie tym,którzy uważają,że coś więcej niż tylko tekstury jest lepsze w produkcji studia Epic
Opublikowano 26 lutego 200916 l Jest tu jakaś moderacja? Po co ktoś dopuszcza tutaj fanbojów Xboxa, którym żal dupę ściska że PS3 dostało najładniejszy tytuł na obecną generację i wypisują jakieś bzdury i pierdoły o Cellu, PS3 i grach na ta konsolę? Co oni są programistami że wiedzą na co stać PS3? Najlepiej o mocy konsoli świadczą gry a tutaj PS3 pokazuje jaki sprzęt ma więcej do powiedzenia. Najładniejsze wyścigi są na konsolę Sony, podobnie strzelanka jak i platformówka. Po co pierdzielić w tym temacie takie bzdety. Gry na PS3 bronią się same.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Jest tu jakaś moderacja? Po co ktoś dopuszcza tutaj fanbojów Xboxa, którym żal dupę ściska że PS3 dostało najładniejszy tytuł na obecną generację i wypisują jakieś bzdury i pierdoły o Cellu, PS3 i grach na ta konsolę? Co oni są programistami że wiedzą na co stać PS3? Najlepiej o mocy konsoli świadczą gry a tutaj PS3 pokazuje jaki sprzęt ma więcej do powiedzenia. Najładniejsze wyścigi są na konsolę Sony, podobnie strzelanka jak i platformówka. Po co pierdzielić w tym temacie takie bzdety. Czuje, ze do mnie mówisz więc dam ci linka w którym główny projektant obydwu tych procesorów zdecydował się na odrobinę szczerości i powiedział co nieco od siebie o Cellu i Xenonie. Ja nie jestem programistą. Shippy natomiast jest architektem tych dwóch procków. On ma zdecydowanie najwięcej do powiedzenia z nas wszystkich. http://gamingfront.net/news/263/sony-cell-...cpu-are-equals/ tu masz po polsku http://www.valhalla.pl/news14009-Procesory...obie-rowne.html
Opublikowano 26 lutego 200916 l Jest tu jakaś moderacja? Po co ktoś dopuszcza tutaj fanbojów Xboxa, którym żal dupę ściska że PS3 dostało najładniejszy tytuł na obecną generację i wypisują jakieś bzdury i pierdoły o Cellu, PS3 i grach na ta konsolę? Co oni są programistami że wiedzą na co stać PS3? Najlepiej o mocy konsoli świadczą gry a tutaj PS3 pokazuje jaki sprzęt ma więcej do powiedzenia. Najładniejsze wyścigi są na konsolę Sony, podobnie strzelanka jak i platformówka. Po co pierdzielić w tym temacie takie bzdety. Gry na PS3 bronią się same. Moderacja pewnie gra w Kiilzone 2- na szczęście, bo co poniektórym fanbojom PS3 też powinno sie dostać <_< He he Gooralesko, pewnie ten cały Shiipy to fanboj 360 Edytowane 26 lutego 200916 l przez adi
Opublikowano 26 lutego 200916 l -=FEISAR=-, tak KZ2 jest super, superladnie,itp ale jak Lost Planet 2 bedzie tylko na Xa to placz, lol. Grafika juz nie jest wyznaczikiem jakosci gry - patrzac na GT - no ladnie wyglada ale gdzie uszkodzenia? Moze powiesz ze firmy nie chca widziesz swoich bryk ze zgnieceniami,itp ale jakos DIRT, GRID, Forza je maja. Edytowane 26 lutego 200916 l przez signap
Opublikowano 26 lutego 200916 l Nie wiem co wy z tymi serwerami macie , ciorałem pół nocy w multi , od 3 do 7 rano i ani razu mnie nie wywaliło , mało tego , ani jednego laga nie uświadczyłem. Chyba najwyższy czas zmienić łącze co niektórzy - Znajomy ze słabszym łączem w tych samych godzinach miał sporadyczne problemy z połączeniem. neo 6mb na trybie fast nie mozliwe ze to moja wina problemem sa serwery w sumie nie ma sie co dziwic w tych godzinach cala europa gra tak pozatym multi zamiata ;] Edytowane 26 lutego 200916 l przez OlooS
Opublikowano 26 lutego 200916 l Wczoraj pograłem zaledwie parę godzinek i wstałem z fotela z uczuciem jak bym to ja tyrał przy tych moździerzach, obsługiwał działka szybkostrzelne. Doskonale przeniesiony klimat działań wojennych w świat wirtualnej rozrywki, po raz pierwszy brałem poprawkę na ograniczenia człowieka podejmując jakąś akcję… przyzwyczajenie karze wykonać szybki unik i oddanie precyzyjnego strzału Tu jednak koleś biegnie i wyhamowanie też zajmuje mu więcej czasu, sięga po broń wykonuje obrót aż czuje w kościach ile ten pinop wkłada wysiłku w ten manewr. Do tego dochodzi bezradność, np. podczas spotkania z ATAC skubaniec szybki a ty w pełnym rynsztunku czasami tracisz go z pola widzenia, bo najzwyczajniej w świecie nie nadążasz. Moja lepsza połowa już nie podchodzi do tej gry z takim entuzjazmem – otrzymałem komunikat, że jak jeszcze raz odpalę przy te grze suba to, wyp…. mnie z domu razem ze skorupami po doniczkach;) Nie wiem, o co to zamieszanie na forum, szkoda, że zamiast ludzi, którzy czerpią fun pełnymi garściami z tej produkcji, wypowiadają się pieniacze i rozgoryczone ofiary Hype-u.
Opublikowano 26 lutego 200916 l Jezu SIGNAp człowieku daj se siana z tymi komentarzami to właśnie przez takich agentów jak ty ten cały temat tonie w spamie chciałem się cos dowiedzieć zadałem pytanie i po chwili zalała je fala bezsensownego spamu który nic nie wnosi sam sie dowiem jak wysylać invite a wy spamujcie dalej
Opublikowano 26 lutego 200916 l BoroBoro - wlasnie nie, morzem spamu ten temat jest przez fanbojow KZ2 - nie da sie z nimi normalnie porozmawiac bo najlepsze i najladniejsze jest tylko Killzone 2. Ktos napisze cos zle o grze to juz jest jechany, a co wszystkim musi sie podobac do tam dali? Sa gusta, jednym cos sie podoba innym nie. Nie mowiac juz ile zamieszana wywowala 7 od EDGE, bo KZ2 jest supcio i musi dostac 10, nawet Maxim dal 4 gwiazki nowej grze 50centa zas KZ2 mialo tylko 3 (nie pamietma dokladnie jak to bylo ale 50c mialo troche wiecej), czy 9+ w PE, ale Halo dostalo 10. Sami robicie zamieszanie - czepiacie sie durnot jakimi byly oceny, a to cos innego, itp. Edytowane 26 lutego 200916 l przez signap
Opublikowano 26 lutego 200916 l Gdybyscie mieli przed soba 2 gry : Resident evil 5 i Killzone 2 , po ktora gre byscie siegneli ? Ja odrazu , bez chwili namyslu , zdecydowanie wybral bym Resident Evil 5