Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Quest 8

Featured Replies

• Odpowiedzi 227
  • Wyświetleń 74,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tu akurat jest wieksza szansa, bo gra wyszła po angielsku i na ps2 i na androida.

• No jednak nie można powiedzieć tego samego. 7ka na 3DS-a to tworzony od podstaw remake, omawiana 8ka natomiast jest bliźniaczo podobna do zlokalizowanej już wersji z androida. Według mnie są duże szan

• KrzysiekMaster
    KrzysiekMaster

Co do Jessy mam 100 Whip bo ma atak Twin Dragon Lash ( bez tension i oomph wali u mnie srednio 500 ) + 100 Staff ( bo jest czar Kazing dzięki czemu Angelo jak padnie to Jessa może uratować sytuacje a

Opublikowano

Na czym grasz? Ja tam nie widze żadnych spadków.

Opublikowano

Nie gram, filmiki widziałem. Framerate jest badziewny na każdym sprzęcie.

Opublikowano

haha fajny suchar, nabijaj sie dalej   :P

btw bardzo sie dziwie ze tego DQ8 nie zapowiedzili na ta konsole, ten port na komorki chodzi na silniku unity, ktory z poczatkiem roku dostal pelne wsparcie dla vity wiec ewentualna konwersja to ponoc pikus

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

nie ósemka, na 100% bo ona nigdy nawet psx nie widziala ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Nikt nie czeka na 3DSową reedycję najlepszego jRPGa z Czarnuli? Kiszonsolkowa wersja zostanie poszerzona o nowe questy oraz 2 grywalne postacie (starzy znajomi: Red oraz Morrie). Jak ktoś przegapił grę za czasów świetności PS2, to sądzę, że warto się skusić na CzyDSie.

Opublikowano

Tak, wszyscy nauczyliśmy się japońskiego i będziemy grać. Tak jak w pozostałe odsłony na 3DSie które nigdy nie wyszły za Japonię.

Opublikowano

Tu akurat jest wieksza szansa, bo gra wyszła po angielsku i na ps2 i na androida.

Opublikowano

No to samo można powiedzieć o DQ7. Za czasów PSX'a tytuł wyszedł w US i co z tego wyszło? Iż remake na 3DS'a nie opuści granic Japonii bo za dużo tłumaczenia jest (i już to widzę jak cały skrypt i scenariusz zmienili nie do poznania i tekstu z wersji US z Szaraka nie można by było wykorzystać). Tak więc jak bardzo chciałbym i 7-mkę i 8-mkę mieć w kolekcji na 3DS'ie to aktualnie już się na nie nie napalam aby potem się nie rozczarować podejściem S-E do tematu....

Swoją drogą wypuszczono 11 minut gameplayu z wersji na 3DS'a:

http://gematsu.com/2015/06/11-minutes-dragon-quest-viii-3ds-gameplay

Opublikowano

No jednak nie można powiedzieć tego samego. 7ka na 3DS-a to tworzony od podstaw remake, omawiana 8ka natomiast jest bliźniaczo podobna do zlokalizowanej już wersji z androida. Według mnie są duże szanse, że Yangus i spółka opuszczą granice Japonii. Nie mnie jednak dywagować - czas pokaże. Nie widzę natomiast przeszkód, aby popisać o tej edycji na forum.

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak, wszyscy nauczyliśmy się japońskiego i będziemy grać. Tak jak w pozostałe odsłony na 3DSie które nigdy nie wyszły za Japonię.

nie badz ragus taki pesymista

captureteuu0.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopuję trochę temat. Pany, jak przewidujecie dostępność tej gry w późniejszym czasie? Wiadomo coś o nakładzie tej gry? Jak z cenami?

Zastanawiam się czy nie wziąć teraz, póki jest, na później...

Opublikowano

Bierz teraz, ceny będą stały w miejscu. VII kupiłem za 160, a sprzedałem w tamtym tygodniu za 130.

Opublikowano

Jak ceny będą trzymać to nie będę się spieszył, bo przechodzę właśnie VII. Tylko boję się tego że nagle może VIII zabraknąć i będzie latała po 300zł. :/ Widzę, że DQVII raczej jest i na podobnym poziomie cenowym do premierówek.

Zastanowię się jeszcze.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Też się boję nie kupować, ale skoro VII wciąż jest to i VIII powinniśmy dostać za jakiś czas. Niestety cały mój budżet na gierki 2017 idzie na Switcha :(

Opublikowano

Grałem dzisiaj na 3DS-ie i troszkę zdziwko jak oprawa kuleje względem wersji PS2, szczególnie na mapie świata. Najgorsze jednak, że ładowanie walk trwa z 3 razy dłużej jak w Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Oj, będzie to irytować przy grindowaniu.

Edytowane przez Arm9_Team

Opublikowano

Grałem dzisiaj na 3DS-ie i troszkę zdziwko jak oprawa kuleje względem wersji PS2

Trudno żeby nie kulała skoro jest to o wiele słabszy sprzęt.

Opublikowano

No właśnie tego rodzaju opinie mnie zniechęcają do gry. Mam wspaniałe wspomnienia z tym szpilem. Gra jest w moim top z ps2. Chętnie bym jeszcze raz ograł ale raczej remasterek na pc czy ps4. Podobno strasznie długie loadingi i sam wygląd troszkę odstrasza :)