MEVEK 3 455 Opublikowano 25 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2014 (edytowane) jako ze posiadam Vite, chcialbym oddac moja konsolke przenosna komus z rodziny ale wszystkie gry mam z ps stora, wiec potrzebuje zakupic karte takowa. Orientujecie sie jakie i po ile teraz chodza? Edytowane 25 stycznia 2014 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2014 jak wygląda sprawa z przerobieniem nowej konsoli PSP w wersji STREET? Zastanawiam się nad kupnem i chętnie pograłbym sobie w gierki z PSXa Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 28 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2014 Chyba zależy od firmwaru jaki jest w 6.60 bodajże (tak jak ja mam) softowo, programikiem włączasz - sam sobie zrobisz, jest to proste - poszukaj FAQów na ten temat. Odpalasz programik, zatwierdzasz xem bodajże i później gry, emulatory co tam chcesz. Gotowe gierki z psxa przerobione na psp ściągniesz z iso hunt - są tam działy i jest nawet homebrew. Dzięki temu mogę mieć w kieszeni Zanac X Zanac a w nim Zanac Neo - najlepszego shmupa na psxa i wieleee innych świetności - automaty, neogeo, capcomiaki, snesa, megadrive, atari, komodę , spektrusia - dla maniaka retro masakra!!! Aha jest też program do przerabiania iso ps1 na obraz odczytywany przez psp - bardzo prosty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 28 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2014 @Szejdi Obecnie wygląda to tak... Cyk, pstryk i masz custom firmware. PSP - nieważne jaki model i jaki ma soft. Obecnie każdą przerobisz kilkoma kliknięciami. Mało tego, przy wgrywaniu customa, nawet każą zrobić pierw oficjalny update do 6.60 (najnowszy soft) a potem na nim robić customa. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2014 Okej, dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 Siema. Pytanko mam. Kupiłem PSP od kumpla, pierwszy model 1004. Jest przerobiona, soft 5.50 GEN-D. Chciałbym cofnąć tą całą przeróbkę i wgrać oryginalny najnowszy soft, bo jestem grzecznym chłopcem;) Jak to zrobić? Słyszałem coś o recovery menu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 2 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2014 http://csdevnetwork.blogspot.com/2012/05/update-from-550-gen-to-660-ofw.html chyba najprostszy sposob Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 http://csdevnetwork.blogspot.com/2012/05/update-from-550-gen-to-660-ofw.html chyba najprostszy sposob Ok super. A czy nie muszę zmieniać tej baterii pandory na zwykłą?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 a masz pandore? musisz, jesli chcesz korzystac z tej baterii, przynajmniej z tego co mi wiadomo, Pandora malo sie interesowalem, tylko raz, pare lat temu, jej uzylem, w dzisiejszych czasach nie trzeba takich cudow zeby przejsc na CFW Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 No wiem, ale 10 lat temu trzeba było to robić więc zapewne mam pandorę. Ktoś mi mówił że do recovery menu trzeba się dostać i coś tam coś tam;) A że nie chcę sobie konsoli rozje**ć więc wolę zapytać co i jak i co najpierw, zanim coś zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 wciskając Select w menu głownym konsoli powinno Ci menu wyskoczyć tam będzie opcja make a normal battery czy jakoś tak obok make a pandora battery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 I to wystarczy? Ok spróbuję. Czyli tak, najpierw robię normalną baterię w menu, potem format karty i potem wgrywam nowy soft. Mam nadzieję że się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 Mi wystarczyło jak robiłem pandore a potem normalną baterie mam CFW 5.50 prome-4 i tam akurat w menu było pod selectem u Ciebie chyba będzie tak samo, bo w recovery nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 (edytowane) Mi wystarczyło jak robiłem pandore a potem normalną baterie mam CFW 5.50 prome-4 i tam akurat w menu było pod selectem u Ciebie chyba będzie tak samo, bo w recovery nic nie znalazłem. Ok dzięki, pamiętam że mam coś tam pod selectem faktycznie:) Jeszcze pytanie czy najpierw robić to: http://csdevnetwork....to-660-ofw.html , czy najpierw zmienić baterię na zwykła? Edytowane 3 lutego 2014 przez Dzik84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 proponuje najpierw baterie na zwykla Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 Dziękuję za pomoc, jak coś się z(pipi)ie to wyśle rachunek ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 http://csdevnetwork.blogspot.com/2012/05/update-from-550-gen-to-660-ofw.html chyba najprostszy sposob Przed chwila próbowałem i działa, tylko ze version plik miałem na flash0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2014 Dzik, co zlego to nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 5 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2014 Pytanko, czy na CFW 6.60ME-1.6 mogę ściągac i odpalać oryginalne gierki z PSN? Warto się bawić w ten update? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 Wrzuc 6.6 pro-c fix 3 imo najlepszy CFW, odpala bez problemu gry kupione na PSNie, wiem bo ostatnio sam mialem z tym problem po kupnie FF6, na 6.6 pro-c2 nie dziala przez buga jakiegos, ktorego koniec koncow nie wyeleminowali, ale na pro-c fix 3 wszystko dziala elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza
Dzik84 0 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 Okej, czyli można sie normalnie logować do psn jakby nigdy nic? A ogólnie co mi daje za ciekawe funkcjonalności ten CFW poza tym że mogę iso odpalać (z czego akurat nie będę korzystał)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 6 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2014 Można "zmusić" konsolę do pracy w trybie 333 MHz (starsze gry mogą tego nie obsługiwać bez CFW, a mogą być plynniejsze dzięki temu - np. WipEouty), można używać nieoficjalnych tłumaczeń i innych patchy (np. naprawiono spowolnienia w Final Fantasy Tactics. Choć tłumaczenia wymagają jednak ISO), można ripować własne gry z UMD na kartę pamięci i konwertować gry z PSXa do grania na emu, można korzystać z pluginów (ja mam np. sortowanie gier w folderach), masz homebrew i fhui emulatorów... Itepe, itede... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2014 Okej, czyli można sie normalnie logować do psn jakby nigdy nic? A ogólnie co mi daje za ciekawe funkcjonalności ten CFW poza tym że mogę iso odpalać (z czego akurat nie będę korzystał)? Tak, mozna sie normalnie logowac a funkcjonalnosci wytlumaczyl kolega wyzej, po prostu masa plusow, zwlaszcza jak cenisz sobie homebrew Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 10 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2014 Emulatorów w choooj i jeszcze trochę, odpalanie iso, konwersja i odpalanie psx - psp, homebrew (cave story, tyrian, bermuda syndrome...). Jak dla mnie wystarczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 23 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2014 dobry emulator nesa poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi