Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Featured Replies

Opublikowano

jako ze posiadam Vite, chcialbym oddac moja konsolke przenosna komus z rodziny ale wszystkie gry mam z ps stora, wiec potrzebuje zakupic karte takowa. Orientujecie sie jakie i po ile teraz chodza?

Edytowane przez MEVEK

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 358,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• mam troche nietypowa sprawe, czy ktos moze sprawdzic czy da rade grac na psp w ta gre http://www.margonem.pl/ , bo ja teraz nie mam za bardzo jak psp podlaczyc do internetu

• wyszla na psp jakas gra w stylu "lecisz stateczkiem w prawo i strzelasz"?

• zrobilem sobie w kwietniu konto na yourgamingname.com i mieli mi przeslac jakis PIN , nic nie otrzymalem : |

Opublikowano

jak wygląda sprawa z przerobieniem nowej konsoli PSP w wersji STREET? Zastanawiam się nad kupnem i chętnie pograłbym sobie w gierki z PSXa :)

Opublikowano

Chyba zależy od firmwaru jaki jest w 6.60 bodajże (tak jak ja mam) softowo, programikiem włączasz - sam sobie zrobisz, jest to proste - poszukaj FAQów na ten temat. Odpalasz programik, zatwierdzasz xem bodajże i później gry, emulatory co tam chcesz. Gotowe gierki z psxa przerobione na psp ściągniesz z iso hunt - są tam działy i jest nawet homebrew. Dzięki temu mogę mieć w kieszeni Zanac X Zanac a w nim Zanac Neo - najlepszego shmupa na psxa i wieleee innych świetności - automaty, neogeo, capcomiaki, snesa, megadrive, atari, komodę , spektrusia - dla maniaka retro masakra!!! Aha jest też program do przerabiania iso ps1 na obraz odczytywany przez psp - bardzo prosty. Pozdrawiam

Opublikowano

@Szejdi

Obecnie wygląda to tak... Cyk, pstryk i masz custom firmware. PSP - nieważne jaki model i jaki ma soft. Obecnie każdą przerobisz kilkoma kliknięciami. Mało tego, przy wgrywaniu customa, nawet każą zrobić pierw oficjalny update do 6.60 (najnowszy soft) a potem na nim robić customa.

Opublikowano

Siema. Pytanko mam.

Kupiłem PSP od kumpla, pierwszy model 1004. Jest przerobiona, soft 5.50 GEN-D. Chciałbym cofnąć tą całą przeróbkę i wgrać oryginalny najnowszy soft, bo jestem grzecznym chłopcem;) Jak to zrobić? Słyszałem coś o recovery menu etc.

Opublikowano

a masz pandore? musisz, jesli chcesz korzystac z tej baterii, przynajmniej z tego co mi wiadomo, Pandora malo sie interesowalem, tylko raz, pare lat temu, jej uzylem, w dzisiejszych czasach nie trzeba takich cudow zeby przejsc na CFW ;) 

Opublikowano

No wiem, ale 10 lat temu trzeba było to robić więc zapewne mam pandorę. Ktoś mi mówił że do recovery menu trzeba się dostać i coś tam coś tam;) A że nie chcę sobie konsoli rozje**ć więc wolę zapytać co i jak i co najpierw, zanim coś zrobię;)

Opublikowano

wciskając Select w menu głownym konsoli powinno Ci menu wyskoczyć tam będzie opcja make a normal battery czy jakoś tak obok make a pandora battery.

Opublikowano

I to wystarczy? Ok spróbuję. Czyli tak, najpierw robię normalną baterię w menu, potem format karty i potem wgrywam nowy soft. Mam nadzieję że się uda:)

Opublikowano

Mi wystarczyło jak robiłem pandore a potem normalną baterie ^^ mam CFW 5.50 prome-4 i tam akurat w menu było pod selectem u Ciebie chyba będzie tak samo, bo w recovery nic nie znalazłem.

Opublikowano

Mi wystarczyło jak robiłem pandore a potem normalną baterie ^^ mam CFW 5.50 prome-4 i tam akurat w menu było pod selectem u Ciebie chyba będzie tak samo, bo w recovery nic nie znalazłem.

Ok dzięki, pamiętam że mam coś tam pod selectem faktycznie:)

Jeszcze pytanie czy najpierw robić to: http://csdevnetwork....to-660-ofw.html , czy najpierw zmienić baterię na zwykła?

Edytowane przez Dzik84

Opublikowano

Dziękuję za pomoc, jak coś się z(pipi)ie to wyśle rachunek ;D

Opublikowano

Pytanko, czy na CFW 6.60ME-1.6 mogę ściągac i odpalać oryginalne gierki z PSN? Warto się bawić w ten update?

Opublikowano

Wrzuc 6.6 pro-c fix 3 ;) imo najlepszy CFW, odpala bez problemu gry kupione na PSNie, wiem bo ostatnio sam mialem z tym problem po kupnie FF6, na 6.6 pro-c2 nie dziala przez buga jakiegos, ktorego koniec koncow nie wyeleminowali, ale na pro-c fix 3 wszystko dziala elegancko 

Opublikowano

Okej, czyli można sie normalnie logować do psn jakby nigdy nic? A ogólnie co mi daje za ciekawe funkcjonalności ten CFW poza tym że mogę iso odpalać (z czego akurat nie będę korzystał)? :)

Opublikowano

Można "zmusić" konsolę do pracy w trybie 333 MHz (starsze gry mogą tego nie obsługiwać bez CFW, a mogą być plynniejsze dzięki temu - np. WipEouty), można używać nieoficjalnych tłumaczeń i innych patchy (np. naprawiono spowolnienia w Final Fantasy Tactics. Choć tłumaczenia wymagają jednak ISO), można ripować własne gry z UMD na kartę pamięci i konwertować gry z PSXa do grania na emu, można korzystać z pluginów (ja mam np. sortowanie gier w folderach), masz homebrew i fhui emulatorów...

Itepe, itede...

Opublikowano

Okej, czyli można sie normalnie logować do psn jakby nigdy nic? A ogólnie co mi daje za ciekawe funkcjonalności ten CFW poza tym że mogę iso odpalać (z czego akurat nie będę korzystał)? :)

Tak, mozna sie normalnie logowac ;) a funkcjonalnosci wytlumaczyl kolega wyzej, po prostu masa plusow, zwlaszcza jak cenisz sobie homebrew ;) 

Opublikowano

Emulatorów w choooj i jeszcze trochę, odpalanie iso, konwersja i odpalanie psx - psp, homebrew (cave story, tyrian, bermuda syndrome...). Jak dla mnie wystarczy :-)

• 2 tygodnie później...